Aambeien – Identiteit – Anus
Als je ergens gaat zitten, is dit jouw ‘plek’. Met het rectum zet jouw plek neer, jouw identiteit. Aambeien staan in relatie tot jouw identiteit. Hieronder uitgebreide uitleg identiteit en aambeien.
‘Wie ben ik?’ Dit is voor velen een moeilijke vraag. Je kunt je naam zeggen, waar je woont, wat je hobby’s zijn, wie je ouders zijn, wat voor werk je doet, enzovoort. Maar wie ben jij? Waarom doe je bepaalde dingen? Wat is jouw identiteit?
Op je plek zitten – territorium
Als je ergens gaat zitten, dan is dat jouw ‘plek’. Met het rectum zet je zo jouw plek neer, jouw identiteit. Maar wat is identiteit? Dit is de plek die je moeder in het gezin inneemt. Een vrouw zorgt voor het nest (gezin) en vader zorgt voor het buitenterritorium. Je kunt identiteit neerzetten als de thuissituatie in balans is. Als moeder dit goed kan, dan kan ook het kind een eigen identiteit neerzetten. Had je moeder moeite om haar identiteit in het gezin neer te zetten, dan wordt het voor de kinderen lastig om hun identiteit neer te zetten.
Biologische uitleg: moeder en thuis
Vanuit de natuur zorgt de vrouw voor het huis en de kinderen. De vrouw bepaalt haar identiteit door de sfeer in huis te creëren, door gezelligheid, kleur, schapenvachtjes, knus, kaarsen en wat er gegeten wordt. Zij maakt eten klaar dat door de kinderen wordt gegeten, verteerd en weer uitgeworpen via het rectum, poep. Met poep, ontlasting, zet de vrouw dus haar handtekening neer, haar identiteit. Deze identiteit geeft haar kinderen kracht en inspiratie om ook hun identiteit neer te zetten. Om te mogen zijn wie ze zijn. Om hun eigen pad te kiezen, te bewandelen en hier stevig in te staan. Met een goed ontwikkelde identiteit voel je je overal waar je bent thuis, omdat je vanuit jouw identiteit je eigen plek goed kunt neerzetten. Je hebt een goede relatie met je moeder, die wordt beschermd (buitenterritorium) door vader. Bescherming van vader geeft moeder veiligheid in het nest en hierdoor kan ze haar identiteit neerzetten.
Identiteit in gevaar
De identiteit van moeder kan in gevaar komen als er bijvoorbeeld onvoldoende inkomen is, vader vreemdgaat, een verslaving heeft en het gezin niet kan beschermen. De identiteit hangt ook samen met afkomst, bijvoorbeeld cultuur, religie, rijk/arm, enzovoort. Kun je je identiteit neerzetten of blijf je hangen in gewenst gedrag vanwege een bepaalde afkomst? Ook het conflict ‘ik kan mijn plek op aarde niet innemen’ speelt hier.
Tweefasigheid
- Een conflictinslag op dit gebied slaat in in het identiteitsrelais met orgaan rectum, ectoderm kiemblad.
- CA: celafname binnenbekleding huid rectum
- 1e PCL: ontstaan van aambeien, door herstel rectumbinnenbekleding en vocht
- Epi-crisis: mogelijk bloed
- 2e PCL: herstel rectum, balans
- Aambeien komt meestal voor bij een rechtsklappende vrouw en een linksklappende man
Identiteitsconflict: aambeien
Aambeien horen bij een conflict waarbij je de ander niet kunt tegenspreken. Je kunt geen ‘nee’ zeggen. Het kind dat bijvoorbeeld niet tegen de ouders kan ingaan en kan daardoor grote moeite hebben om zijn identiteit neer te zetten. Of er is een nare situatie waar iemand vanaf wil. Je wilt het eruit halen, maar het blijft zitten. Het conflict wordt niet opgelost en de aambeien blijven. Overdag stress dat je je identiteit niet tot onvoldoende kunt neerzetten, en ’s avonds in herstelfase, omdat het soms toch lukt maar niet helemaal. Je blijft als het ware in een vicieuze cirkel. Symbolisch gezien wordt je rectum groter en krijg je van jouw biologie (lichaam) hulp om je identiteit neer te zetten.
Aambeien bij geboorte
Moeder heeft aambeien bij de geboorte van haar kind. Hiermee geeft moeder het kind identiteit. Dit is een goed teken: ‘Omdat ikzelf geen identiteit had gekregen van mijn moeder geef ik dit nu aan mijn kind’.
Vragen bij identiteit-aambeien-anus
- Hoe was de relatie met je moeder?
- Vind je het makkelijk om in een ruimte ergens te gaan zitten?
- Kun je overal naar het toilet voor ontlasting?
- Hoe voel je je in een groep?
- Ruimte in het gezin?
- Ben je met de juiste getrouwd?
- Kon je de juiste partner (spot) vinden?
- Voel je je verbonden met je werk?
- Kun je je talenten kwijt?
- Heb je problemen (gehad) met wie je bent?
- Was het moeilijk voor vader/moeder om hun plek in te nemen?
- Heb je ooit aambeien gehad? Wanneer?
- Ben je onzeker waar je wel/niet bij hoort?
- Ben je onzeker waar je thuishoort: thuis of op het werk?
- Heb je het gevoel dat je jezelf niet kunt verwoorden?
- Ben je altijd op reis?
- Voel je je onrustig, besluiteloos?
- Vind je het moeilijk om een beslissing te maken?
- Voel je je een buitenstaander?
- Welke rol ondersteunt jou niet?
- Doe je dingen tegen je zin in?
- Ben je niet in staat om een situatie los te laten die je boos maakt?
- Heb je het gevoel alsof je je ware identiteit hebt verloren?
- Voel je onvermogen om je positie/doel in het leven te bepalen?
- Weet je niet waar je thuis hoort?
Gerelateerd
Tweefasigheid – Het biologisch proces
Tweefasigheid geeft antwoord op elke situatie, ziekte, klacht. Als je weet waar dit vandaan komt leef je vrijheid! Inclusief video...
Darmen – Colitis ulcerosa – Chronische dikke darm ontsteking
Tijdens de Eendaagse stelt Helena haar vraag. Ze heeft vanaf haar 27e last van een chronische darmontsteking, nu precies twintig...
Ectoderm
Evolutie-ontwikkeling: meer en meer mensen, we gingen in groepen leven en er ontstond territorium en scheiding, met een nieuw kiemblad...