EHBO bij boosheid van mijn kind – blog 7

Help mijn kind heeft een boosheid aanval!

Wat doet dit met jou als ouder? Wat voel je? Boosheid is oké!

Zeg tegen je kind:

  • “Goed zo je bent boos
  • Gooi het er maar uit
  • Het mag
  • Waar ben je nog meer boos over”

 

Ademen

  • Blijf ademen blijf ademen
  • Voel wat het met jou als ouder doet, voel in het moment je lichaam en je eigen emoties gedachten. Dit moment brengt jou bij je TPM pijn, onverwerkte stress. Ga op een rustig moment verbinden-versmelten-loslaten VVL.
  • TPM = The Painful Moment
  • VVL = Verbinden-Versmelten-Loslaten
  • Klik hier voor de 10 basisprincipes.

 

Het kind is veilig bij jou

Het kind gooit boosheid eruit omdat het veilig bij jou als ouder is.

Dank je wel dat jij je kind veiligheid geeft.

 

Knuffel

Als het kind weer rustig is. Geef kind knuffel (als het kind dit wil), en zeg: ” Wat fijn dat je je boosheid hebt geuit. Als je ergens boos over bent, dit mag er altijd zijn.”

 

Vanaf  3-4 jaar kan het kind praten wat hem/haar boos maakt. Als een kind vanaf jongs af aan emoties bij jou als ouder mag tonen, zichzelf mag zijn: dit is goud waard.

 

Observeer jezelf

In het moment dat een kind een boosheid aanval krijgt. Observeer jezelf. Wat voel jij als ouder?  Dit kan op hetzelfde moment geuit worden.

 

Advanced tijdens boosheid aanval:

“Lieverd, je bent zo boos. Ik voel me nu onmachtig, dit is van mij. Boosheid is van jou. Ik voel me verdrietig, dank je wel dat ik dit nu ook mag voelen. Dank je wel dat je je boosheid uit. Het mag er zijn, kom maar. Jij hebt jouw emoties, ik heb. mijn emoties, alles mag er zijn”

 

Maak afspraken

Je kunt altijd afspraken maken met het kind. “Wat wil je dat ik doe op het moment als je boos bent?” Sommige kinderen willen weglopen. Anderen willen slaan/schoppen. Dit is niet altijd even handig. Ga leren dat boosheid een energie is, het mag uit het lichaam. Het is de piek van de oplossing (epi-crisis), zie tweefasigheid klik hier.

 

Wellicht wil het kind aangeraakt worden tijdens boosheid aanval, bijvoorbeeld op schoot zitten, of dat het kind geknuffeld wil worden tijdens een boosheid aanval. Wellicht wil het kind liggen op de grond en al de boosheid eruit gooien. Wees creatief. Vind samen een oplossing.

 

Na aanval komt rust

Een boosheid-aanval is een intensief moment voor jou en het kind. Neem na de aanval rust, zorg voor warmte. Neem iets warms, thee of soep. Ga samen met je kind onder een dekentje op de bak, bed zitten, liggen. Ontspannende film kijken. Het kan ook zijn dat het kind wil spelen. Zorg goed voor jezelf en je kind.

 

Boosheid van je kind is een ontmoeting met jezelf

EHBO bij boosheid is een ontmoeting met jezelf. Het kind vertelt een verhaal. Ga op onderzoek uit!

  • Wat maakt jou boos?
  • Wanneer en in welke situatie was je boos tijdens zwangerschapsperiode van je kind?
  • Hoe is de bevalling gegaan?
  • Welke boosheid mag nog verwerkt, ontmoet worden?
  • Is het kind vanaf geboorte boos: wat is er tijdens de conceptie,  zwangerschap, geboorte gebeurd?
  • Is het kind vanaf een bepaalde leeftijd boos. Bijvoorbeeld vanaf 7 jaar. Wat is er gebeurd op jouw 7e jaar (zowel moeder als vader)?

 

Wil je op verder onderzoek uit?

Maak een afspraak met HeartConnection Practitioner.

 

Ga jezelf verrijken met HeartConnection kennis en filosofie

Wellicht is de opleiding iets voor jou? Klik hier voor opleiding.

 

Abonnement Levensverhalen A-Z

Word lid van onze community om alle vragen en ondersteuning te ontvangen. Klik hier voor een abonnement. Wil je meer verhalen lezen over boosheid bij kinderen? Klik hier voor boosheid aanvallen van Monica (8), klik hier voor depressie en boosheid van Peter (4).

 

 

 

Gerelateerd

Not Found Related Nieuws!