icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Ziekte van Dupuytren bij HeartConnection Nederland®

Ziekte van Dupuytren

Nienke (54) heeft de Ziekte van Dupuytren, een aandoening waarbij zich een harde streng bindweefsel vormt in de handpalm naar de ringvinger, middelvinger of pink.

Biologisch proces bindweefsel

We kijken naar het biologisch proces van het bindweefsel. Na een conflict-inslag (trauma) ontstaat celafname. Na de oplossing komen er juist meer cellen dan voorheen. In dit geval de verdikking van het bindweefsel. Dit conflict heeft te maken met eigenwaarde.

Symboliek hand

De verdikking zit in de hand. Daarom nemen we met de groep de symboliek van de hand door:

  • met je handen werk je
  • iets kan tussen je handen door glippen
  • iets pakken met je hand
  • met je handen wil je een dierbare aanraken.

Bij Nienke springen de tranen in haar ogen bij ‘iemand willen aanraken’. Haar man is anderhalf jaar geleden plotseling overleden. Ze mist hem en wil hem graag aanraken.

Oplossing en conflict in stand houden

De bindweefselverdikking begon een jaar geleden in haar rechterhand. Ik vraag haar wat er in deze periode is gebeurd. Haar hand laat namelijk zien dat hier een oplossing heeft plaatsgevonden. Nienke vertelt dat ze toen een opleiding is begonnen om met haar man te kunnen communiceren. Tegelijkertijd vertelt haar hand dat ze het conflict zelf in stand houdt en daarom niet geneest. Dit wordt tijdens de trainingen uitvoerig behandeld.

Verbinden-versmelten-loslaten

We gaan terug naar het moment van het plotseling overlijden van haar man. Ze liggen in bed, hij zegt: ‘mijn hart’ en raakt bewusteloos. Met haar rechterhand belt Nienke 112. Ze wordt telefonisch begeleid om te reanimeren met haar handen. Het is intensief. De ambulance komt en haar man overlijdt in het ziekenhuis.

Stap voor stap nemen we door wat hier is gebeurd. Elk moment gaan we verbinden-versmelten-loslaten (VVL). Nienke voelt hartkloppingen, misselijkheid, duizeligheid, onrust, nervositeit het zweet breekt haar aan alle kanten uit. Zweten is een positief teken, dan is haar lichaam druk bezig te doorstromen. Opeens wordt ze rustig. Nienke voelt zich opgelucht. Dit is de genezing van haar hand.

 Oog-verhaal is begrepen

Nienke begrijpt het verhaal van haar hand. Ze is enorm blij en onder de indruk van haar eigen hand-verhaal. Stralend gaat ze naar huis.  Dank je wel Nienke, voor jouw moed!

Lees veder spieren en gewrichten

Start HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons