icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Je bent een prachtige berg aan het bewandelen - jouw persoonlijke pad - ego- HeartConnection Nederland®

Bergwandeling - ego

Tijdens de trainingen HeartConnection ben je in een proces van verandering ofwel ontmoeting met jezelf. Je bent een prachtige berg aan het bewandelen - jouw persoonlijke pad. Je hart, je ziel en je persoonlijkheid willen de berg willen bewandelen én aan de andere kant komen om het avontuur aan te gaan. Het avontuur van jezelf ontmoeten in totale verbinding. Alleen loopt het ego liever de berg af, terug naar waar je begonnen bent.

Ego als saboteur

Het ego doet enorm haar best om jouw bergwandeling te stoppen of te saboteren. Het ego is enorm creatief in het verzinnen van honderden redenen om jouw bergwandeling niet te volgen. Zoals het vervallen in oude gewoontes, angsten en controle en vooral oordelen. Houd hier rekening mee.

Voorbeelden van sabotage vanuit het ego

  1. Moe worden, tegen dingen opzien en iets groter maken dan het is. Het ego laat je op je klacht(en) focussen. Die geef je vervolgens zo veel aandacht dat je klacht(en) juist blijven. Want alles wat je aandacht geeft, daar gaat je energie naar toe en maak je groter. Dit werken we verder uit tijdens de trainingen.
  2. Je bent goed bezig en opeens moet je tegenslag verwerken, waar je ego vervolgens veel drama van maakt: ‘Zie je wel, het lukt mij nooit’. Er gaat zo veel energie naar je drama, dat je geen energie meer overhoudt om jouw pad te volgen.
  3. Een oude klacht komt terug en je ego zegt: ‘Zie je wel, wat een onzin waar je mee bezig bent’ of ‘Pas op, je moet nog harder je best doen, je moet nog beter je oefeningen/mediatie/dieet/enzovoort volgen’.
  4. In toxische relatie(s) blijven hangen. Hier gaat zo veel energie naar toe, dat je geen tijd hebt om jouw prachtige bergwandeling te volgen.
  5. Oordelen over je partner, ouders, collega's, familie, anderen, situaties, nieuws en vooral jezelf. Je geeft de ander de schuld van je eigen klachten, van je eigen frustraties. Je legt de focus buiten jezelf. Met andere woorden: je ego leidt je af en gaat oordelen. Vanuit dit oordeel (ego) wordt je bergwandeling te zwaar en je haakt af.  
  6. Je wilt reuzenstappen maken om zo snel mogelijk jouw bergwandeling af te maken. Je ego raakt gefrustreerd, omdat je ‘vorderingen’ niet snel genoeg gaan. De kleine positieve veranderingen zie je vervolgens niet meer en de energie lekt weg uit je etherlichaam (uitleg dag 4 training HeartConnection 1). Daardoor heb je niet meer de kracht om jouw bergpad te bewandelen. Ondertussen zorgt je ego ervoor dat je alle frustratie, irritatie, boosheid, angsten, vermoeidheid of andere klachten des te meer voelt.
  7. ‘Wat een onzin om je bergwandeling zelf te volgen’, zegt het ego. ‘De ander kan mijn klacht(en) toch wegnemen?’. Het ego holt van therapeut naar therapeut, omdat het vindt dat een middel de klacht(en) kan en moet wegnemen. Het ego heeft middelen nodig om zich beter te voelen. En zo vindt het ego elke keer een nieuwe methode, nog een boek of weer een andere therapie die nog beter werkt. Tot slot zegt het ego: ‘Ik heb al zo veel gedaan’ of ‘Ik weet dit allemaal al’.
  8. Je ego zegt: ‘HeartConnection zegt dat middelen niet goed zijn’ en maakt daar een heel verhaal van. Maar daarmee trekt je ego een feit uit haar context. We noemen dit ‘interpretatie van je ego-pijn’. Let wel: HeartConnection heeft geen oordelen over middelen, therapieën, behandelingen, enzovoort. Zij geeft geen oplossingen en adviezen. HeartConnection geeft oude kennis en unieke wijsheid.
  9. Je gaat geheel in de theorie zitten en wilt de materie en klacht volledig begrijpen. Het ego zorgt er zo voor dat je het juist niet begrijpt. Waarop je je nog meer gaat verdiepen in materie, in theorie. Daarmee voorkomt het ego dat je in verbinding gaat.
  10. Je ego gaat feiten fantaseren. Vanuit ego-pijn ontstaat door een opmerking of een situatie een compleet drama. Bijvoorbeeld: ‘Jij laat mij in de steek, omdat je mij niet wilt wegbrengen’ of ‘Je doet niet wat ik zeg en nu vind ik jou niet meer aardig’. Of wat dacht je van: ‘Zie je wel, niemand luistert naar mij’ of ‘Ik ben helemaal alleen, want jij wilt niet met mij naar de bioscoop’. Deze pijnmoment worden overtuigingen en vervolgens subjectieve waarheden. Je ego-overtuiging is nu waarheid geworden. Vervolgens zie, hoor, ruik, proef, voel je de wereld vanuit jouw overtuigingen. En let op: je bent niet de enige, want de ander leeft ook vanuit zijn/haar overtuigingen! 

Vanaf training HeartConnection 1 leer je hoe deze conflictinslagen met haar overtuiging(en) doorwerken in jouw fysieke lichaam. Je leert waar de oorzaak van een klacht (ziekte) vandaan komt en de cirkel is weer rond. 

HeartConnection staat voor neutraliteit

HeartConnection leert je jouw eigen, unieke en prachtige bergwandeling te volgen en hier je eigen verantwoordelijkheid voor te nemen. In verbinding, versmelting en loslaten. Na deze versmelting ga je kiezen wat je wél wilt. Wat wil jij? Je keuze, je doel maak je ook vanuit verbinding, versmelting en manifestatie. 

Ik wens dat je

* in alles wat je tegen komt jezelf voelt;
* je de uitnodiging ontvangt om je met jezelf te verbinden;
* zodat je versmelt met je lichaam, ziel en persoonlijkheid. 

 Dat is HeartConnection!

Geniet van jouw prachtige bergwandeling.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Karin trainingen HeartConnection Nederland®
"Gister was de dag, waar ik heen MOEST. Dat wist ik. Dingen landen. Je toewijding heb ik bijzonder gewaardeerd! Deze dag is voor mij een wedergeboorte."
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Dineke trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb de driedaagse Relaties, Psyche & Freud gevolgd en ik heb daarvan genoten! Het was heel fijn om samen met andere geïnteresseerden te kunnen luisteren naar haar uitleg en zo te kunnen begrijpen waar mijn weerstand tegen medicijnen vandaan komt. Ik vond het heel bijzonder om ziektebeelden te herkennen en die te kunnen verbinden met onaffe zaken die in mijn familie spelen. Ik wil meer weten en ga hier zeker mee door."
Dineke Bergsteijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Marion trainingen HeartConnection Nederland®
"Wow, wat waren het weer bijzondere trainingsdagen. Zulke bijzondere processen wanneer je bewust wordt van wat je eigenlijk onbewust leeft. Wat een reis, ik voel me zo licht en krachtig en ook de dagen erna. Zo mooi. De groep draagt elkaar, we huilen en lachen wat af met elkaar in een geweldige setting! "
Marion Reiling
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons