icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Zweetlucht en zweten - HeartConnection Nederland®

Zweten

Marijn heeft al vanaf zijn achtste jaar een sterke, scherpe zweetlucht. Normaal krijg je pas vanaf de pubertijd zweetlucht, dus hier is iets aan de hand. Door hem vragen te stellen, gingen we samen op zoek naar de oorzaak.

Op zijn achtste ging Marijn naar een andere school, nadat hij op zijn vorige school werd gepest. Jammer genoeg hadden zijn ouders dit pas na twee jaar door, omdat Marijn nooit iets zei. In een klas met kinderen voelt Marijn zich aangevallen en onveilig. Hij durft niets te zeggen. Marijn heeft moeite om zich te uiten, dit is wat hij nog moet leren en dit is een karaktereigenschap. Hij uit zichzelf met zijn lichaam, door snel te slaan en te schoppen. Ik merk bij Marijn een frustratie. Doordat hij zich niet kan uiten, wordt hij regelmatig niet goed begrepen en dit maakt hem boos. Hij verwacht dat mensen hem begrijpen zonder dat hij iets hoeft te zeggen.

Opdracht: dag doornemen

Ik geef zijn vader de opdracht mee om voor het slapen gaan samen met Marijn vijf minuutjes de dag door te nemen. Wat is er gebeurd en hoe heeft Marijn gebeurtenissen ervaren? En vooral: hoe heeft hij dit gevoeld? Ze sluiten de vijf minuutjes steeds af met een leuk ding en dan is het tijd om te slapen.

Herstelfase: angstweet loslaten

Op de oude school zat Marijn continu in een stressfase, hij voelde zich ‘aangevallen’ doordat hij werd gepest en hij voelde zich onveilig. Op de nieuwe school voelt hij zich wel veilig. Marijn wordt door de juf gewaardeerd om wie hij is. Marijn vindt sporten, spelen met jongens en dingen repareren heel leuk. Hiermee bezig zijn, geeft hem plezier en positiviteit. Nu gaat zijn lichaam zich herstellen door angstzweet los te laten.

Het verhaal begrijpen: echte oplossing

Elk individu reageert uniek. Marijn zijn lichaam produceerde zweet, iemand anders kan een andere reactie krijgen. Maar omdat het pesten (aanval) nog niet verwerkt is, bleef Marijn angstzweet produceren op zijn nieuwe school. De school en de kinderen waren de triggers van het onderbewuste (aanval/onveiligheid). Door het verhaal te begrijpen kan het lichaam werkelijk herstellen en verdwijnt zijn zweetlucht. Marijn vindt het leuk om samen met papa de dag door te nemen voor het slapen gaan, dit geeft hem de veiligheid om de dag goed af te sluiten. Ook uit hij zich beter.

Biologische wetmatigheid

Als de oorzaak duidelijk is, krijgt de persoon inzicht en bewustzijn. Door acceptatie van stressfactor(en) en acceptatie van overmatig zweten/zweetlucht ontstaat ontspanning en kan het lichaam herstellen. Verbinden – Versmelten – Loslaten.

Het zweet-verhaal begrijpen

In relatie tot overmatig zweten/zweetlucht gaan we kijken wanneer het is ontstaan. Je kunt dan de volgende vragen stellen:

* Wat is er in die periode gebeurd?

* Welke stressfactoren heb je ervaren en vooral hoe heb je die ervaren?

* Was er een gevoel van onveiligheid?

* Ben je bang je emoties te uiten?

* Zit je vast en ben je bang voor mensen?

* Hoe ervaar je het zweten op dit moment?

 

Leer alles over zweten en zweetlucht bij training HeartConnection 1.

 

Overzicht trainingen, workshops en lezingen 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons