Acteur

HeartConnection staat voor zelf-verantwoording

De ander of een situatie is de acteur in jouw leven. De ander of situatie kan jou geen pijn doen, want pijn – emoties – veroordelingen zitten in jou. Elk oordeel over een ander is dan ook een oordeel over jezelf! Heartconnection is niet geïnteresseerd in jouw drama, maar in jouw gevoel. Wat voel jij?

Conflictinslag en overtuigingen

Wanneer je een trauma beleeft, dan is er op een bepaald moment een conflictinslag in de hersenen. Tijdens deze inslag heb je emoties ervaren. Vanuit die emoties heb je ook bepaalde overtuigingen gevormd. En vanuit deze overtuigingen hoor je, luister je, praat je en doe je. Vanuit deze overtuiging leef je. Je denkt dat dit de waarheid is. Maar het is de overtuiging in jou, die is ontstaan tijdens jouw trauma.

Terug naar de inslag

Tijdens de conflict-inslag hebben alle zintuigen alles waargenomen en opgeslagen. Als je hierna, op een ander moment, ongeveer dezelfde waarneming hebt, kom je automatisch weer terug bij de stress van je conflictinslag. Vaak denken we dan dat onze pijn komt door de ander.

Bijvoorbeeld:

 • De ander laat niets van zich horen.
 • De ander ondersteunt jou niet.
 • De ander luistert niet jaar jou.
 • De ander begrijpt jou niet.
 • De ander houdt niet van jou.
 • De ander maakt ruzie.
 • De ander weet het altijd beter.
 • De ander geeft jou een slechte waardering, terwijl je je uiterste best hebt gedaan.
 • De ander ontslaat je.

Of:

 • Marjolein beantwoordt mijn e-mails niet.
 • Marjolein zegt dat ik niet diep genoeg ga.
 • Marjolein luistert niet naar mij.
 • Enzovoort.

Alles gaat over jou!

Je bent geïrriteerd door een situatie, vanwege jouw eigen handelen of een actie van een ander. Je voelt je verdrietig of eenzaam, verlaten, in de steek gelaten. Je voelt je gefrustreerd, boos, woedend. Maar wat er echt aan de hand is: je ontmoet jouw conflictinslag. Emoties komen tot leven, gekoppeld aan de overtuigingen die binnenin jou zijn ontstaan. HeartConnection leert je dat je zelf helemaal verantwoordelijk bent voor je eigen conflictinslagen, voor je eigen waarneming, voor je eigen pijn. Het zit allemaal in jou. Wanneer je emoties of inslagen ontmoet, mag je je ermee gaan verbinden, versmelten en loslaten.

Pijn = groei!

De ander kan je jouw conflictinslagen laten zien. De ander kan je spiegelen. Hij of zij is de acteur in jouw leven. Onthoud dat jouw oordeel, jouw overtuigingen, jouw pijn altijd van jou zijn. Het is niet de ander die jou pijn doet. Het is de pijn die jij via de ander in jezelf ontmoet. De pijn – dus de conflictinslag met alle emoties en patronen – zit in je onderbewuste programma. Het komt omhoog in een tijd dat de omgeving veilig genoeg is om het conflict los te laten. Je kunt je nu verbinden met je pijn, ermee versmelten en uiteindelijk loslaten.

Pijn zorgt er voor dat jij kunt groeien in je ontwikkeling. En een situatie die onprettig is, ga je veranderen. Zo werkt pijn preventief en als waarschuwing voor een vervolgsituatie. De pijn kan zelfs een nieuw doel in je leven geven. In de training HeartConnection zien we juist dat je uit pijn vaak je werk creëert, omdat je de pijn/inslag hebt omgezet in een talent.

Nieuwe levensfilosofie

Vanuit een nieuwe levensfilosofie nodigt HeartConnection je uit om te groeien in je bewustzijn.

We wensen je verzachting, versmelting en verbinding met al wat is!

Gerelateerd

Bergwandeling – ego

Tijdens de trainingen HeartConnection ben je in een proces van verandering ofwel ontmoeting met jezelf. Je bent een prachtige berg...

Overtuigingen

Mensen ontmoeten in overtuigingen en overlevingsmechanismes.

Verbinden-Versmelten-Loslaten

Een conflictinslag kun al op jonge leeftijd opdoen, zelfs al in je moeders buik, tijdens de zwangerschap. Houd er ook...