icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over de prostaat bij HeartConnection Nederland®

Prostaat

We weten het allemaal, oudere mannen kunnen last krijgen van hun prostaat. Moeite met urineren, prostaatkanker, impotentie. Allemaal lastige zaken om over te praten. Veelal loert angst om de hoek, ook bij jongere mannen. Maar er over praten? Dat doe je niet. Maar toch: diverse mannen die we hebben gesproken spreekt het aan om met mannen onder elkaar in een veilige setting hierover vrij van gedachten te wisselen. We starten daarom ook een mannengroep voor trainingen HeartConnection.

Ons lijf reageert biologisch

Waarom praten mannen niet en waarom houden vrouwen niet op met praten? De biologische houding van mannen is gericht op actie: vechten om de rivaal uit het territorium te houden, zodat vrouw en kinderen veilig zijn. De vrouw trekt zich terug in de grot met haar kinderen als er gevaar dreigt, met een baby op haar arm wordt het moeilijk vechten. Let wel, dit is een biologisch bepaalde reactie. In de Westerse wereld denken sterk vanuit cultuur. Maar ons lichaam reageert biologisch. Dit wordt ook uitgelegd tijdens de workshop Relaties, Psyche & Freud.

Zo werkt de prostaat

De prostaat is gedeeltelijk vergroeid met de basis van de blaas tot een complex van spieren met daarin ingebed een endodermale klier. Midden door dit kastanjegrote orgaan loopt de urinebuis. In de prostaat monden ook de zaadleiders uit. De prostaat vormt alkalisch prostaatvocht. Zaadvloeistof bestaat voor 40% uit prostaatvocht. Bij de ejaculatie wordt het zaad met prostaatvocht vermengd en met behulp van glad spierweefsel via de urinebuis uitgestoten. Het prostaatvocht geeft zijn typische muskus-kastanje-bloesem-geur aan het sperma. Deze geur van muskus werkt seksueel stimulerend.

Prostaatvocht

 1. Prostaatvocht produceert spermaplasma, een component van sperma.
 2. Prostaatvocht beïnvloedt de pH (zuurwaarde) van de prostaatvloeistof (alkalisch). Dit fungeert als smeermiddel en om de zuurgraad van het vagina-kanaal te beschermen.
 3. Prostaatvloeistof werkt als een natuurlijk antisepticum om de geslachtsdelen te reinigen.

Functie van de prostaat

Het biologische doel van de prostaat is het voortbrengen van kinderen, zodat de mens blijft bestaan. Dit is een natuurlijke drive van de man.
Bij problemen met een endodermaal orgaan - dit zijn de vitale organen van het lichaam - speelt mee dat de mens het moeilijk vindt om los te laten. Bijvoorbeeld: “Het is niet makkelijk mijn pijn los te laten.”

Het thema van de prostaat

Het thema van de prostaat is een typisch mannelijk thema. Biologisch gezien werkt het zo dat alles wat de mannelijkheid onderuit haalt, mogelijk effect heeft op zijn prostaat. 

Conflict-inslag

Nadat het conflict is ingeslagen, start een biologisch endoderm-programma. In de conflict-actieve fase ontstaat celgroei in de prostaat. De prostaat krijgt meer prostaatvocht en creëert meer muskusgeur in zijn urine en sperma. In de natuur ruikt de vrouw dit. Dit maakt de man zeer aantrekkelijk om haar te laten bevruchten. Ook krijgt de man door celtoename meer spermavocht, meer mogelijkheid om zichzelf voort te planten. Deze biologische processen worden uitgelegd s

Herstelfase

Celafname in de prostaat gebeurt door speciale bacteriën. Hierdoor kan je als man stinkende, troebele, eventueel bloederige urine krijgen. In de nacht kan je enorm gaan nachtzweten. Ook pijn door de ontstekingsachtige omgeving in de prostaat is mogelijk. Door de toename van vocht in de genezingsfase kan (tijdelijk) de urineleider geblokkeerd raken.

Hoe ontstaat een prostaatconflict?

Bij een biologische prostaatproces is de man in zijn mannelijkheid aangetast. Voorbeelden tijdens trainingen HeartConnection:

1. Nageslacht

 • De man maakt zich zorgen, omdat hij geen kleinkinderen krijgt. Op het moment dat hij hoort dat zijn schoondochter zwanger is, wordt de man gediagnostiseerd met prostaatkanker.
 • De zorgen om zijn zieke kind en/of kleinkind. 
 • Dood bij geboorte van vrouw of (schoon)dochter.
 •  Miskraam, abortus van zijn vrouw of (schoon)dochter.
 • De man komt erachter dat zijn zoon onvruchtbaar is.
 • De man komt erachter dat zijn dochters vriendje een loverboy is.
 • De man komt erachter dat zijn kleindochter verkracht is.
 • De man komt erachter dat zijn zoon zijn vrouw lelijk behandeld.
 • De man trekt zich enorm aan dat zijn buurkinderen mishandeld worden.
 • Jan krijgt ruzie met zijn oudste broer die geen kinderen had en zijn broer had als oudste recht op de boerderij. Jan, als jongste broer, kreeg de boerderij omdat hij negen kinderen had. De ruzie is nooit meer bijgelegd, terwijl ze vanaf jongs af aan samen op de boerderij werkten en een hechte band hadden. Jan lijdt het conflict voor zijn broer die geen kinderen krijgt en ook nog het recht op de boerderij verliest. Jan (56 jaar) overlijdt aan prostaatkanker.

2. Relatie met partner

 • Zijn vrouw gaat vreemd.
 • Een vrouw die altijd klaagt over haar man. Hij hoort haar klaaggesprekken aan de telefoon.
 • De man wordt door een verliesconflict impotent en voelt zich aangetast in zijn mannelijkheid.
 • De man wordt ouder en richt zijn aantrekkingskracht op jonge vrouwen. “Ben ik nog wel mannelijk genoeg om een jonge vrouw te behagen?”
 • De man wordt verliefd op een jongere vrouw en hij voelt zich vies, raar en stom.
 • Een man trouwt met zijn tweede vrouw. Na de bruiloft wil zij kinderen krijgen. De man wil dit niet, omdat hij al twee kinderen heeft uit zijn vorige huwelijk. De vrouw besluit “Dan mag je niet met mij naar bed.” De man krijgt op latere leeftijd prostaatkanker.
 • De man die het moeilijk vindt om een relatie aan te gaan: “Wat doe ik verkeerd dat ik geen partner kan krijgen?”
 • De man verliest zijn familie omdat hij met een vrouw trouwt die een ander geloof heeft, zijn familie laat hem in de steek.
 • Ben ik wel de man in mijn huis? De man gaat met pensioen en gevoelsmatig verliest hij zijn mannelijkheid. Hij leeft nu in het territorium van zijn vrouw.

3. Overstimulatie

 • Is er overstimulatie door prostitutie, porno, enzovoort? Zit hier een obsessie, schaamte of andere emotie op?
 • Is de man seksverslaafd?
 • Dwangmasturbatie.
 • Enzovoort.

 Wat is het verhaal achter prostaatklachten?

Binnen HeartConnection is het belangrijk om inzicht te krijgen in het verhaal van ‘de man en zijn prostaat’. Dit leer je tijdens de trainingen. Welke geheimen spelen er? Welke obsessies of wellicht verslavingen zijn er? Is er schaamte? Wat is er gebeurd in jouw Levensblauwdruk? Hoe is de seksualiteit van de ouders ervaren? Is er sprake van onderdrukte seksualiteit? Wat en hoe is de relatie met kinderen en kleinkinderen? 

Door het thema mannelijkheid te bespreken, ook met een dierbare en/of partner, leer je jouw mannelijkheid begrijpen en zie je op welk moment jij je aangetast voelt in jouw mannelijkheid.

Voel de emoties en overtuigingen die op de prostaat zitten. Welke angsten ervaar je? Door keer op keer contact te maken met de prostaat-angsten, kunnen uiteindelijk al deze angsten worden losgelaten. Als je HeartConnection begrijpt, verdwijnt het oordeel en leer je dat alles klopt! 

De man is perfect zoals hij is

Je mag als man leren dat er niets mis is met jou. Ik wens dat elke man en vrouw de man waardeert om zijn mannelijkheid, ook bij vrouwelijke, mooie, minder mooie, nare, gewoon alle mannen. Iedereen is oké zoals hij is. Ik wens dat de man zichzelf ziet zoals hij is: HIJ IS PERFECT.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons