Kalknagels – Nagelschimmel – Voetschimmel – Zwemmerseczeem

Kalknagel - voetschimmel - HeartConnection Nederland

Kalknagel is de herstelfase van een aanval- en/of bezoedeling-TPM. De huid maakt zich sterker tegen een mogelijke aanval. Denk aan strak zittende schoenen.

Nagels horen bij de onderhuid, met het thema aanvalsconflict. We gaan terug naar de natuur. Beren geven met hun nagels op de bomen hun territorium aan, daarom hebben de nagels als symbool ‘neerzetten van territorium’. Bij de nagels kijken we ook naar boos en vooral ingehouden boosheid. Klik hier voor nagelbijten. Klik hier voor betekenis van tenen en vingers.

Tweefasigheid, het biologisch proces – Oud-mesoderm – Germaanse Geneeskunde

Klik hier voor uitleg oud-mesoderm en tweefasigheid

Aanval-, bezoedeling-TPM. De mens voelt zich vies, besmet, lelijk, verminkt, aangevallen. Uitgescholden. Schending van de integriteit.

CA Celtoename van de onderhuid (nagels vallen onder onderhuid), lederhuid.

Biologische zinvolheid: celtoename CA zodat het weefsel sterker wordt en de huid kan zich beschermen tegen een mogelijke aanval, letsel, misvorming, bezoedeling of schending tegen integriteit, uitschelden.

1e Pcl Celafname door bacteriën of schimmels. In de 1e herstelfase komen er schimmels om de cellen af te breken (die in CA waren opgebouwd). Dit uit zich in kalknagel, voetschimmel of zwemmerseczeem. Klik hier voor uitleg eczeem, dit is een ander kiemblad en heeft ander thema.

2e Pcl Herstel, plassen, balans volgt.

Hangend conflict, langdurige kalknagels of voetschimmels

Doordat de mens zich vies voelt (bezoedelt) in de herstelfase door de schimmelnagel of -voet begint het biologische proces ofwel de tweefasigheid opnieuw.  De mens gaat terug naar TPM komt wederom in de CA-fase met celtoename afgewisseld met 1e Pcl celafname door bacteriën en schimmels. De mens komt in een bezoedelde vicieuze cirkel.

Sarah (8) voetschimmel

Sarah ging met haar familie zwemmen. Ze heeft zich omgekleed en huppelt naar het zwembad, ze heeft veel zin om te zwemmen. Opeens zegt haar moeder “Sarah waar zijn je slippers, nu krijg je voetschimmel”. Sarah schrikt van de opmerking van haar moeder, dit is de bezoedeling-inslag TPM. Na twee weken kijkt Sarah naar haar voeten en ze ziet geen voet-schimmel, dit moment is de biologische oplossing. De volgende dag staat Sarah op met voet-schimmel, ze is in 1e Pcl de herstelfase.

 

Maartje (75) kalknagel

Maartje draagt te strakke schoenen, het lichaam ervaart dit als een aanval van buitenaf. De huid maakt zich sterk door celtoename. Haar dochter gooit de schoenen weg en geeft haar moeder goede schoenen (dit is de oplossing). De volgende dag start het proces van een schimmelnagel, de grote teen (die bij de oude schoenen knel zat): celafname door bacteriën of schimmels.

 

Oplossen Verbinden-Versmelten-Loslaten

  • Ga het biologisch proces van de nagel of voet begrijpen.
  • Welk verhaal vertelt de kalknagel of voetschimmel?
  • Voel je je aangevallen?
  • Wanneer voel je je bezoedeld?
  • Vind je jezelf lelijk? Welke lichaamsonderdeel?
  • Heb je iets vies ervaren? Seksueel, zwembad, haren in doucheputje, enzovoort.

 

Tong – tongkanker – speekselklierkanker

Tong_speekselklier_HeartConnection_Nederland®

Met de tong ervaar je diverse smaken en de tong heb je nodig om jezelf uit te spreken, de tongval bepaald jouw articulatie van spraakklanken. Daarbij speelt de tong een belangrijke rol in de eerste fase van het spijsverteringsproces.

De papillen – Zintuigen

De tong is bekleed met een groot aantal papillen. De meest voorkomende is de filivormige papil. De andere soorten papillen zorgen ervoor dat de mens de verschillende smaken kan proeven. Deze kunnen allemaal de smaken zoet, bitter, umami, zout en zuur onderscheiden.

Zintuigen is ectoderm – groepsproces – identiteit en uitspreken om je territorium te bewaken.

De huid van de tong is huid en ook ectoderm – scheidingsconflict. Je wilde met woorden iets uitspreken maar je deed het niet omdat het niet gepast was. Binnen ectoderm bepaald de groep (cultuur) en de groep bepaald of iets uitgesproken kan worden ja of nee.

Voorbeeld. Om de kost te verdienen gaat een muzikant in een bedrijf werken als administrateur. De man is doodongelukkig. Hij mist de klanken die uit zijn mond kwamen. Hij is gescheiden van zijn creativiteit, zijn muziek en publiek. Hij heeft geen smaak meer in het leven.

Functie binnen de groep

Kijk ook naar meerdere functies van de tong: spraak en smaak, kus (diepe minnaarskus, tong tot tong contact), dit laatste is gerelateerd aan een scheidingsconflict (ectoderm). Klik hier voor meer informatie.

Bloedvoorziening

De tong wordt hoofdzakelijk via de tongslagader van bloed voorzien. Klik hier voor meer informatie milt.

 

Speekselklieren_HeartConnection_Nederland®

Tong speekselklierkanker – speekselklierontsteking

Dit betreft een speekselklier die is gehecht aan de parotisklier, vlak voor het oor in de wang.

TPM – the painful moment – van onvermogen om iets te pakken te krijgen: brokconflict.

Een sterk verlangen naar iets of iemand of je hebt een situatie ervaren als gezichtsverlies. In beide gevallen kun je de brok niet te pakken krijgen of loslaten.

Denk ook aan “mijn tong moet de overhand hebben, omdat ik mijzelf onvoldoende heb uitgesproken”. Ik heb mijn brok, dat ik wilde uitspreken, niet of onvoldoende uitgesproken en de persoon heeft de brok weer ingeslikt. Of spijt in dat wat de persoon heeft uitgesproken, de persoon kan de uitgesproken brok niet loslaten.

Voorbeeld speekselklierkanker

Als kind is Annemarie (62)  misbruikt door haar oom en zij moest de brok (zijn sperma) tegen haar zin innemen. Op latere leeftijd ontwikkelde zij speekselklier kanker.

Tweefasigheid tong speekselklier

  • CA celtoename, tumorvorming
  • Biologische zinvolheid: er komen extra hulpcellen om de brok te doen verteren, en los te laten. Overproductie van speeksel, die de brok helpen in te kapselen.
  • 1e PCL door middel van TBC bacteriën celafname, tijdelijk droge mond, ontsteking, (stinkend) nachtzweet, moe tot extreem moe, speekselklier-ontsteking
  • Epi-crisis koude rillingen, koude koorts
  • 2e PCL rust, plassen, balans
  • Klik hier voor meer informatie tweefasigheid.

Tongkanker – Diepliggend mondslijmvlies

Tweefasigheid als hierboven.

The Painful Moment TPM:

  • Hou je mond.
  • Niemand luistert naar je.
  • Zeg niets over wat hier vandaag is gebeurd.
  • Familiegeheim.
  • Geheim op je werk.
  • Geheim over je kinderen.
  • Geheim in je relatie.
  • Enzovoorts.

Tongspieren – Eigenwaarde

De tong kan heen en weer bewegen door acht verschillende spieren. Aan de onderzijde zit de tong met de tongriem aan de mondbodem bevestigd. Doordat de tong aan de voorzijde vrij eindigt, is het het dit de flexibelste spier van het lichaam.

Wanneer de spier is aangetast: waardevermindering in verband met het gebruik van zijn tong, bijvoorbeeld om de tong uit te steken of zichzelf niet durven uit te spreken. Klik hier voor meer informatie spieren.

 

Mond_Amandelen_HeartConnection_Nederland®

Nagelbijten

Nagelbijten_HeartConnection_Nederland®

Nagels horen bij de onderhuid, met het thema aanvalsconflict. We gaan terug naar de natuur. Beren geven met hun nagels op de bomen hun territorium aan, daarom hebben de nagels als symbool ‘neerzetten van territorium’. Bij de nagels kijken we ook naar boos en vooral ingehouden boosheid. Nagelbijten kan ook herinnering van de geboorte zijn. Wat is er gebeurd in de Levensblauwdruk?

Alex (3) bijt vanaf jongs af aan nagels, zo ook haar vader. Welk familieverhaal vertelt dit meisje met haar nagelbijten? Een interessante taak van de ouders om dit te ontdekken. Er is geen schuld en oordeel, alleen een verhaal.

Alex is nu 16 en heeft mooie lange nagels. Ze is samen met haar moeder gaan nagel-spoorzoeken. Het was lastig om haar emoties te uiten, veel onderdrukte woede, net als haar ouders. Haar moeder liep tijdens haar zwangerschap op eieren, continu aanpassen aan vader, uit angst dat hij boos zou worden. Na de geboorte zoekt vader regelmatig, onverklaarbaar, zonder reden ruzie met moeder. Tijdens de geboorte legt vader zijn handen op de onderrug van moeder, met enorme boosheid op zakenpartners die hem, in Alex zwangerschap, hadden opgelicht. Moeder blijft met de filosofie van HeartConnection met haar dochter praten. Dochter duwt moeder regelmatig weg, ze wil er niet over praten en toch ook weer wel. Moeder blijft verbinden-versmelten-loslaten met haar eigen proces in relatie tot haar dochter en ondertussen ex-man. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren. Veel agressie bij de scheiding van vader. Dochter wil toch de liefde van vader en past zich aan, pleasen. Ze gaat, als jong meisje na de scheiding, ook lelijk over haar moeder praten, terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet wil. Wellicht om liefde van haar vader te krijgen?

Stapje voor stapje deelt Alex haar emoties, ervaringen en gebeurtenissen. Moeder luistert zonder oordeel. Als ze iets voelt gaat ze VVL om neutraal te zijn en blijven. Een intensief en heel waardevol proces.
Ze blijven respectvol over vader praten, het is en blijft haar vader. Moeder legt uit dat vader wellicht veel onverwerkte emoties heeft en dat dit gedrag zijn overleving is?

Nagelbijten vertelt een verhaal. Na 13 jaar is Alex gestopt met nagelbijten, het was een proces van een paar jaar. Het heeft moeder en Alex geleerd dat alles van jezelf is, de boosheid van papa en mama daar te laten, de biologie te begrijpen, de natuur omarmen en vooral geen oordeel te hebben op een klacht, jezelf en de ander.

Nagelbijten symboliek

  • Nagels staan in relatie tot hout
  • “Ik bijt nagel om mijn boosheid te uiten”
  • Wie in de familie wil ik begraven?
  • Bijten met bloed: Herinnering in familie is iemand levend begraven.
  • Bijvoorbeeld in de oorlog
  • Familieherinnering: levend begraven (oud oom in Auswich)
  • Ik krijg niet wat ik wil
  • Ik krijg het niet te pakken
  • Ik heb er geen grip op
  • Iemands graf graven
  • Roofdier pakken
  • Geen nagels – Ik kan niet graven
  • Agressie niet kunnen uiten.
  • Werk dat gedaan moet worden.
  • “Ik moet werken, maar het lukt niet”
  • Agressie, boosheid, perfectionisme

Herpes – Koortslip – Gordelroos

Herpes_genitaliën_koortslip_gordelroos_HeartConnection_Nederland®

Herpes wordt meestal aangetroffen rond de mond of de geslachtsorganen, op de huid of de slijmvliezen: daar waar het lichaamsweefsel een ectodermische oorsprong heeft.

‘Kus’- of scheidingsconflict

  • Herpes is reactie op een ‘kus-’ of scheidingsconflict en valt onder het ectoderm kiemblad. Herpes heeft altijd te maken met wel of niet van iets of iemand gescheiden zijn. Dat kan een partner zijn, maar ook een kind, vader en/of moeder of een vriend(in). Veelal heeft de persoon als kind weinig tot geen knuffels van de ouders ontvangen.
  • ‘Ik zie je’ en ‘ik verlaat je’ tegelijkertijd.
  • Herpes genitaliën is een scheidingsconflict samen met woede en boosheid met een seksuele lading. Woedend om wel of niet intimiteit te hebben  met een bepaald persoon.
  • Ook : ik kan mijn relatie-doel niet omarmen. Heb ik nu een symbolische relatie, denkbeeldig, virtueel of een echte relatie?

Tweefasigheid

In de conflictactieve fase vindt celafname plaats van het weefsel dat betrokken is bij het conflict (weefsel: huid, slijmvliezen, zenuw). In de herstelfase zie je celtoename met behulp van een bepaalde eiwitketens (virus-informatie) om genezing te versnellen. Deze eiwitketens dringen de epidermis (huid), het slijmvlies en de zenuwen binnen en veroorzaken de bekende blaasjes of koortslip.

Ectoderm_tweefasigheid_HeartConnection_Nederland®
  • Herpes TPM conflictinslag: gemis of juist afschuw van (seksueel) persoon
  • CA stressfase: celfafname huid en/of slijmvliezen en zenuw. Om het gemis of de afschuw niet te hoeven voelen, ervaar je gevoelloosheid.
  • Oplossing is de knuffel, kus, intimiteit
  • Eerste PCL herstelfase: celtoename huid en/of slijmvliezen en zenuw. Herpes is met vocht. Hieraan herken je de herstelfase, deze gaat altijd met vocht gepaard. Herstel zenuwen kan scherpe pijn geven.
  • EPI-crisis: opengaan herpes, even gevoelloosheid.
  • Tweede PCL: jeuk, plassen, herstel huid en/of slijmvliezen en zenuw
  • Hierna volgt balans
  • Klik hier voor meer informatie tweefasigheid
Huid_vet_bind_weefsel_HeartConnection_Nederland®

Zenuwpijn in herstelfase

Zenuwen staan symbolisch voor transport. Bijvoorbeeld: ik wacht op een kus, maar deze komt niet naar mij toe. De pijnlijke wortel van herpes komt terug in de scherpe pijn die iemand kan ervaren in de herstelfase met een pijnlijke scherpe overtuiging ‘ik moet enorm mijn best doen om te krijgen wat ik wil’.

Herpes mond

  • Mond: scheidingsconflict persoon, vriend(in), vader, moeder
  • In de kindertijd heeft de persoon weinig tot geen knuffels ontvangen van ouders.
  • *Mijn geliefde persoon heb ik gemist
  • *Ik verafschuw een bepaald persoon

Herpes genitaliën

  • Slijmvliezen bij de genitaliën staan in relatie tot intimiteit.
  • Huid slijmvliezen: scheidingsconflict met seksuele lading en woede.
  • *Ik heb mijn seksuele partner gemist
  • *Ik verafschuw mijn seksuele partner

Herpes zon

Sommige mensen krijgen een koortslip door in de zon te zitten. Meisje (15) heeft geen afscheid van haar vader kunnen nemen, door een plotselinge hartaanval. ‘Ik kan mijn vader niet omhelzen’.

De zon staat symbolisch voor vader.

Herpes hoornvlies

  • Scheidingsconflict met visuele lading.
  • Ik heb mijn dierbare uit het zicht verloren
  • Ik heb dierbare nooit meer gezien
  • Uit het zicht

Jongen (18) had tijdens zijn vakantie zijn grote liefde ontmoet, ze gingen samenwonen. Echter, zijn grote liefde ging terug naar VS. Hij dacht zijn grote liefde nooit meer te zien. Uit het oog, uit het hart. Jarenlang had hij liefdesverdriet, zijn grote liefde kwam eenmalig op vakantie in Nederland en hij kreeg herpes op zijn hoornvlies. Op zijn vijfentwintigste komt zijn grote liefde terug en tot de dag van vandaag wonen ze gelukkig samen. Herpes is verdwenen.

Hangend conflict

Als de aandoening niet snel verdwijnt, dan komt dit meestal doordat een deel van het conflict nog actief is: er is overdag stress rondom het wel/niet gescheiden zijn van een bepaald persoon.

Bezoedelingsconflict – Oud-mesoderm

De overtuiging dat herpes besmettelijk is, komt voort uit angst. Dit is een bezoedelingsconflict, oud-mesoderm. Als je bewust of onbewust denkt dat herpes besmettelijk is, dan krijg je het ook. Klik hier voor meer informatie Oud-Mesoderm.

Het verhaal van Chris

Chris(45) heeft een relatie met een vrouw, die met haar twee kinderen bij hem in huis is komen wonen. Na acht jaar wordt de vrouw verliefd op een ander. Chris is woedend. Zij blijft nog een half jaar bij hem wonen, totdat zij een ander huis heeft gevonden. Daarna krijgt Chris langdurig gordelroos aan de binnenkant van zijn dijbenen: de seksuele herinneringen aan zijn ‘verloren partner’. Symbolisch was zijn partner zijn moeder. Een vrouw (moeder) die voor hem zorgde, kinderen meebracht, eten klaarmaakte, het huis gezellig maakte, enzovoort. Het herstel gaat gepaard met grote ontstekingen, het was een heftig scheidingsconflict met woede. Chris vindt de herstelfase er smerig uitzien, er ontstaat een nieuw bezoedelingsconflict, vandaar de ontstekingen (zie oud-mesoderm). Hij heeft veel moeite om het scheidingsconflict te verwerken, er ontstaan lelijke littekens.

De littekens en zijn huid worden rustig als hij na 1,5 jaar zijn nieuwe partner ontmoet en gaat samenwonen. Hij krijgt zelf kinderen.

De vader van Chris overlijdt als de oudste vier maanden is. Chris krijgt heftige wondroos op zijn scheenbeen met hoge koorts, wederom een heftig scheidingsconflict. Na de scheiding met de moeder van zijn eigen kinderen heeft hij regelmatig wondroos op zijn schenen. Eén keer in het jaar of half jaar wordt hij opgenomen in het ziekenhuis voor deze heftige wondroos. Hij kan de scheiding met zijn partner niet verwerken, de woede blijft.

Vanuit zijn Levensblauwdruk blijkt dat hij na zijn geboorte direct in couveuse komt: verlaten door zijn moeder. Moeder was bovendien te ziek om voor hem te zorgen, zijn tante heeft hem in huis genomen en verzorgd. Dus direct na de geboorte en in het eerste levensjaar was hij gescheiden van zijn moeder. Vandaar dat hij elke keer op zoek ging naar een vervangende moeder. Na de zeer pijnlijke scheidingen was hij woest, omdat zijn moeder hem in zijn Levensblauwdruk in de steek had gelaten. Er was geen moederliefde om hem te omarmen, om hem te troosten. Daarom kon Chris zijn emoties niet omarmen. Zijn partners konden dit juist heel goed en probeerden hem hierin te helpen, alleen lukte dat niet. Chris had te veel pijn, voelde onbewust dat hij in de steek was gelaten door zijn moeder. Hij is alleen gestorven. Heel symbolisch waren zijn moeder en familie niet op zijn begrafenis. Alleen gekomen, alleen gegaan.

Herpes Zoster – Gordelroos – Wondroos

Bij deze vorm van herpes komt het conflict komt altijd overeen met een scheiding. De plek op de huid waar de wond of gordelroos plaatsvindt kan de aard van het conflict aangeven. Bijvoorbeeld: binnenkant dijbenen – seksuele lading; hoofd en gezicht – aanzien verloren en/of intellectuele scheidingsconflict. Vaak is hier ook sprake van ene combinatie met een bezoedelingsconflict. In de oplossingsfase ontstaat een ontsteking van de zenuw. Dit geeft een branderig gevoel en is zeer pijnlijk.

Voorbeelden conflicten:

  • Scheidingsconflict met herinnering van moeder en/of oma.
  • Een situatie die je niet kunt omarmen.
  • Je hebt nog één grootouder en die komt te overlijden, je had je opa/oma nog graag willen omhelzen.
  • Heftig scheidingsconflict van autoriteit die orders geeft (bevelen) en de persoon een bezoedelingsconflict geeft. Deze autoriteit heeft ernstige angst voor besmetting.
  • Gordelroos kan herinnering zijn op de plek waar de persoon geslagen is (fysieke mishandeling).
  • Mogelijke herinnering met geslagen zijn met een riem en/of hand. Soms verschijnt gordelroos precies op de plek waar geslagen is.
  • Persoon voelt zich geamputeerd van zijn/haar geliefde. Een heftige pijnlijke scheiding. Vandaar dat gordelroos zeer pijnlijk is, het herinnert aan de pijnlijke scheiding.
  • Gordelroos na chemotherapie, er wel/niet van gescheiden willen zijn in combinatie met enorme woede om de diagnose. ‘Mijn lichaam laat mij in de steek’.
  • Klik hier voor meer scheidingsconflicten, Alzheimer, haaruitval, borstkanker, enzovoort.

Het verhaal van Max

Max (37) wordt plotseling voor zijn gevoel onredelijk uitgescholden door zijn vrouwelijke chef. Het voelt als een klap in zijn gezicht. Na verloop van tijd leggen ze het bij en Max krijgt gordelroos in zijn gezicht. Zeer pijnlijk. In het herstelproces herinnert hij zich ineens dat zijn moeder ook opeens, uit het niets zo verwijtend kon doen. Zou het zo zijn dat zijn collega hem de gelegenheid geeft dit nu te verbinden-versmelten-loslaten?

 

 

 

Aambeien – Identiteit – Anus

Identiteit_Aambeien_HeartConneciton_Nederland®

‘Wie ben ik?’ Dit is voor velen een moeilijke vraag. Je kunt je naam zeggen, waar je woont, wat je hobby’s zijn, wie je ouders zijn, wat voor werk je doet, enzovoort. Maar wie ben jij? Waarom doe je bepaalde dingen? Wat is jouw identiteit?

Op je plek zitten – territorium

Als je ergens gaat zitten, dan is dat jouw ‘plek’. Met het rectum zet je zo jouw plek neer, jouw identiteit. Maar wat is identiteit? Dit is de plek die je moeder in het gezin inneemt. Een vrouw zorgt voor het nest (gezin) en vader zorgt voor het buitenterritorium. Je kunt identiteit neerzetten als de thuissituatie in balans is. Als moeder dit goed kan, dan kan ook het kind een eigen identiteit neerzetten. Had je moeder moeite om haar identiteit in het gezin neer te zetten, dan wordt het voor de kinderen lastig om hun identiteit neer te zetten.

Biologische uitleg: moeder en thuis

Vanuit de natuur zorgt de vrouw voor het huis en de kinderen. De vrouw bepaalt haar identiteit door de sfeer in huis te creëren, door gezelligheid, kleur, schapenvachtjes, knus, kaarsen en wat er gegeten wordt. Zij maakt eten klaar dat door de kinderen wordt gegeten, verteerd en weer uitgeworpen via het rectum, poep. Met poep, ontlasting, zet de vrouw dus haar handtekening neer, haar identiteit. Deze identiteit geeft haar kinderen kracht en inspiratie om ook hun identiteit neer te zetten. Om te mogen zijn wie ze zijn. Om hun eigen pad te kiezen, te bewandelen en hier stevig in te staan. Met een goed ontwikkelde identiteit voel je je overal waar je bent thuis, omdat je vanuit jouw identiteit je eigen plek goed kunt neerzetten. Je hebt een goede relatie met je moeder, die wordt beschermd (buitenterritorium) door vader. Bescherming van vader geeft moeder veiligheid in het nest en hierdoor kan ze haar identiteit neerzetten.

Identiteit in gevaar

De identiteit van moeder kan in gevaar komen als er bijvoorbeeld onvoldoende inkomen is, vader vreemdgaat, een verslaving heeft en het gezin niet kan beschermen. De identiteit hangt ook samen met afkomst, bijvoorbeeld cultuur, religie, rijk/arm, enzovoort. Kun je je identiteit neerzetten of blijf je hangen in gewenst gedrag vanwege een bepaalde afkomst? Ook het conflict ‘ik kan mijn plek op aarde niet innemen’ speelt hier.

Tweefasigheid

  • Een conflictinslag op dit gebied slaat in in het identiteitsrelais met orgaan rectum, ectoderm kiemblad.
  • CA: celafname binnenbekleding huid rectum
  • 1e PCL: ontstaan van aambeien, door herstel rectumbinnenbekleding en vocht
  • Epi-crisis: mogelijk bloed
  • 2e PCL: herstel rectum, balans
  • Aambeien komt meestal voor bij een rechtsklappende vrouw en een linksklappende man
Identiteit_Aambeien_Ectoderm_HeartConnection_Nederland®

Identiteitsconflict: aambeien

Aambeien horen bij een conflict waarbij je de ander niet kunt tegenspreken. Je kunt geen ‘nee’ zeggen. Het kind dat bijvoorbeeld niet tegen de ouders kan ingaan en kan daardoor grote moeite hebben om zijn identiteit neer te zetten. Of er is een nare situatie waar iemand vanaf wil. Je wilt het eruit halen, maar het blijft zitten. Het conflict wordt niet opgelost en de aambeien blijven. Overdag stress dat je je identiteit niet tot onvoldoende kunt neerzetten, en ’s avonds in herstelfase, omdat het soms toch lukt maar niet helemaal. Je blijft als het ware in een vicieuze cirkel. Symbolisch gezien wordt je rectum groter en krijg je van jouw biologie (lichaam) hulp om je identiteit neer te zetten.

Aambeien bij geboorte

Moeder heeft aambeien bij de geboorte van haar kind. Hiermee geeft moeder het kind identiteit. Dit is een goed teken: ‘Omdat ikzelf geen identiteit had gekregen van mijn moeder geef ik dit nu aan mijn kind’.

Vragen bij identiteit-aambeien-anus

  • Hoe was de relatie met je moeder?
  • Vind je het makkelijk om in een ruimte ergens te gaan zitten?
  • Kun je overal naar het toilet voor ontlasting?
  • Hoe voel je je in een groep?
  • Ruimte in het gezin?
  • Ben je met de juiste getrouwd?
  • Kon je de juiste partner (spot) vinden?
  • Voel je je verbonden met je werk?
  • Kun je je talenten kwijt?
  • Heb je problemen (gehad) met wie je bent?
  • Was het moeilijk voor vader/moeder om hun plek in te nemen?
  • Heb je ooit aambeien gehad? Wanneer?
  • Ben je onzeker waar je wel/niet bij hoort?
  • Ben je onzeker waar je thuishoort: thuis of op het werk?
  • Heb je het gevoel dat je jezelf niet kunt verwoorden?
  • Ben je altijd op reis?
  • Voel je je onrustig, besluiteloos?
  • Vind je het moeilijk om een beslissing te maken?
  • Voel je je een buitenstaander?
  • Welke rol ondersteunt jou niet?
  • Doe je dingen tegen je zin in?
  • Ben je niet in staat om een situatie los te laten die je boos maakt?
  • Heb je het gevoel alsof je je ware identiteit hebt verloren?
  • Voel je onvermogen om je positie/doel in het leven te bepalen?
  • Weet je niet waar je thuis hoort?

Haaruitval – Alopecia

Haaruitval_alopecia_HeartConnection_Nederland®

Bryan is van jongs af aan door zijn oma over zijn hoofd geaaid net voordat hij ‘s avonds in slaap viel. Als hij 8 jaar is, gaat zijn oma dood. Vanaf dat moment krijgt hij last van haaruitval (alopecia). Direct na het overlijden van oma, scheidingsconflict,  is er celafname op zijn hoofdhuid en hij is aan het overleven om niet te hoeven voelen dat het gewenste contact van zijn oma er niet meer is. Gevoel wordt uitgeschakeld en dit gaat gepaard met haaruitval.

Zijn moeder heeft in de gaten dat het aaien over zijn hoofd ‘s avonds voor het slapen, is wat de jongen mist. Vanaf dat moment gaat ze hem meer over zijn hoofd aaien, vooral voor het slapen gaan, en de jongen, die langzaamaan ook de dood van zijn oma een plek begint te geven, lost zijn conflict op. De hoofdhuid wordt rood en gaat jeuken, en zijn haren komen weer terug. In de epi-crisis heeft hij weer even geen pijn en wel last van haaruitval, maar dit verdwijnt al snel weer als hij in de 2e PCL terecht komt, waarin hij wel nog even jeuk en pijn heeft, maar waarin zijn haar weer begint aan te groeien.

Scheidingsconflict

Haaruitval ontstaat na een scheiding-conflictinslag, zodra het conflict is opgelost komt haargroei weer terug. Haaruitval zien we vaak na scheiding van een dierbare, een kind dat is overleden, in één keer alle aandelen verloren, enzovoort. Klik hier voor diverse scheidingsconflicten.

Tweefasigheid – scheidingsconflict

  • CA celafname, geheugenverlies, haaruitval
  • Pcl A celtoename, door middel van bacterie/schimmelachtigen, ontstekingsachtige omgeving, moe, hoge koorts, herstel geheugen, huiduitslag, herstel haargroei
  • Epi-crisis absence, flauwvallen, geheugenverlies, rillen, koude koorts, haaruitval
  • Pcl B herstel, moe, plassen, herstel geheugen, jeuk, herstel haargroei

Klik hier voor uitleg tweefasigheid inclusief video.

Huid en haar is rood (ectoderm) zie afbeelding hieronder:

 

Huid_vet_bind_weefsel_HeartConnection_Nederland®

 

Inzicht in jouw klacht? Kom naar een Eendaagse, klik hier voor Eendaagse bij jou in de buurt.

Insectenbeet-allergie

Insektenbeet-allergie-HeartConnection-Nederland®

Insectenbeet-allergie – Histamine

Na een insectenbeet kan iemand een allergische reactie krijgen, na deze stress (conflict-inslag) kan het lichaam als reactie extra histamine aanmaken. Dit kan zorgen voor een allergische reactie. De soort allergie heeft te maken met jouw eigen persoonlijke thema gekoppeld aan een bepaald conflict-inslag (trauma). Met de verhoging van de histamine maak je jezelf sterker. Je verhoogt je weerstand om het conflict, de situatie nu en in de toekomst aan te kunnen. De allergie – verhoogde histamine – maakt je bewust om jezelf ermee te Verbinden-Versmelten-Loslaten (VVL). Hiermee bevrijd je jezelf van bepaalde weerstanden (allergieën in jouw leven) en word je sterker.

Scheidingsconflict
Een allergie heeft vaak te maken met een scheidingsconflict (ectoderm kiemblad): gescheiden van een persoon, plek, situatie, dier, sfeer, object, enzovoort. Onderzoek daarom bij elke allergie de scheidingsconflicten in je leven, je Levensblauwdruk en in jouw familiestamboom. Het je het conflict achterhaald, dan kun je VVL-en.

Soorten scheidingsconflicten en orgaan:

  • Algemene scheiding: huid
  • Scheiding met angst: bronchiën en luchtpijp, strottenhoofd
  • Scheiding vanuit ‘dit zaakje stinkt’: sinussen
  • Iets wel/niet zien, uit het oog verloren: ogen
  • Iets wel/niet te horen: oren
  • Scheiding waarbij je iets moeilijks moet verteren, een onverteerbare brok:  verteringsstelsel.

Symbolen bij allergie

  • Weerstand voor een bepaalde situatie.
  • Hoe meer allergieën, hoe meer weerstand voor het leven.
  • Is er een bepaald thema waar je weerstand tegen hebt? Familieverhaal?
  • Wat is er in de Levensblauwdruk gebeurd?
  • Wat is er gebeurd in je zwangerschap met vader en moeder?
  • Is er in de familie zelfmoord gepleegd?
  • Zie je ergens tegen op?
  • Angst om te falen?
  • Moedeloos, zorgen maken/bezorgd zijn.
  • Ben je onzeker en bang voor wat anderen zullen denken?

De soort allergie heeft te maken met jouw eigen verhaal

Uitslag huid: herstelfase van scheidingsconflicten. Op welk lichaamsdeel de allergie zich laat zien is ook belangrijk. Waar de insect heeft gebeten is ook belangrijk:

  • Onderhuid: herstelfase van een aanvals-bezoedelingsconflict.
  • Vingers en tenen: zie levensverhalen.
  • Borst: relatie met vader.
  • Schouders: last, schuldgevoel, zie levensverhalen.
  • Armen: relatie tot werk, iemand wel/niet willen omarmen.
  • Gezicht: iemand uit het zicht verloren, aanzien verliezen.

Insectenbeet-allergie

De steek, de conflict-inslag, kan het lichaam ervaren als een waarschuwing. In de alarmfase maakt het lichaam extra histamine aan om je te waarschuwen voor het mogelijke gevaar. Denk ook aan een steek in de familie, zoals een stekende familie-herinneringen of een steek in jouw Levensblauwdruk. Bijvoorbeeld: tijdens een operatie is iemand overleden, na een messteek is iemand overleden, maar ook een zonnesteek. Of door wie ben je in de steek gelaten? Denk ook aan geboortestress, bijvoorbeeld opeens een ruggenprik, ingeleid worden, enzovoort. Het kind kan deze stress herhalen bij een insectenbeet. De insectenbeet kan ook een herinnering zijn van een aanval. Kortom, de allergische reactie op een insectenbeet vertelt een verhaal.

Als de plek opeens sterk opzwelt is er sprake van syndroom, dan is de persoon conflict-actief in het gevoel van Moeder-Ziel-Alleen, klik hier voor meer informatie.

Overige allergieën

Overige allergieën zoals dieren, katten, gluten, zon, medicijnen, noten, fruit, hooikoorts, insectenbeet, medicijnen, klik hier.

Inzicht-Bewustzijn-Herstel

Kijk altijd wat er in jouw leven is gebeurd. Welke patronen zijn er? Kijk ook in je Levensblauwdruk en familiestamboom. Dit geeft je inzicht, waardoor je je bewust wordt van jouw eigen verhaal. Samen met VVL geeft dit inzicht herstel.

 

Meer weten?

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Persoonlijke begeleiding

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.

Zon-allergie

Zon-allergie-HeartConnection-Nederland®

Zon – Histamine

Na een conflict-inslag kan het lichaam als reactie extra histamine aanmaken. Dit kan zorgen voor een allergische reactie. De soort allergie heeft te maken met jouw eigen persoonlijke thema gekoppeld aan een bepaald conflict-inslag (trauma). Met de verhoging van de histamine maak je jezelf sterker. Je verhoogt je weerstand om het conflict, de situatie nu en in de toekomst aan te kunnen. De allergie – verhoogde histamine – maakt je bewust om jezelf ermee te Verbinden-Versmelten-Loslaten (VVL). Hiermee bevrijd je jezelf van bepaalde weerstanden (allergieën in jouw leven) en word je sterker.

Scheidingsconflict
Een allergie heeft vaak te maken met een scheidingsconflict (ectoderm kiemblad): gescheiden van een persoon, plek, situatie, dier, sfeer, object, enzovoort. Onderzoek daarom bij elke allergie de scheidingsconflicten in je leven, je Levensblauwdruk en in jouw familiestamboom. Het je het conflict achterhaald, dan kun je VVL-en.

Soorten scheidingsconflicten en orgaan:

  • Algemene scheiding: huid
  • Scheiding met angst: bronchiën en luchtpijp, strottenhoofd
  • Scheiding vanuit ‘dit zaakje stinkt’: sinussen
  • Iets wel/niet zien, uit het oog verloren: ogen
  • Iets wel/niet te horen: oren
  • Scheiding waarbij je iets moeilijks moet verteren, een onverteerbare brok:  verteringstelsel.

Symbolen bij allergie

  • Weerstand voor een bepaalde situatie.
  • Hoe meer allergieën, hoe meer weerstand voor het leven.
  • Is er een bepaald thema waar je weerstand tegen hebt? Familieverhaal?
  • Wat is er in de Levensblauwdruk gebeurd?
  • Wat is er gebeurd in je zwangerschap met vader en moeder?
  • Is er in de familie zelfmoord gepleegd?
  • Zie je ergens tegen op?
  • Angst om te falen?
  • Moedeloos, zorgen maken/bezorgd zijn.
  • Ben je onzeker en bang voor wat anderen zullen denken?

De soort allergie heeft te maken met jouw eigen verhaal

Uitslag huid: herstelfase van scheidingsconflicten. Op welk lichaamsdeel de allergie zich laat zien is ook belangrijk. De zon-allergie plek op het lichaam helpt je om het verhaal te begrijpen:

  • Benen: relatie met moeder.
  • Vingers en tenen: zie levensverhalen.
  • Borst: relatie met vader.
  • Schouders: last, schuldgevoel, zie levensverhalen.
  • Armen: relatie tot werk, iemand wel/niet willen omarmen.
  • Gezicht: iemand uit het zicht verloren, aanzien verliezen.

Zon-allergie

  • Welk drama is er gebeurd terwijl de zon scheen? Bijvoorbeeld in de zomervakantie.
  • Vader beschermt biologische het nest (huis). Huid en zon hebben een relatie met vader.
  • Hoe is/was de relatie met vader?
  • Wanneer en waar mis je je vader?
  • Conflict met vader, autoriteit, chef, enzovoort?
  • Wanneer en waar voel je onbeschermd?

Overige allergieën

Overige allergieën zoals dieren, katten, gluten, zon, medicijnen, noten, fruit, hooikoorts, insectenbeet, medicijnen, klik hier.

Inzicht-Bewustzijn-Herstel

Kijk altijd wat er in jouw leven is gebeurd. Welke patronen zijn er? Kijk ook in je Levensblauwdruk en familiestamboom. Dit geeft je inzicht, waardoor je je bewust wordt van jouw eigen verhaal. Samen met VVL geeft dit inzicht herstel.

Meer weten?

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Persoonlijke begeleiding

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.

Zweten

Marijn heeft al vanaf zijn achtste jaar een sterke, scherpe zweetlucht. Normaal krijg je pas vanaf de pubertijd zweetlucht, dus hier is iets aan de hand. Door hem vragen te stellen, gingen we samen op zoek naar de oorzaak.

Op zijn achtste ging Marijn naar een andere school, nadat hij op zijn vorige school werd gepest. Jammer genoeg hadden zijn ouders dit pas na twee jaar door, omdat Marijn nooit iets zei. In een klas met kinderen voelt Marijn zich aangevallen en onveilig. Hij durft niets te zeggen. Marijn heeft moeite om zich te uiten, dit is wat hij nog moet leren en dit is een karaktereigenschap. Hij uit zichzelf met zijn lichaam, door snel te slaan en te schoppen. Ik merk bij Marijn een frustratie. Doordat hij zich niet kan uiten, wordt hij regelmatig niet goed begrepen en dit maakt hem boos. Hij verwacht dat mensen hem begrijpen zonder dat hij iets hoeft te zeggen.

Opdracht: dag doornemen

Ik geef zijn vader de opdracht mee om voor het slapen gaan samen met Marijn vijf minuutjes de dag door te nemen. Wat is er gebeurd en hoe heeft Marijn gebeurtenissen ervaren? En vooral: hoe heeft hij dit gevoeld? Ze sluiten de vijf minuutjes steeds af met een leuk ding en dan is het tijd om te slapen.

Herstelfase: angstweet loslaten

Op de oude school zat Marijn continu in een stressfase, hij voelde zich ‘aangevallen’ doordat hij werd gepest en hij voelde zich onveilig. Op de nieuwe school voelt hij zich wel veilig. Marijn wordt door de juf gewaardeerd om wie hij is. Marijn vindt sporten, spelen met jongens en dingen repareren heel leuk. Hiermee bezig zijn, geeft hem plezier en positiviteit. Nu gaat zijn lichaam zich herstellen door angstzweet los te laten.

Het verhaal begrijpen: echte oplossing

Elk individu reageert uniek. Marijn zijn lichaam produceerde zweet, iemand anders kan een andere reactie krijgen. Maar omdat het pesten (aanval) nog niet verwerkt is, bleef Marijn angstzweet produceren op zijn nieuwe school. De school en de kinderen waren de triggers van het onderbewuste (aanval/onveiligheid). Door het verhaal te begrijpen kan het lichaam werkelijk herstellen en verdwijnt zijn zweetlucht. Marijn vindt het leuk om samen met papa de dag door te nemen voor het slapen gaan, dit geeft hem de veiligheid om de dag goed af te sluiten. Ook uit hij zich beter.

Bewustzijn

Als de oorzaak duidelijk is, krijgt de persoon inzicht en bewustzijn. Door acceptatie van stressfactor(en) en acceptatie van overmatig zweten/zweetlucht ontstaat ontspanning en kan het lichaam herstellen. Verbinden – Versmelten – Loslaten.

Het zweet-verhaal begrijpen

In relatie tot overmatig zweten/zweetlucht gaan we kijken wanneer het is ontstaan. Je kunt dan de volgende vragen stellen:

  • Wat is er in die periode gebeurd?
  • Welke stressfactoren heb je ervaren en vooral hoe heb je die ervaren?
  • Was er een gevoel van onveiligheid?
  • Ben je bang je emoties te uiten?
  • Zit je vast en ben je bang voor mensen?
  • Hoe ervaar je het zweten op dit moment?

Wratten

Wratten onder voetzool

Melany (10) heeft op beide voetzolen een wrat. Ik leg uit dat dit met een scheidingsconflict te maken heeft. Ik vraag haar hoe zij de scheiding van haar ouders ervaart. Ze zegt dat ze het gescheiden leven goed vindt. Haar gedrag zegt soms iets anders. Ze kan soms heel verdrietig en boos zijn. We bespreken regelmatig hoe zij het vindt bij mama en bij papa. Wat de voordelen zijn en wat de nadelen zijn van gescheiden zijn.

Geduld en zelfvertrouwen

Haar wratten zijn nog niet weg. Ze vraagt wanneer haar wratten weg gaan. Ik zeg tegen Melany: ‘We weten nog niet wat je echt dwars zit, opeens weet je het wel en dan is je wrat ineens snel weg. We wachten tot we het wel weten, ok?’.

Een tijdje later wordt Melany plotseling wakker en schreeuwt: “Mama, mijn voeten hebben het verhaal begrepen, mijn wratten zijn helemaal weg.” Melany krijgt een groot compliment voor haar wijze lichaam en geduld. Haar lichaam heeft het zelf opgelost en dit geeft Melany zelfvertrouwen. Ze is blijven praten met haar wratten, met het verzoek om het wratten-verhaal te begrijpen. Dit is gelukt!

Wratten vertellen je een verhaal

Een wrat onder de voetzolen staat voor de oplossing van een scheidingsconflict. Melany wilde weglopen van de situatie, maar dat ging niet. Zolang het conflict nog niet was opgelost, bleven de wratten. Omdat ze veelal vies worden gevonden, komen er juist meer bij. Dit leer je tijdens Opleiding Practitioner, klik hier voor meer informatie.

Veel kinderthema’s worden behandeld tijdens de HeartConnection Opleiding.

Scheiding – Scheidingsconflict – Huid

Onverwerkt verdriet

Onderweg naar HeartConnection Opleiding zet ik muziek op van Barbara Streisand, zo’n meebrulmuziekje mocht er toch nog wat aan zitten te komen. Want dat er van alles geraakt wordt tijdens zo’n training is me wel duidelijk geworden. Sterker nog, daarvoor ging ik er juist naar toe! Maar omdat ik liever in mijn eentje verdrietig zit te wezen in plaats van in een groep van 13 mensen, leek het me goed alvast in de auto vooruit te spelen op wat misschien nog ging komen. Dan is dat er maar vast uit. En terwijl Barbara die ene gevoelige snaar bij mij raakt en ik tranen met tuiten huil, komen er ineens, zo uit het niets, beelden op van de scheiding van mijn ouders. Niet van mijn eigen scheiding 10 jaar geleden, nee, van mijn ouders 35 jaar geleden!! Dit had ik nog niet eerder meegemaakt….

Ik weet nog goed hoe ik destijds mijn vriend heb getroost en ook mijn vader. En dat ik het wel oké vond, want tja, dat mijn ouders geen lekker huwelijksleven hadden, was mij al jaren duidelijk. En nu bracht die meeslepende muziek van mevrouw Streisand me gewoon effe bij mijn gevoel! Heel bijzonder.

Toen de Marjolein vroeg of er nog iets bijzonders was gebeurd, deelde ik een beetje schuchter mijn verhaal. Reden voor haar om er dieper op in te gaan. Ik had al zo’n voorgevoel dat ik wel eens aan de beurt kon zijn die dag. Gelukkig maar.

Verbinden – Versmelten – Loslaten

Al pratend leidde Marjolein me naar het vervelende, verdichte gevoel in mijn buik en voor ik het goed en wel door had zat ik te schokken en hartverscheurend te huilen als een 16-jarige puber. Jawel lieve mensen, onverwerkt verdriet en pijn blijft gewoon in je lichaam zitten. En nemen we dag in, dag uit onbewust met ons mee. Die informatie was niet nieuw voor me, dat wist ik wel. Maar weten en voelen zijn toch twee verschillende dingen. Eindelijk was ik nu aan dat voelen toe gekomen.

Op de terugweg zette ik Barbara nog eens op. Om er uit te brullen wat er misschien nog zou kunnen zitten. Leeg. Niks. Het enige dat ik brulde waren de hoge tonen van Barbara die ik bij lange na niet kon halen.

Ervaringsverhaal van:

Angelique Damhuis
HeartConnection Opleiding
Biologisch thema: scheidingsconflicten, bijbehorende organen en klachten

Scheidingsconflict kan diverse ziektes, klachten veroorzaken.

Wel of niet gescheiden zijn van een persoon, zaak en/of situatie.

Alzheimer klik hier voor meer informatie.

Eczeem klik hier voor meer informatie.

Eczeem, astma, TBC klik hier voor meer informatie.

Eczeem en psychose klik hier voor meer informatie.

Herpes, herpes genitaliën, gordelroos, wondroos klik hier voor meer informatie.

Kinderziektes (huid) klik hier voor meer informatie.

Melkgangen (borstkanker) klik hier voor meer informatie.

Psoriasis klik hier voor meer informatie.

Ogen klik hier voor meer informatie.

Oren klik hier voor meer informatie doof, oorontsteking. Klik hier voor meer informatie tinnitus.

 

Tweefasigheid – scheidingsconflict

  • CA celafname, geheugenverlies, haaruitval
  • Pcl A celtoename, door middel van bacterie/schimmelachtigen, ontstekingsachtige omgeving, moe, hoge koorts, herstel geheugen, huiduitslag, herstel haargroei
  • Epi-crisis absence, flauwvallen, geheugenverlies, rillen, koude koorts, haaruitval
  • Pcl B herstel, moe, plassen, herstel geheugen, jeuk, herstel haargroei

Klik hier voor uitleg tweefasigheid inclusief video.

Huid en haar is rood (ectoderm) zie afbeelding hieronder:

 

Huid_vet_bind_weefsel_HeartConnection_Nederland®

Haaruitval – scheidingsconflict

Haaruitval ontstaat na een scheiding-conflictinslag, zodra het conflict is opgelost komt haargroei weer terug. Haaruitval zien we vaak na scheiding van een dierbare, een kind dat is overleden, in één keer alle aandelen verloren, enzovoort. Inzicht in jouw klacht? Kom naar een Eendaagse, klik hier voor Eendaagse bij jou in de buurt.

 

Psychose en eczeem

Verbinden-versmelten-loslaten om het verhaal van mijn psychose en eczeem te begrijpen. Zoveel inzichten kwamen erlangs. Inzichten in de herkomst van mijn eczeem en mijn psychoses.

De eczeem een uiting van een scheidingsconflict, opgelopen in m’n jeugd tijdens de verhuizing van bos naar stad. Een verademing om dat te ontdekken en vooral te voelen; opening in m’n hart en opklaring in m’n rug.

De psychoses een uiting van jarenlange gevoelsafsluiting, afkomstig uit m’n jeugd door het wonen in een groot huis met grote eigen kamers. Ik miste verbinding in het gezin op energetisch niveau.

Met het begrip van HeartConnection, waar Marjolein mee werkt, kan ik er op vertrouwen dat zowel de eczeem als de psychose de oplossing zijn (geweest) van eerdere conflicten. Nu vertrouw ik en geloof ik (nog meer) in de helingskracht van mijn lichaam.

Elke keer als ik naar mijn eczeem kijk, krijg ik een glimlach, wetende dat de huid dikker en krachtiger wordt.

Elke keer als ik naar de korstjes in m’n ogen kijk, krijg ik een glimlach, wetende dat m’n zicht scherper wordt.

Elke keer als ik de korstjes op m’n lippen voel, krijg ik een glimlach, wetende dat het mijn spraak zal zuiveren, om echt direct uit het hart te spreken.

De keren dat ik de angst voor een psychose voel opkomen, weet ik het te transformeren naar vertrouwen en geloof, wetende dat de gevoelens die ik nu heb de oplossing zijn om een levend gevoelig vitaal mens te zijn.

Ongelooflijk hoe alle puzzelstukjes soms in elkaar vallen. Aan het einde voelde mijn benen heel zwaar worden. Een mannelijke energie waar ik me erg sterk en zeker bij voel.

Heel veel dank Marjolein!

Veel liefs Wolf

Wolf heeft na de opleiding HeartConnection (vier jaar geleden) geen psychose en eczeem meer gehad.

Uitleg psychose

Vanuit de tweefasisheid kan de mens een psychose krijgen als er opeens heel veel wordt losgelaten in de epi-crisis. De persoon beleeft zijn conflict-inslag(en) opnieuw, dit kan psychisch heel intens worden ervaren. Begrijp het verhaal van de psychose. Antwoorden vind je tijdens de opleiding, je wordt regisseur van je eigen leven, onderbewuste en verhalen. Zorg voor goede begeleiding, zie disclaimer.

YouTube