Interview Marjolein van der Meulen

Elke klacht of ziekte vertelt jouw eigen verhaal

Marjolein van der Meulen ontdekte een levensfilosofie die haar 180 graden anders liet kijken naar het leven en gezondheid. Een kijk waardoor je zelf verantwoordelijkheid neemt voor en de regisseur wordt van je eigen verhaal. En die ze nu doorgeeft via haar Eendaagse in het land en Opleiding Practitioner.

Ze had een carrière als zakelijk account manager bij de bank, gevolgd door een succesvolle praktijk als natuurgeneeskundige en ontwikkelde energetische producten en voedingssupplementen. Tot haar leven een totaal andere wending nam en ze na een scheiding met letterlijk niets anders dan haar twee kinderen op straat stond. In die periode raakte ze gefascineerd om achter de oorzaak van haar eigen drama-programmeringen en ziektes te komen, dit is gelukt! “Het gaat erom dat je kijkt naar wat een klacht, ziekte of levensgebeurtenis jou te vertellen heeft. Vanuit je biologie worden lichamelijke aandoeningen voorafgegaan door een psychisch of emotioneel beladen ervaring. Deze ervaringen kunnen in je huidige leven, je persoonlijke tijdlijn, Levensblauwdruk (periode rondom je zwangerschap) en in vorige generaties zijn veroorzaakt. Alles wat jij, je ouders en voorouders niet hebben verwerkt, leef je elk moment. Je bent een wandelende excelsheet, je leeft namelijk algoritmische wiskundige patronen ontstaan in je Levensblauwdruk.”

Kijken naar overlevingsprogramma’s

Ze vervolgt: “De biologie kent veel verschillende overlevingsprogramma’s die, afhankelijk van gebeurtenissen in je leven, al dan niet opstarten. Deze programma’s helpen ons mensen als soort te overleven en werken al miljoenen jaren hetzelfde. Nog altijd reageren we biologisch. Gelukkig maar, want daardoor bestaat de mens nu nog steeds. Maar door de cultuur waarin we leven, weten we niet meer hoe we op onze biologie moeten vertrouwen. We zien ziek-zijn niet meer als iets dat hoort bij het leven, maar gaan de symptomen met man en macht te lijf. Maak je de keuze om te kijken naar je aandoeningen, dan ontdek je dat ze je veel vertellen over wie jij bent. Dan blijkt heel je leven een symbool te zijn voor wie jij werkelijk bent. Het werk dat je doet, de partner die je hebt, de conflicten waarin je verwikkeld bent, het is allemaal niet voor niets. Als je je eenmaal bewust bent van wat er met je gebeurt, waarom het met je gebeurt en hoe thema’s vaak generaties terug zijn te herleiden, kun je ermee aan de slag en kun je patronen doorbreken om bij je talenten te komen.”

Genezen van diabetes

Zelf ontdekte ze haar verhaal van diabetes. “Toen ik dertig was kreeg ik diabetes. Op mijn vijftiende stapte mijn vader uit het leven. Dit heb ik als zeer angstig en walgelijk ervaren. Daarnaast ontdekte ik, dat ik het thema verzet, dat mijn vader zijn hele leven heeft geleefd, klaarblijkelijk van hem had overgenomen. Deze thema’s zijn de biologisch oorzaak van diabetes. In je onderbewuste zitten programma’s die met elkaar verbonden zijn. Mijn meest traumatische ervaring was toen ik vijftien jaar was, als je dit verdubbelt kom je op dertig jaar uit. Zo kunnen ziektes zich op latere leeftijd manifesteren, terwijl het trauma al eerder in je leven heeft plaatsgevonden. Je kunt ook een trauma hebben ervaren in je zesde maand zwangerschap. Dit thema manifesteert zich mogelijk weer op je zesde, twaalfde, achttiende jaar, enzovoort. Zo is je leven als het ware een programma dat elke keer wordt afgespeeld. Door dit te begrijpen, te verbinden en weer los te laten, genees je van ziektes. Zoals ik van diabetes ben genezen.”

Frozen shoulder ontdooid

Nadat Marjolein zelf de baanbrekende effecten had ervaren, besloot ze haar kennis te delen met anderen via HeartConnection Nederland. Met al even opzienbarende resultaten. Zoals bij Lydia, die al tijden kampte met een frozen shoulder. “Ik ben allereerst met haar gaan kijken naar hoe de schouders worden gebruikt in de natuur. Met je schouders maak je de grot open, je duwt de steen weg. Maar als er een roofdier voor de grot staat, kun je er niet uit en zit je vast. Dus wie is je roofdier? En waar zit je vast in je leven? Wie heeft er vastgezeten in de familie? Ook staan schouders voor schuld en beschuldiging. Met je schouders omarm je de ander, iets wat je lief is. Daarop begon Lydia te vertellen over haar moeder. Die was vooral eenzaam en emotioneel gesloten. Ze sprak weinig. Ik vroeg Lydia waarover haar moeder haar mond moest houden. Daarop vertelde Lydia een familiegeheim, dat ze hoorde toen ze in 2013 haar tante in Australië opzocht. Haar opa kwam uit Friesland, haar oma uit Duitsland, ze woonden in Zuid-Limburg. Opa had onderduikers, maar ze deden alsof ze met de Duitsers samenwerkten. Na de oorlog werden ze opgepakt en gevangen gezet door de Nederlanders. Dus zowel Duitsers als Nederlanders waren hun roofdieren. Een ramp, want tijdens de oorlog mocht haar moeder vanwege de onderduikers niets zeggen. Ze moest haar mond houden en leefde voortdurend in angst. Haar huis was totaal onveilig vanwege de onderduikers. Dit heeft een enorme impact op de kinderen, waaronder Lydia’s moeder. Die leefde de rest van haar leven in angst. Na de oorlog hebben haar ouders bovendien vastgezeten, terwijl ze juist goed werk hadden gedaan. Door alles met elkaar te verbinden, begreep Linda haar klacht en haar frozen shoulder smolt als sneeuw voor de zon.”

Als een detective in het onderbewuste

Marjolein: “In dit voorbeeld zie je duidelijk dat wanneer herinneringen van je voorouders niet worden verwerkt, ze blijven circuleren in de familiestamboom totdat ze zijn opgelost. Vanuit je symptomen, vanaf het moment waarop deze begonnen zijn, gaan we daarom als een detective via het onderbewuste op zoek naar de oorzaak van de klacht. Door gebruik te maken van het onderbewuste kun je onbekende patronen, blokkades, emoties en overtuigingen zichtbaar laten worden in het bewustzijn. Om ze vervolgens te deprogrammeren. Dit gaat via het bewustzijn: verbinden – versmelten – loslaten. Je bewust worden van je patronen en overtuigingen is zo de sleutel tot genezing. Als de oorzaak boven water komt, wordt genezing mogelijk.”

Je lichaam vertelt jouw verhaal

Maar wat als je je familiegeschiedenis niet kent? “Vergeet niet dat jouw onderbewuste alles weet en dat alles wordt opgeslagen in je lichaam”, legt Marjolein uit. “Het lichaam zelf vertelt jouw verhaal. Je onderbewuste kent alle familiegeheimen. Tijdens Opleiding Practitioner doen we oefeningen waardoor je jouw onbewuste informatie naar boven haalt. Omdat patronen zich herhalen, kun je zelf ontdekken hoe de periode voor, tijdens en na de bevalling is geweest.” Zoals bij Mirelle. Haar ouders waren 19 jaar en 17 jaar toen ze werd geboren. De conceptie vond plaats tijdens de kermis, haar moeder dronk geen alcohol, haar vader wel. Het was in die tijd een schande om voor het huwelijk zwanger te raken. Daarom moesten haar ouders trouwen, in het zwart, want ze waren Rooms Katholiek. Ook moesten ze boete doen bij de priester. Haar moeder had angsten vanwege haar zwangerschap. Ze was bang dat Mirelles vader haar in de steek zou laten en niet met haar zou trouwen. Mirelles vader was bang dat hij na één avondje gezellige kermis zijn vrije leven opeens kwijt zou raken. En de gemeenschap veroordeelde hen om hun zwangerschap. De daad konden ze niet meer terugdraaien, maar wat hadden ze graag van deze zwangerschap af gewild. Na vier maanden zwangerschap trouwen ze en het jonge stel gaat inwonen bij haar ouders.  Dezelfde emoties die haar ouders toen beleefden, maakte Mirelle door toen ze zelf moeder werd. Ze kwam in een voor haar onverklaarbare postnatale depressie terecht. De ladingen onverwerkte emoties van haar ouders, de angsten en het weg willen duwen van de zwangerschap kwamen met volle kracht omhoog. We gingen aan de slag om samen het verhaal op te sporen van deze heftige emoties. Om deze vervolgens te Verbinden, te Versmelten en Los te laten (VVL). Mirelle ontdekte eindelijk na zoveel jaar wat de oorzaak van haar postnatale depressie was. Het was niet haar pijn, maar die van haar ouders.”

Conflictinslag in hersenen

Elke ziekte of klacht begint volgens Marjolein met een conflictinslag, een emotioneel beladen ervaring. “Een conflictinslag heeft effect op een bepaalde plaats in de hersenen, waar vanuit een bijbehorend lichaamsdeel of orgaan wordt aangestuurd. Ook de psyche reageert, de persoon krijgt een karakterverandering. Het orgaan of lichaamsdeel regeert met de toename van cellen of functies. Er ontstaan mogelijk klachten of een ziekte. Zo kunnen darmklachten te maken hebben met iets dat je heel moeilijk vindt om te verwerken (te verteren). Longklachten kunnen voortkomen uit doodsangsten en andere angsten. Migraine is de oplossing van een eigenwaardeconflict in combinatie met stress over welke richting je moet nemen. Spier- en gewrichtsklachten komen voort uit gebrek aan eigenwaarde: ben ik wel goed genoeg, snel genoeg, voldoe ik wel aan alle eisen of kan ik het wel? Zo heeft elke klacht of ziekte een bepaald thema, ontstaan in je Levensblauwdruk, tijdlijn of familiestamboom.”

10 basisprincipes

Tijdens de HeartConnection Eendaagse en Opleiding Practitioner leer je hoe jouw onderbewuste werkt, hoe je jouw bewustzijnsveld manifesteert en hierin je acteurs ontmoet. Symboliek altijd een extra dimensie geeft. Elk oordeel begeleid je naar jouw eigen conflictinslag, The Painful Moment (TPM). Bij pijn, wanhoop, emoties ga je verbinden-versmelten-loslaten 24/7 (VVL). Je leert dat alles een ontmoeting met jezelf is waardoor je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen. “Ik wil vooral dat mensen zichzelf bijzonder vinden. Er zijn veel drama’s in de wereld en ik wil mensen meegeven dat of ze nou fysiek of psychisch ziek zijn, of met een andere vorm van onderdrukking te maken hebben, er altijd een mogelijkheid is om eruit te komen. Je wordt je bewust van allerlei klachten door jouw eigen unieke verhaal op te sporen. Vanuit je klachten, ziektes, levensgebeurtenissen ga je zelf signalen onderzoeken, zodat je je bewust wordt van je onbewuste patronen en je via dit bewustzijn kunt genezen. Met deze kennis ben je regisseur van je eigen leven en je leeft je passie!”, besluit Marjolein.

 

Griekenland_2020_Buitenlandse_Reis_HeartConenction_Nederland®
Griekenland 2020

HeartConnection activiteiten

  • Eendaagse in het land – Stel je persoonlijke vraag! – klik hier
  • Zomerweek in Groenlo – Kinderen zijn ook welkom – datum volgt
  • Buitenlandse Reis – 11-18 september 2021 Zuid-Spanje – klik hier
  • Opleiding Practitioner start oktober 2021 – klik hier

 

Zomerweek_2020_HeartConnection_Nederland®
Zomerweek 2020

 

Aqua Optimizer

Samen met haar dochter Ananda (18) heeft ze een tweede bedrijf Aqua Optimizer. Een krachtige watervitalisator voor het vitaliseren van kraanwater, voor mens, dier, woon-en werkomgeving, en brandstof. De Aqua Optimizer neutraliseer onder andere chemische afdruk in het water. “Prachtige producten waar ik heel dankbaar voor ben. Op naar een nieuw bewustzijn!”  Klik hier voor meer informatie.

 

Interview door Isabel Timmers, Pimtekst in Veldhoven

 

Gerelateerd

Not Found Related Nieuws!