Ik geloof in jou

Hoe belangrijk het voor een kind, een werknemer, een mens om te voelen dat de ouders, de baas, de medemens jou onvoorwaardelijk vertrouwen geeft. Je voelt in elke cel van je lichaam ‘ik geloof in jou’. Wetende dat je fouten mag maken en met alle liefde hierin wordt begeleid. Het beste uit de ander omhoog halen en visa versa. Ik vertrouw uit eigen ervaring onvoorwaardelijk het lichaam. Onlangs wederom twee weken enorm beroerd gevoeld, veel pijn en super moe. Ik baalde en natuurlijk had ik gedachtes ‘o nee hè niet weer’. Mijn pijn, balen, vermoeidheid, gedachtes, enzovoort elke keer weer voelen, Verbinden-Versmelten-Loslaten. Nu dit proces is afgerond voel ik me een herboren mens met hernieuwde energie. Dit geeft vertrouwen.

Ondersteuning is de basis

Al een hele lange tijd wens ik een support-organisatie. Dat mensen elkaar ondersteunen in moeilijke maar ook succesvolle periodes. Het is mij opgevallen dat de helpers heel attent zijn als het slecht met de ander gaat. De helpers willen graag iets voor deze zielenpoot doen. De survivors vinden deze stumper geheel onaantrekkelijk. Survivors zeggen tegen deze stakker: ‘stel je niet zo aan, wees sterk en wees gezond of vind een baan’. De helpers voelen zich superieur om te helpen. De survivors verzetten zich tegen deze zielenpoot. Stel als deze mens succesvol wordt. Wat dan? De rol van de helpers vallen om, en er komt afgunst en jaloezie. De survivors vinden de succesvolle mens geweldig!

Nu ben ik nieuwsgierig ben jij een helper of een survivor?

Binnen de Opleiding HeartConnection geef ik uitleg aan de verschillende overlevingsmechanismes van de mens, de rollen die worden aangenomen om te overleven. Bijvoorbeeld dat de zwakste schakel in de roedel in de natuur wordt achtergelaten, omdat dat deze de hele groep in gevaar kan brengen. Je ontvangt inzicht, bewustzijn en hierdoor begrip voor jezelf en de ander. Dat elk oordeel de pijn in jezelf is, voorkomend uit een conflict-inslag. Volgens mij heb ik de rol als idealist, of wellicht ben ik naïef. Gelukkig ben ik enorm trots op mijn overlevingsmechanisme: de naïeve idealist. Ben jij ook zo blij met jouw overlevingsmechanisme?!?

Wat een prachtige support-organisatie

  • Bedrijven waarin elke werknemer haar/zijn talent kan uitvoeren.
  • Complimenten een verplichting is;)
  • De leerkracht gelooft dat elk kind oneindig intelligent is.
  • Elke zwangerschap in euforie wordt ontvangen en gevierd.
  • De dokter gelooft in jouw zelfherstellend vermogen.
  • Gun-gun-factor een overtuiging is.

Heb jij ook zo’n zin in deze support-organisatie? Kom naar een Eendaagse en maak kennis met deze indrukwekkende filosofie. Een primeur, gewoon gaan doen: Opleiding HeartConnection is speciaal voor jou ontwikkeld, start 5 juni 2020.

Indrukwekkende kennismaking

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Primeur

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.