Van overleven naar leven – Marjolein van der Meulen


Het is vandaag precies 10 jaar gelden dat ik met drie kleine koffertjes moest vluchten. De dag ervoor had ik niet geweten dat dit zou gaan gebeuren. Jaren van overleven achter me en voor me. Gelukkig wist ik toen niet wat er allemaal zou gaan gebeuren. Op één dag alles kwijt, dat ik later zou gaan beseffen. Compleet in de overlevingsstand, waar ga je naar toe met twee kleine kinderen? We komen in een yurt terecht, in het bos. Hier kunnen we twee weken blijven. We gaan van plek naar plek, zoals nomaden. We leven op het strand in een yurt, de meest bijzondere tijd uit mijn leven. In de zomer komen we in een huisje in de duinen. We leven in de natuur, dit is een krachtige herinnering. De kinderen vertellen dit verhaal met een glimlach, zij hadden het idee ‘we zijn op vakantie’. Zo ben je als moeder, je maakt het er ‘het beste van’.

 

Een bijzondere periode. Alles achter mij laten. Mijn bedrijven laat ik achter mij. Opnieuw beginnen. Biologie van het lichaam ga ik bestuderen, ik krijg mondeling les. Ik verdiep me nog meer in het onderbewuste, kom veel over mijzelf te weten door de algoritmische wiskundige ritmes die zich in patronen herhalen. Ik snap het meer en meer. Een aantal keer word ik flink ziek en mijn vertrouwen in mijn lichaam en biologie is zo groot, dat ik herstel. Er was geen geld, ik leefde ‘onder de grond’, alleen. Want wees nou eerlijk, een zielige vrouw, zonder geld, inkomen, huis, valt niet in de smaak. De mens houdt nu eenmaal van succesvol. Biologisch logisch een zwakke mens kan een gevaar zijn voor de roedel, deze mens kan de stam in problemen brengen, hierdoor kiest de roedel om verder te gaan en de zwakkeren achter te laten, om de roedel in leven te houden.

 

Verbinden-versmelten-loslaten VVL

In deze periode ontwikkel ik een eigen methode VVL, uit nood geboren. Tijdens een aantal ziekteprocessen ga ik naar mijn pijn toe, ik adem er naartoe. Er ontstaat nog meer pijn, hoe eng ik het ook vind, ik blijf in mijn pijn, ik ga helemaal in mijn angst zitten, het wordt sterker, meer. En opeens trekt de angst, pijn weg. Ik zie twee keer de dood voor me, maar ik herstel volledig, omdat ik er mee in verbinding blijf en adem er naartoe. Alles mag er volledig zijn.

 

Mijn intuïtie heeft mij dit gegeven om door flinke angsten, en ziektes te gaan. Om mijn geest en lichaam te begrijpen en zuiveren. Niet weten wat de toekomst zou gaan zijn.

 

Elke dag ben ik mijn kinderen dankbaar. Er moest geld op de plank komen om een dak boven het hoofd te betalen en eten. Ik moest aan de bak, ik moest in actie komen. Een hele pittige tijd, slapeloze nachten, en toch weer lesgeven. Ik reis door het hele land, veelal huilend in de auto. Stel mijn huis ter beschikking om toch enigszins inkomen te hebben. Ik word diverse malen opgelicht onder de mom ‘ik zal je wel helpen’. Sommigen studenten vallen mij aan, net als in  mijn privé leven, ik krijg dagelijks dreig berichtjes en e-mails. Omdat ik iets anders vertel? De mens terugbreng naar eigen verantwoordelijkheid? Of ben ik gewoon de grootste acteur?  Hoe pijnlijk dit ook was, zij hebben mij geholpen om sterker te worden. Ze hebben me tegenkracht gegeven om in mijn kracht te komen staan.

 

Ondertussen passen duizenden mensen dagelijks VVL toe. #dankbaar Hebben al mijn levenslessen 10 basisprincipes ontwikkeld. Is er een fantastische organische Opleiding HeartConnection ontstaan, met enthousiaste moedige studenten. We doen samen vele projecten. We gebruiken de gun-gun factor. We stimuleren elkaar, ondersteunen elkaar en we zijn er voor elkaar. We organiseren jaarlijks een Buitenland Reis, een Zomerweek waar kinderen ook welkom zijn, organiseren concerten, bootreis, enzovoort. We doen zo veel leuke dingen!

 

We zijn sterker dan voorheen!