Badr vs Rico – Gescheurde enkelband

Wereldkampioen Badr vs Rico 21-12-2019

Bijzonder dat tijdens zo’n belangrijke wedstrijd Badr zo snel zijn enkelband scheurt. Wat vertelt zijn lichaam met deze blessure?

Eigenwaarde-conflict

Deze sportblessure heeft te maken met een mobiliteits-eigenwaardeconflict die inslaat op de spieren. Bijvoorbeeld: iemand of een situatie niet kunnen uitstaan; niet kunnen lopen; balanceren; springen; dansen; trappen; remmen; enzovoort. Scheidingsconflict met moeder. Een bepaalde situatie is onacceptabel. In de conflict actieve fase – de stressfase – die volgt op de inslag, reageert het lichaam met celafname. Bij een langdurige blessure spreken we van een hangend conflict. Daardoor verzwakt de spierstructuur en raakt de spier gevoeliger voor blessures.

Welk verhaal vertelt een gescheurde enkelband?

De gescheurde enkelband vertelt dat het lichaam zichzelf wil bevrijden van een situatie of persoon die je ervan weerhoudt te handelen of te bewegen. In je lichaam heeft de persoon op deze plek een trauma vastgezet, soms jarenlang. Na een oplossing kan het lichaam een pees-scheur creëren die je helpt dit trauma, deze blokkade los te laten. De vastzittende energie wordt als het ware bevrijd en het kan weer doorstromen.

Waarom de enkel?

De enkel staat voor balans. Een gevoel van minderwaardigheid, omdat je een sport of functie niet meer kunt uitvoeren. Het gevoel dat je ergens niet goed in bent. Vanuit minderwaardigheid of onzekerheid je geblokkeerd voelen om een bepaalde richting op te gaan. Een bepaalde keuze niet durven maken uit angst voor afwijzing van je moeder. Dilemma: moet ik blijven of gaan? Verzet om dingen te moeten doen.

Mijn nieuwsgierigheid is groot!

Vragen die bij gescheurde enkelband horen om inzicht & bewustzijn te krijgen van deze blessure om snel te herstellen:

  • Waarvan wil jij je bevrijden?
  • Waarin zit je nog vast?
  • Hoe is de relatie met je moeder?
  • Wat belemmert jou om verder te gaan?
  • Wat wil je graag doen, maar doe je toch niet?
  • Je hebt een doel, maar elke keer laat je je afleiden. Hoe, wat, waarom?
  • Wie of wat blokkeert jou om gelukkig, gezond, geliefd te zijn?

Elke klacht of ziekte vertelt jouw eigen verhaal

Het lijkt mij wel handig om dit op te lossen voor het volgende gevecht dat komen gaat, anders zal de uitkomst weer hetzelfde zijn. Herhaling van het conflict dat nu opgelost mag worden. Wel fijn om deze praktische HeartConnection kennis toe te passen.

Respect

Dank Badr en Rico voor het grootse respect dat jullie de hele wereld hebben laten zien .

Meer weten?

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Eerstvolgende eendaagse 22 januari in Rotterdam.

Persoonlijke begeleiding

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.