icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Tinnitus bij HeartConnection Nederland®

Tinnitus -oorsuizen

Bij tinnitus creëert het onderbewuste geluid na een slechtnieuwsbericht en/of kritische situatie. De biologie kiest hiervoor om de persoon in leven te houden en het slechte nieuws te overstemmen.

Het verhaal van Susan

Tijdens HeartConnection 2 in Hoorn stelt Susan (48 jaar) haar vraag over tinnitus. Op haar zesentwintigste vliegt ze vanuit Azië terug naar Nederland. Onderweg krijgt het vliegtuig motorproblemen. Susan zit recht boven de motor. Het laatste uur van de vlucht had ze veel angsten: als ik dit maar overleef, straks ga ik dood. Sinds die tijd heeft ze last van tinnitus. Het geluid van haar tinnitus is het geronk van de motor. Bij zo veel angst, maakt haar onderbewuste de keuze kom het slechte nieuws niet te hoeven horen. Haar onderbewuste maakt geluid in het hoofd, zoals een ronkende motor, om Susan te beschermen.

Slechtnieuwsberichten

Op de vraag welke slechtnieuwsberichten Susan heeft gehoord en wanneer, somt ze op:

 • 22 jaar: haar vader krijgt zijn eerste hartaanval
 • 26 jaar: motorproblemen vliegtuig – doodsangsten en tinnitus
 • 28 jaar: haar vader krijgt een motorongeluk (zeer kritisch)
 • 32 jaar: haar vader krijgt de diagnose asbest in longen
 • 38 jaar: haar vader overlijdt als gevolg van de asbest in zijn longen

Op het moment dat haar vader ‘uitvalt’ wordt Susan elke keer de sterke vrouw, die er dan voor haar moeder en zus moet zijn. Ze neemt als het ware haar vaderrol over. De eerste keer dat zij deze stress ervaart is op haar 22e. Ze voelt dan de angst dat haar vader dood zou gaan. Vier jaar later, op haar 26e, wordt deze stress herhaald, maar nu voelt ze de doodsangst om zelf te overlijden. De situatie herhaalt zich weer op haar 28e, 32e en 38e jaar.

Het is de hoogste tijd dat ze deze doodsstress nu eindelijk loslaat. Tijdens het verbinden-smelten-loslaten van deze doodsangst voelt Susan vooral boosheid ten opzichte van haar vader: je laat me er maar mooi mee zitten. Ze is kwaad, woedend, verdrietig, alleen en voelt spanning,

Begrip geeft bewustzijn

Susan begrijpt het biologisch verhaal van haar tinnitus. Ze wil in de natuur de vogeltjes horen fluiten, de wind door de bomen. Elke avond voor het slapen bedankt ze het geronk in haar hoofd, ze begrijpt dat de tinnitus haar wil beschermen tegen slechtnieuwsberichten. Elke keer zal Susan zo verbinden-versmelten-loslaten, wetende dat ze zichzelf is en blijft. Ze hoeft niet meer de sterke vrouw te zijn om haar vader te vervangen. Susan kiest ervoor om een nieuw aandachtspunt te hebben: in de natuur hoor ik de vogeltjes fluiten, ik voel me rustig en onbezonnen. Ik kies voor mijzelf.

Het verhaal van Marc

Marc (28 jaar) is na een aanrijding in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op een brancard wordt hij naar de OK gereden. Hij overleeft deze kritische situatie. Direct na dit ongeluk heeft Marc tinnitus. Zijn geluid was een metalen geluid, als van de rollende brancard toen hij met spoed naar OK werd gereden. Nadat hij dit verhaal op het spoor is gekomen, is zijn tinnitus verdwenen.

Het verhaal van Anneke

Anneke (32 jaar) woont als achttienjarige op zichzelf, wanneer ze op een dag naar haar vader toegaat. Ze uit haar emoties over hoe ze het een en ander heeft ervaren in de relatie tot haar vader. Vader staat op en loopt weg uit het gesprek, hij slaat de deur met een klap dicht. Dit deden haar ouders regelmatig toen ze nog in het ouderlijk huis woonde. Ze voelt zich niet gehoord door haar vader. In haar beleving neemt haar vader Anneke niet serieus, hij luistert niet en maakt geen verbinding met haar, hij loopt zelfs weg. Vanaf deze avond heeft ze tinnitus. Ze hoort elke keer een klap in haar hoofd - zoals die slaande deur. Nadat ze dit verhaal heeft begrepen kan ze zich met haar emoties in relatie tot haar vader verbinden-versmelten-loslaten. Direct na dit moment is haar tinnitus verdwenen.

Het verhaal van Bono

Bono (67) wil wanhopig van zijn tinnitus af. Hij is enigszins dwangmatig, wil een toverstaf, iemand moet het voor hem doen. Zijn ouderlijk huis was zeer onveilig met een zeer agressieve vader. De herinnering die hij heeft als kleine jongen is die van veel geschreeuw en de vele ruzies tussen zijn ouders. Hij gelooft niet dat zijn thuissituatie met zijn tinnitus te maken heeft, want zijn tinnitus moet weg! Ik snap zijn tinnitus, alleen Bono zelf niet. De pijn en emoties uit zijn kinderjaren zijn voor hem te angstig. Hij kiest ervoor om zijn tinnitus te houden, de angst is te groot.

Tinnitus-vragen

 • Vanaf wanneer heb je tinnitus?
 • Wat is er gebeurd vlak voordat je het kreeg?
 • Welk geluid is er in jouw hoofd?
 • Welke slechtnieuwsberichten heb je gehoord? Hoe oud was je? En onder welke omstandigheden?
 • Hoe is je huidige thuissituatie?
 • Hoe was je gezinssituatie als kind?
 • Welke geluiden hoorde je als kind in het huis?
 • Verbinden-versmelten-loslaten

 

Lees verder doof en oorontsteking

 

Leer alles over je lichaam bij HeartConnection 1

Overzicht trainingen en activiteiten

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons