icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over tanden en kiezen bij HeartConnection Nederland®

Tanden en kiezen

Waarom is mijn gebit tot twee keer toe vernield?

Maria vertelt: “Tien jaar geleden heeft een tandarts mijn gebit vernield. Ik ging daarna naar een andere tandarts, die hetzelfde deed. Dit leverde zo veel stress op in mijn leven, dat ik vervolgens een beroerte kreeg. Uiteindelijk heb ik ook geen contact meer met één van mijn kinderen.” Ze vraagt zich af: “Waarom is mijn gebit tot twee keer toe vernield?”

Ondertussen is Maria al bij veel therapeuten geweest, maar dat heeft allemaal niets geholpen. Niemand kan haar antwoord geven en niemand kan haar probleem oplossen. Maria heeft veel er veel verdriet van dat ze dit heeft meegemaakt.

Soms blijft de mens ‘hangen’ in een verhaal. Natuurlijk wil Maria van haar klacht af en het tandartsverhaal begrijpen. Maar ergens in haar is er ook angst om het werkelijke verhaal te ontmoeten en los te laten. Wie ben je als mens, zonder jouw drama?

Om met dit drama verbinding te maken, is het belangrijk om te voelen. “Welke emoties voel ik bij de vernieling van mijn tanden?” Binnen Heartconnection noemen we dit de oefening Verbinden - Versmelten - Loslaten.

Vervolgens kunnen we kijken welk verhaal hier mee te maken heeft. Wie is er aangevallen in de familie? Wie moest zijn of haar mond houden? Zijn haar ouders verraden of iemand anders in de familie? Mag Maria zichzelf wel uitspreken of wordt haar de mond gesnoerd?

Tandartsen werken met ijzeren boren. Vanuit de Chinese elementen is ijzer (metaal) verbonden met longen en darmen. Binnen de biologie kan dit vertaald worden naar doodsangsten en brokconflicten. Heeft Maria doodsangsten geleden of in haar familie? Welke brokconflicten zijn niet verwerkt?

Een ijzeren boor kan symbolisch een mes zijn. Wie in de familie is door een mes aangevallen, of zelfs vermoord? Hoe is de geboorte geweest? Heeft moeder een knip gekregen tijdens haar geboorte? Of heeft Maria zelf een knip gekregen bij geboorte van haar kinderen? Is er iemand in de familie verkracht? Wellicht oraal? Enzovoort, enzovoort.

Er zijn heel veel vragen die je kunt stellen om antwoord te vinden op de vraag: “Waarom is tot twee keer toe mijn gebit vernield?” Maria gaat de training volgen om zelf tot antwoorden te komen.  

Tanden en kiezen betekenis

Welk verhaal hebben jouw tanden en kiezen te vertellen? Tijdens dag 2 van de training HeartConnection 4 behandelen we de betekenis van elke tand en kies. Met welke orgaan is een tand of kies verbonden? Wat is de emotionele betekenis? Kiezen kunnen ook te maken hebben met voorouders. Welke kiezen en tanden staan in verbinding met vaders-lijn en welke met moeders-lijn. En nog veel meer!

Tandglazuur

Afname tandglazuur ontstaat na een conflictinslag "Ik mag niet afbijten". Vanuit de normen en waarden van de groep ontstaat afname van het tandglazuur. Dit zorgt voor gevoeligheid bij warm, koud, zoet of zuur eten. Voel je op een bepaald moment dat je wel van je af mag bijten, dan is dat de oplossing van het conflict. In de oplossingsfase wordt de plek van de tand- of kiesinslag zwart; dit is ongevoelig. Je bent biologisch in de oplossing. Na verloop van tijd trekt de zwarte plek weg en heeft het lichaam het zelf opgelost: gaatje weg en weer mooie witte tanden en kiezen!
Let op voor een te groot conflict. Een goede tandarts kijkt of het gaatje zichzelf hersteld of toch verder trekt. Het gaatje wordt gestopt door een kleine natuurlijke ingrijp.

Tandsteen

Dit is een eigenwaarde conflictinslag geweest. Je durft niet vrijuit te spreken of van je af te bijten, omdat je denkt dat je dit niet kunt. Je denkt dat de ander daar beter in is en je houdt je mond. Na de conflictinslag is er afname bij het bot. Op het moment dat je je wel durft uit te spreken - je kunt je uitspreken – kom je in de oplossing. In de oplossingsfase komt vloeistof vrij uit het bot. Dit gaat naar buiten en noemen we tandsteen: de genezingsfase van een bijtconflict! Biologische zinvolheid: aan het einde van het biologisch proces zijn je tanden en kiezen sterker.

Ontstekingen

Dit behandelen we tijdens training HeartConnection 1.

Tip

Wees lief voor je tanden en kiezen. Geef ze regelmatig een compliment, zoals: ‘dank je wel dat je trouw altijd mijn eten vermaalt’ & 'mijn tanden en kiezen zijn super gezond'!

Onderhoud je gebit goed.

Spreek jezelf altijd uit, dit voorkomt gaatjes!


Lees het artikel in Bliss Magazine:

Lees het artikel in Bliss magazine

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons