icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Ziekte van Raynaud & Winterhanden en -voeten bij HeartConnection Nederland®

Ziekte van Raynaud & Winterhanden en -voeten

Volgens de biologische wetmatigheden heeft de oorzaak te maken met een brut scheidingsconflict. Plotseling en dramatisch gescheiden zijn van een persoon of situatie, dit conflict kun je lijden voor jezelf maar ook voor een ander. De biologie van het lichaam beschouwt dit als een amputatie, dus waar het conflict is ingeslagen bij bepaalde vingers of tenen, hier sluit de biologie de bloedvaatjes en de persoon krijgt witte vingers of tenen.

Het automatisch brein geeft opdracht aan het lichaam om bloedvaten af te sluiten, zodat het biologisch ‘geamputeerde lichaamsdeel’ geen groot bloedverlies heeft. Symptomen zijn stekende, vloeiende, reumatische pijnen, zenuwpijnen. Slecht doorbloedde of witte delen van de huid. De persoon klaagt van kou, maar de huid voelt niet koud aan. Bij langdurig conflict kunnen de uiteinden van vingers of tenen door stagnatie van de bloedtoevoer afsterven. De persoon krijgt zwarte vingers of tenen met een zwarte huid. Dan is er sprake van de Ziekte van Raynaud. 

In de oplossingsfase er is sprake van verdoofdheid en gevoelloosheid. In de piek van de oplossing keert het gevoel terug. Zeer sterke, stekende, zenuwpijnen, als bliksemschichten. Tintelingen bij minder intens conflict. Deze tintelingen kunnen geassocieerd worden met beginnende verlamming en met mogelijk MS.

 

Symboliek van stagnatie bloeddoorstroom naar de voeten en handen:

  • Ik kan de informatie niet doorsturen om zuurstofrijk bloed te laten circuleren.
  • Ik kan het niet uitstaan.
  • Wie heeft jou gedwongen iets te doen?
  • Moeite om naar huis te gaan; “Ik ben in doodsgevaar als ik naar huis ga onderweg of in mijn huis”
  • Mijn verbinding met mama/papa is als de dood.
  • Iemand vast willen houden die overleden is.
  • Brut scheidingsconflict

 

Georgette 52 jaar

Georgette in Groningen had een jaar geleden haar tenen en vingers moeten amputeren en haar vraag is wat de oorzaak was van deze aandoening ziekte van Raynaud. Bloeddoorstroming brengt zuurstof door het hele lichaam, maar bij haar stagneerde dit bij haar vingers en tenen. Alsof haar levensenergie niet goed kan stromen in haar leven. Ik leg uit dat hart het centrum is van het lichaam en symbolisch is dit het huis, waar het warm, veilig, geborgen hoort te zijn. Dan kan het bloed goed doorstromen naar alle uiteinden, dit is bij Georgette niet het geval vertelt haar lichaam. Ik vraag haar naar haar gezinssituatie, wat is hier gebeurd, wat wat er onveilig, zijn er dingen gebeurd die niet mochten gebeuren? Georgette raakt enorm geraakt en zij vertelt over de periode in haar leven dat haar vader incest pleegde met haar. Dit was een zeer onveilige situatie. Ze verbindt zichzelf met dit verdriet, onmacht, boosheid, enzovoort en ze gaat terug naar het kleine meisje om deze onveiligheid te versmelten en los te laten. Georgette begrijpt haar verhaal en ze is heel blij met haar antwoord. Het gaat goed met Georgette, altijd even positief, na dit te verbinden-versmelten-loslaten voelt ze meer rust en innerlijke vrede. 

 

Merel 30 jaar

Vanaf haar 18e jaar heeft ze last van winterhanden. Ze doet allerlei therapieën, meditaties, enzovoort, maar tot nu toe heeft niets geholpen. Merel wil er heel graag van af. Het lijkt alsof Merel met grote tegenzin terug gaat naar haar huis. Merel vertelt haar verhaal dat haar moeder ziek werd toen ze 6 jaar was. Jarenlang liep ze met grote angst van school naar huis, ze was zo bang dat haar moeder dood zou gaan. Op haar 12de is haar moeder overleden, heel verdrietig om samen met haar ontroostbare vader en zus over te blijven en dat Merel al die jaren in angst heeft geleefd. 6-12-18-24-30 is een ritme in haar leven, dit begrijpt Merel, ook haar verhaal begrijpt ze. Bijzonder dat ze tijdens de trainingen tot dit antwoord is gekomen en ze heeft direct geen last meer van haar winterhanden.

 

Brit 38 jaar

Brit woont samen met haar man twee kinderen in een groot huis. Ze hebben het heel goed, alles is compleet, fijne vakanties, luxe, enzovoort. Brit is secretaresse en ze is gestopt met werken toen ze kinderen kreeg. Op een dag komt haar man thuis met de mededeling dat hij weggaat, hij is verliefd op een ander geworden. Het wordt een dramatische vechtscheiding, er volgt een hele nare periode. Direct nadat haar ex-man is vertrokken krijgt ze winterhanden, alle vingers, alsof de hele situatie haar door de vingers glipt. In één keer is haar ex-man weg en haar luxe weg. Binnen een jaar wordt het huis verkocht, gelukkig regelt ze een leuke woning en ze gaat weer werken als secretaresse. Direct dat ze in het nieuwe huis woont en tegelijkertijd een nieuwe leuke baan heeft, heeft ze geen last meer van haar winterhanden. Het lichaam vertelt haar dat ze haar brute scheiding heeft verwerkt. Brit is heel trots dat ze nu zelf haar kosten kan betalen met haar leuke baan. Met de kinderen gaat het gelukkig ook goed.

 

Leer alles over winterhanden en -voeten bij HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons