icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over dyscalculie, motoriek en concentratiestoornissen bij HeartConnection Nederland®

Dyscalculie

Rowan heeft dyscalculie, daarbij moeite met fijne en grove motoriek, concentratiestoornissen en onzeker

Volgens de juf van groep drie kan Rowan (7) niet goed meekomen in de klas. Ook heeft hij volgens haar concentratiestoornissen en dyscalculie. Rowan’s moeder raakt hierdoor overbezorgd. De zorgen van moeder en zijn juf geven Rowan stress.

Waar komt de onzekerheid bij moeder vandaan? Ze is emotioneel als ze haar verhaal doet tijdens HeartConnection 1. Door haar man en omgeving voelt ze zich niet begrepen. Ze wonen op het erf van haar schoonouders. Hier voelt ze zich niet op haar gemak, maar het komt financieel het beste uit. Dus past moeder zich maar aan. 

Onzekerheid van moeder op zoon

Eindelijk kan ze haar verhaal kwijt, ze wordt begrepen door de groep en ze snapt dat haar eigen emoties en onzekerheid bij haar zoon terecht zijn gekomen. Ook tijdens haar zwangerschap voelde  moeder zich onzeker in relatie tot haar man, die druk aan het werk is en geen tijd voor haar heeft. Hij wil in een goed daglicht bij zijn ouders staan. Door hard te werken voldoet hij aan de eisen van zijn ouders. Moeder voelt zichzelf vastzitten in de relatie. Dit resulteert in slechte motoriek bij Rowan. De onzekerheid van moeder komt direct bij Rowan terecht, die zich onzeker voelt met school, schrijven, vriendjes, sport, enzovoort.

Moeder betrekt vader bij dit verhaal. In eerste instantie vindt vader het onzin, maar om zijn huwelijk te redden is hij gemotiveerd om naar zijn vrouw te luisteren. Ze praten meer samen en via het verhaal van Rowan komen ze dichter tot elkaar. En meer en meer begrijpen we samen het verhaal van de dyscalculie van Rowan. Ook gaat ze door met training HeartConnection 2 om haar eigen Levensblauwdruk te onderzoeken en haar zoon nog beter te kunnen begeleiden. 

Een gesprek voor het slapen gaan

Voor het slapengaan zegt moeder tegen Rowan: ‘Ik dacht dat papa geen tijd voor mij had toen ik zwanger van jou was. Tijd is cijfers. Ook om financiële (= cijfers) redenen wonen we bij opa en oma, dit voelde voor mij niet goed tijdens jouw zwangerschap. Het maakte mij onzeker en onzichtbaar, uit balans. Mogelijk heb jij hier dyscalculie door gekregen. Weet je, toen ik zwanger van jou wilde worden, dacht ik dat ik een rekenfout had gemaakt. Net zoals jij elke keer rekenfouten maakt tijdens het rekenen. Dit mag je bij mama en papa laten. We houden van jou en mama en papa praten steeds meer met elkaar, dit vinden we fijn. Er komt steeds meer balans in ons leven. Je maakt ons gelukkig om helemaal jezelf te zijn.’ Na een half jaar loopt Rowan niet meer achter. Hij heeft plezier met lezen en rekenen.

Een paar jaar later

Na een aantal jaren kom ik Rowan en zijn moeder weer tegen, Rowan doet het nog steeds heel goed op school, hij is gemotiveerd en moeder is niet meer bezorgd. Spelenderwijs hebben moeder en Rowan meer zelfvertrouwen gekregen. Rowan heeft geleerd zijn grenzen aan te geven, waardoor hij zich beter kan concentreren. Doordat vader en moeder het verhaal hebben begrepen, is Rowan beter gaan leren, sporten en schrijven (fijne motoriek), hij heeft leuke vriendjes en zijn concentratieproblemen zijn verdwenen. 

 
Mariëtte 14 jaar - Binnen drie maanden de beste in wiskunde

Mariëtte 14 jaar heeft rekenproblemen vanaf 8 jaar. Vanaf het moment dat ouders zijn gaan scheiden met veel extreme financiële spanningen bij beide ouders. Het kind blokkeerde getallen om niet herinnert te worden aan deze scheidings-stress. Nadat Mariëtte en haar ouders dit verhaal hebben begrepen, wordt ze binnen drie maanden de beste in wiskunde. Mariëtte begrijpt dat haar blokkade de stress van haar ouders is, dit lucht haar enorm op. 's Avonds voor het slapen geeft ze al deze stress terug aan haar ouders. Ze krijgt enorme zelfvertrouwen van haar goede resultaten en komt lekkerder in haar vel te zitten.

Haar moeder gaat de trainingen HeartConnection volgen om haar kinderen beter te kunnen begeleiden. Ze komt erachter dat er bij beide families financiële stress zit, ook in beide families (vaders en moeders kant) is sprake van financiële oplichterij. Moeder snapt dat zij ook in een financiële stress situatie terecht is gekomen. Ze begrijpt haar angsten om te kort te komen. Van generatie tot generatie wordt dit doorgegeven. Daarom is er binnen HeartConenction geen schuld, oordeel en slachtoffer. Het is onze eervolle taak te de-programmeren, dit leer je vanaf training HeartConnection 1.
 
Vele kinderthema's worden behandeld tijdens de Workshop Kinderthema's en Innerlijk Kind

 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons