Ik geloof in jou

Hoe belangrijk is het voor een kind, een werknemer, een mens om te voelen dat de ouders, de baas, de medemens jouw onvoorwaardelijk vertrouwen geeft? Je voelt daardoor in elke cel van je lichaam: ‘ik geloof in jou’. Wetende dat je fouten mag maken en met alle liefde hierin wordt begeleid.  Het beste uit de ander omhoog halen en visa versa.

Vertrouwen

Ik vertrouw uit eigen ervaring onvoorwaardelijk het lichaam. Onlangs voelde ik me wederom twee weken enorm beroerd. Veel pijn en zo moe. Ik baalde en natuurlijk had ik gedachtes als  ‘O nee hè, niet weer….’. Ik bleef mijn pijn, balen, vermoeidheid, gedachtes, enzovoort elke keer weer voelen, Verbinden-Versmelten-Loslaten. Nu dit proces weer is afgerond, voel ik me als een herboren mens met hernieuwde energie. Dit geeft vertrouwen.

Ben jij een helper of een survivor?

Binnen de opleiding HeartConnection geef ik uitleg over de verschillende overlevingsmechanismes van de mens, de rollen die worden aangenomen om te overleven. Het is mij opgevallen dat de helpers heel attent zijn als het slecht met de ander gaat. De helpers willen graag iets doen voor deze zielenpoot. De survivors, de overlevers, vinden deze stumper juist geheel onaantrekkelijk. Survivors zeggen tegen deze stakker: ‘Stel je niet zo aan, wees sterk en wees gezond of vind een baan’. De helpers voelen zich superieur om te helpen. Ze verzetten zich tegen een zielenpoot. Zo heeft iedereen zijn eigen rol.

Wat nu als deze mens succesvol wordt? De rol van de helpers valt dan om en er komt afgunst en jaloezie. De survivors vinden de succesvolle mens juist geweldig. Vanuit de biologie wordt de zwakste schakel in de roedel achtergelaten in de natuur, omdat dat deze de hele groep in gevaar kan brengen.

Ondersteuning is de basis

Volgens mij heb ik de rol van idealist. Of wellicht ben ik naïef. Gelukkig ben ik enorm trots op mijn overlevingsmechanisme: de naïeve idealist. Al een hele lange tijd wens ik een support-organisatie. Dat mensen elkaar ondersteunen in moeilijke én in succesvolle periodes. Een support-organisatie waar iedereen haar/zijn talent kan uitvoeren. Waar complimenten geven en ontvangen een plicht is ;). En waar de gun-gun-factor vanzelfsprekend is.

HeartConnection als support-organisatie

In een support-organisatie gelooft de leerkracht dat elk kind oneindig intelligent is. Elke zwangerschap wordt in liefde ontvangen, wetende dat het kind deze liefde zijn of haar hele leven voelt en leeft. De dokter weet dat de mens niet ziek is, maar dat de mens met een klacht of ziekte een verhaal vertelt om opgelost te worden.

Zo’n support-organisatie creëer ik nu met en binnen HeartConnection. Je ontvangt inzicht, bewustzijn en hierdoor begrip voor jezelf en de ander. Je ontdekt dat elk oordeel de pijn in jezelf laat zien, voortkomend uit een conflict-inslag.

Eendaagse en opleiding

Heb jij ook zo’n zin in deze support-organisatie? Kom naar een Eendaagse en maak kennis met de HeartConnection filosofie. Of begin gewoon meteen met de gloednieuwe opleiding HeartConnection. Speciaal voor jou ontwikkeld. Start: 5 juni 2020.

Ik geloof in jou.

Indrukwekkende kennismaking

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Primeur

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.