Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe werkt het abonnement A-Z en hoe zet ik mijn abonnement aan/uit?

Het abonnement A-Z is digitaal, overal ter wereld kun je online kijken naar allerlei klachten, ziektes en haar betekenissen. Regelmatig inloggen omdat ons systeem goed beveiligd is. Via je account kun je je abonnement aan en uit zetten.

Hoe krijg ik meer informatie over HeartConnection?

Hiervoor bieden we je verschillende mogelijkheden: - Op onze website staan de meest actuele gegevens. Download de pdf. - Bezoek een Eendaagse . - Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. - Kijk onze video's op ons YouTube kanaal (gratis). - Neem een abonnement op onze Ervaringsverhalen, ziektes en klachten van A-Z.

Is de HeartConnection Opleiding erkend?

De Opleiding Practitioner is een officieel opleidingsinstituut en erkent door CRKBO.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding?

Je hebt minimaal twee keer een eendaagse gevolgd. Onze ervaring leert dat je minimaal 18 jaar dient te zijn. Heb je fysieke beperkingen waarvan je denkt dat die een belemmering kunnen zijn voor het volgen van de opleiding? Neem hierover dan eerst contact op info@heartconnectionnederland.nl.

Hoeveel tijd heb ik nodig voor de opleiding?

Per maand zijn er twee dagen op locatie waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Daarnaast doe je aan zelfstudie: het bijhouden van een logboek, het bestuderen van ervaringsverhalen, specifieke opdrachten en intervisiebijeenkomsten met je medestudenten, schatting één dag per maand.

Is de opleiding te combineren met een (fulltime) baan?

Het is onze ervaring dat de opleiding enorm inspirerend is en daarom goed te combineren valt met een (fulltime) baan. Van diverse studenten weten we dat hun werkgever de opleiding vergoedt en vrij geeft voor de trainingsdagen. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Voor de opleiding is het niet mogelijk om vrijstelling te krijgen. Jouw unieke individuele reis start bij dag 1 van de opleiding. Mocht het zijn dat je een dag(en) mist, deze kun je in overleg inhalen.

Wanneer kan ik direct instromen in het tweede jaar?

Je kunt in het tweede jaar instromen als je - HeartConnection 1 t/m 4 volledig hebt gevolgd - minimaal twee Eendaagse hebt gevolgd - Marjolein jou toestemming geeft om in het tweede jaar in te stromen.

Wat zijn mijn beroepsmogelijkheden met de opleiding?

HeartConnection doe je te allen tijde voor jezelf. In het derde jaar start je een persoonlijk project om je passie te leven. Dit kan zijn binnen je gezin, familie, werk, dierbare, praktijk, instellingen, enzovoort. Veel studenten combineren HeartConnection met hun huidige werk of starten een praktijk.

Wie zijn mijn medestudenten?

Onze studenten vormen een zeer gevarieerde groep, met verschillende sociale achtergronden en studies. Wat hen verbindt, is een grote nieuwsgierigheid naar: - zichzelf - het ontstaan van de aarde en de mens - de symboliek in zijn/haar leven - het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Ontvang ik een diploma?

Elk jaar ontvang je een certificaat. We hanteren hiervoor een aanwezigheidsplicht van 90% van de lessen. Dit komt erop neer dat je in het eerste en derde jaar maximaal twee dagen kunt missen. In het tweede jaar zijn dit maximaal drie dagen. Je ontvangt na drie jaar diploma HeartConnection Practitioner.

Tot wanneer kan ik annuleren?

Eendaagse: 14 dagen voor aanvang minus € 25,- administratiekosten. Lezingen: geen restitutie, wel overdraagbaar. Opleiding: zie 3.4 van onze Algemene Voorwaarden.

Hoe kan ik een gemiste les inhalen?

Te allen tijden kun je een gemiste dag inhalen in het nieuwe opleidingsjaar, aanvragen info@heartconnectionnederland.nl

UWV, bedrijf, onderwijs en HeartConnection

HeartConnection wordt regelmatig toegepast voor bijscholing, in het re-integratie proces, bij het herstellen van een langdurige klacht of voor persoonlijke ontwikkeling. Vandaar dat het UWV of de werkgever vaak bereid is om mee te betalen aan de studiekosten en/of vrij te geven om de studiedagen te volgen. Vraag dit zelf tijdig na bij jouw werkgever of UWV.

Kan ik de studiekosten terugvragen via de Belastingdienst?

Een groot deel van de kosten voor onze opleiding kun je terugvragen via je belastingaangifte. Op de site van de Belastingdienst vind je hier alle informatie over, ook over alle voorwaarden voor aftrekbare studiekosten. Zeker de moeite waard!

Hoe gaat HeartConnection om met mijn persoonlijke gegevens?

Per 25 mei 2018 is Nederlandse wetgeving rondom privacy vervangen door een Europese wet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij houden ons strikt aan de eisen die deze wet aan ons stelt. Lees ook onze Algemene Voorwaarden.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

HeartConnection is vrijgesteld van BTW.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

Op de laatste dag van het studiejaar.

Kun je met HeartConnection een vrij beroep uitoefenen?

Een vrij beroep betekent meestal dat je diensten aanbiedt en geen producten. De Kamer van Koophandel kijkt dan naar andere vereisten bij een inschrijving. De zorg kent acht beroepen die onder streng toezicht staan van de overheid en BIG-geregistreerd moeten zijn met alle eisen van dien. Daaronder valt wel een psychotherapeut, maar niet een psycholoog. Zie voor meer info: https://www.bigregister.nl/registratie/nederlands-diploma-registreren/wet--en-regelgeving. Naast de overheid zijn er beroepsverenigingen die de kwaliteit van andere professionals in de zorg controleren. Een deel daarvan vind je ook via bovenstaande link.

Mag ik de naam HeartConnection gebruiken voor mijn praktijk?

Binnen HeartConnection staat eigen individualiteit centraal. Als je je eigen praktijk gaat opzetten, mag de naam HeartConnection niet gebruiken. Belangrijk is je eigen ‘ik’ neer te zetten en dus ook je eigen unieke praktijknaam. Bij jouw persoonlijke achtergrond kun je natuurlijk wel vermelden dat je de HeartConnection opleiding hebt gevolgd en verwijzen naar de HeartConnection-site.

Mag ik de naam, teksten uitspraken van HeartConnection delen?

Vermeld te allen tijde HeartConnection Nederland®. Uitspraken en teksten van HeartConnection mogen niet gedupliceerd worden zonder deze vermelding. Voor auteursrecht geldt het Nederlands recht.

Wat is het niveau van een Eendaagse, lezing en de Opleiding?

De Eendaagse en de lezing is op MBO-niveau. De driejarige Opleiding HeartConnection is op HBO-niveau. HeartConnection is voor iedereen toegankelijk. Je haalt het beste uit jezelf en je ontvangt begeleiding als je moeite hebt om de informatie tot je te nemen.

Bestellen & Betalen

Zijn de prijzen inclusief btw?

HeartConnection Nederland is vrijgesteld van BTW.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

HeartConnection hanteert de volgende betaalmethode; iDeal en Bancontact.

Is mijn betaling beveiligd?

Ja, je online betaling wordt via een beveiligde verbinding (SSL) afgehandeld door onze Payment Service Provider Mollie.