Van angst naar vertrouwen

Dag 16 Opleiding HeartConnection

In de ochtend worden we wakker met de vraag ‘Wanneer heb je een groots-angstig-trauma meegemaakt?’ Op welke leeftijd was dit? Bijvoorbeeld 11 jaar, wat is hier gebeurd? Wat is er gebeurd op de leeftijd van 11 jaar bij je vader en bij je moeder, wellicht opa, oma als je dit weet? We maken patronen in onze biografie en familiestamboom.

Vervolgens noemen we allemaal onze angsten op en ik begin spontaan:

“Ik heb angst voor kritiek”

De lijst van angsten is oneindig. Iedereen deelt zijn/haar kwetsbaarheid, alles mag en we waarderen elkaar in onze diepste angst.

Vervolgens gaan we Verbinden-Versmelten-Loslaten (VVL) met deze angst-overtuiging. In tweetallen met de vraag ‘Wat gebeurt er als…..’. Je maakt een reis door praktische angst-mogelijkheden en uiteindelijk kom je uit bij heel veel andere overtuigingen en emoties. Binnen HeartConnection verbinden we dit, versmelten en laten het los.

Dagelijkse praktijk

Vandaag reageert een student dat ze gisteren per email een bericht heeft gekregen dat ze ontslagen wordt. Dit is een heftig nieuws…. Ze vraagt aan haar man om de angst-oefening ‘Wat gebeurt er als….’ te doen, en het lukt. Na VVL voelt ze zich neutraal. Zo snel kan het gaan. Daarbij voelt ze vertrouwen in zichzelf dat ze VVL kan, ook haar man (die meestal niets van deze ‘zaken’ wil weten) heeft er een heel goed gevoel. Hij voelt zelfvertrouwen in zichzelf en zijn vrouw.

Dit is HeartConnection in de praktijk ‘Van angst naar vertrouwen’. Ik voel me dankbaar, kwetsbaar, rijk en ik ben bere trots op iedere student, die deze angsten toch allemaal maar aangaat. Power.

Reis

Voor de training weten we nooit welke reis we gaan maken. Natuurlijk heeft elke dag een thema;), zie opleidingsprogramma. We hebben vertrouwen in elkaar en het proces, we inspireren elkaar. Groei in bewustzijn, een pocket vol inzichten, met allemaal vallende kwartjes op de grond, in verwondering is iedereen blij, geraakt, tevreden en verrijkt in theorie, wijsheid, biologie en filosofie!

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd 30 studenten cum laude afgestudeerd, met de jongste student van 7 maanden en de oudste 72 jaar.

 

Persoonlijke vraag

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Leven in vertrouwen

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.