icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Waarom is kanker de rode draad in mijn leven? HeartConnection Nederland®

Waarom is kanker in mijn leven?

Valarie komt naar een lezing, op uitnodigingen van haar vriendin. Na een eerste aarzeling, dacht ze opeens “deze lezing kan mijn leven een andere wending geven. Ik moet naar de lezing van HeartConnection en mijn vraag stellen”.

  • Op haar 15e krijgt ze voor het eerst kanker. “Diagnose Hodgkin, aan rechter kant van mijn lichaam lymfekanker” omschrijft ze in haar eigen woorden. De artsen geven haar bestraling.
  • Op haar 18e komt het terug aan de linkerkant van haar lichaam, Hodgkin. Dit keer krijgt ze chemo.
  • Op haar 44e krijgt ze DCIS, voorstadium van borstkanker. Haar linker borst wordt geamputeerd.
  • Op haar 52e een tumor in haar rechter borst. Haar rechter borst wordt geamputeerd.
  • Valarie is nu 53 jaar en ze heeft onlangs een borstreconstructie gekregen.
  • Vanaf haar 15e gaat ze naar de jaarlijkse controle om te onderzoeken of er geen kanker is in haar lichaam. 

Leer alles over Borstkanker tijdens onze eendaagse Borstkankerdag 


Diagnose artsen: "U krijgt alleen zieke kinderen"

Valerie is enig kind. Haar ouders hadden graag meer kinderen gewild, maar haar bevalling 53 jaar geleden was een drama. Een langdurige bevalling met tang, heel moeizaam. De artsen hebben haar ouders daarom geadviseerd om geen kinderen meer te krijgen, want de kinderen zouden gehandicapt of ziek of met syndroom van Down worden geboren. Valarie blijft enigst kind met tegelijkertijd de schrik, angst, verdriet van haar ouders dat ze niet nog meer kinderen kunnen krijgen. Deze overtuigingen van haar ouders is voor Valarie waarheid geworden, als het ware geprogrammeerd in haar onderbewuste.

Voetstuk

Valarie wordt door haar ouders opgehemeld, op een voetstuk gezet, tezamen met hun onbewuste angsten “als ons kind maar niet ziek wordt”. De angsten van haar ouders wordt op haar 15e werkelijkheid. Waarom op haar 15e? Haar ouders waren beiden 30 jaar oud toen Valarie werd geboren, deel je dit door 2 kom je uit op 15 jaar. (Lees artikel “Elke klacht of ziekte vertelt jouw eigen verhaal” in de Bliss). De geboorte van Valarie ging samen met de angst voor de dood, doodsangsten. Veelal gaat de diagnose kanker gepaard met het gevoel “dood”. Deze doodsangst-overtuiging blijft ze manifesteren in haar leven. 

Ik ben mislukt exemplaar

Voor het eerst in haar leven vertelt ze haar verhaal al trillend, in tranen, met veel verdriet, gevoel van eenzaamheid, afschuw en ze deelt haar overtuiging “Ik ben een mislukt exemplaar”.

Zoals haar ouders ook gevoeld hebben na haar bevalling dat ze niet in staat zijn om gezonde kinderen op aarde te brengen. Ze voelden zich verdrietig en mislukt. Deze gevoelens en overtuiging van haar ouders worden de gevoelens en overtuigingen van Valarie.

Kinderloos

Haar moeder komt uit een gezin van 6 kinderen en het zusje na haar is doodgeboren. Haar moeder leeft hierdoor de doodsangst- programmering van haar ouders. Daarom heeft ze zelf moeite om zich aan de bevalling over te geven van Valarie.Onbewuste programmering “als ik beval, gaat mijn kind dood”.

Valarie heeft zelf nooit kinderen kunnen krijgen, ze denkt door bestraling en chemo. We zien in haar familiestamboom doodsangstconflict door het doodgeboren zusje van haar moeder. De biologie van Valarie kan haar mogelijk hebben beschermd om geen kinderen te krijgen, “als ik een kind, krijg gaat het dood”.

Een nieuwe deur geopend

We zijn diep geraakt door Valarie haar verhaal. De moed dat ze na 53 jaar voor het eerst in een groep haar verhaal deelt. Na het delen van haar verhaal voelt ze zich opgelucht, ze straalt, “alsof er een last van mijn schouders is afgevallen” voegt ze toe. Ze begrijpt de rode draad van kanker in haar leven. Enorm blij en diep geraakt gaat ze met haar vriendinnen naar huis. Een nieuw leven begint.

Door naar de lezing te komen is er een deur voor haar geopend. We wensen dat ze de trainingen HeartConnection gaat volgen, om leiding te nemen over haar eigen leven. Haar biologie, onderbewuste, programmeringen te begrijpen, om verder te leven in vertrouwen en geluk. De lezing is een eerste stap, de tweede stap is actie: volg de trainingen HeartConnection! 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons