icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Spier- en gewrichtsklachten bij HeartConnection Nederland®

Spier- en gewrichtsklachten

Eigenwaarde & reuma, spierdystrofie, osteoporose, spier- en gewrichtsklachten

In onze westerste maatschappij hebben we te maken met veel eigenwaarde-issues. Generaties lang werden vrouwen gezien als minder dan mannen. Pas sinds 1919 mogen vrouwen hier stemmen. Mannen moeten stoer zijn, niet huilen en geld binnen brengen. De laatste vijftig jaar is er veel veranderd. Positief of negatief? Dit mag je zelf invullen. Wat in elk geval veranderd is, is de toegenomen marketing en reclame, veelal gericht op eigenwaarde. De media tonen ons een beeld van hoe we er wel of niet uit moeten zien en ons moeten gedragen. Voldoe je hier niet aan, dan zou je weleens buiten de groep geplaatst kunnen worden. Biologisch betekent dit, dat je dan zonder groep (roedel) minder kans hebt om te overleven of helemaal niet overleeft. We denken weliswaar in cultuur, maar ons lichaam reageert biologisch. Binnen de biologie is het lichaam subliem geregeld in samenstelling met je gedachten, DNA, normen en waarden vanuit de cultuur en nog meer. HeartConnection geeft je de trainingen om biologisch te denken, problemen op te lossen en om te gaan met stress. 

Eigenwaarde-conflicten

Vanuit ons denken en handelen reageren we veelal uit eigenwaarde. Je voelt je minder dan de ander, omdat je denkt dat de ander het beter kan. Of je denkt minderwaardig over de ander, jij kan het toch beter. Beide reacties kennen dezelfde conflict-inslag (trauma). Vanuit bepaalde conflict-inslagen ontstaan eigenwaarde-overtuigingen zoals:

  • ik ben niet snel genoeg
  • ik kan het niet
  • het lukt niet
  • ik ben lelijk
  • ik ben te dik/dun
  • ik ben dom
  • ik ben niet goed genoeg.

Deze overtuigingen kunnen ten grondslag liggen aan diverse klachten. 

Reuma

Reuma kent binnen de biologie twee fases die zich in het lichaam afspelen. In de stress-fase of actieve fase is er celafname in het bot of weefsel. In de oplossingsfase is er cel-toename van het botweefsel. Die gaat gepaard met een ontstekingsachtige omgeving en vocht, dit is (zeer) pijnlijk. De biologie van jouw lijf wil dat jij onder alle omstandigheden overleeft. Dus je krijgt extra cellen erbij, zodat je bij een volgend eigenwaarde conflict sterker bent dan voorheen. Prachtig hoe je biologie dit regelt!

Reuma vertelt het verhaal dat iemand weliswaar in oplossing gaat, maar ook nog eigenwaarde-gedachtes heeft, bijvoorbeeld ‘ik ben niet goed genoeg’. Je blijft dan in een hangende situatie zitten: celafname en celtoename meteen ontstekingachtige omgeving volgen elkaar dagelijks op.  Er komen verdikkingen bij de gewrichten, vingers vergroeien, er is pijn, enzovoort. 

Spierdystrofie

Spierdystrofie is een eigenwaarde-conflict in bepaalde spieren, met een continue afname van kracht in de spier. Dit is de conflict-actieve fase. 

Osteoporose

Osteoporose is een eigenwaarde-conflict in bepaalde botten aar de stress zich manifesteert. Dit is afhankelijk van de conflict-inhoud. Er ontstaat als het ware een gatenkaas in de botten. Celafname in deze situatie is een blijvende stressfase. We noemen dit de conflict-actieve fase. 

Gewrichtsklachten

Opeens pijn in je rug, schouder, nek of knie is veelal oplossingsfase. Na de stressfase kom je in oplossing en je lichaam creëert vocht op de plek van herstel, dit is pijnlijk tot zeer pijnlijk. Heeft iemand langdurige klachten, dan is er een hardnekkige eigenwaarde-gedachte en houdt iemand zichzelf daardoor in de stress- en oplossingsfase. Het lichaamsdeel waar je de pijn ervaart vertelt jou je eigen verhaal. Lees bijvoorbeeld dit voorbeeld van schouderklachten en frozen shoulder

Meer- of minderwaardig: dezelfde conflict-inslag

Allerlei situaties in iemands leven gebeuren vanuit eigenwaarde-conflicten. De persoon voelt zich minder- of meerwaardig. Wie in een relatie overheerst, besodemietert, dominant is, heeft een meerwaardig eigenwaarde-conflict. Wie lijdt, ondergaat of besodemieterd wordt, heeft een minderwaardig eigenwaarde-conflict.

Let op: in beide gevallen gaat het om dezelfde eigenwaarde conflict-inslag. Onopgeloste eigenwaarde conflicten hebben invloed op je levenssituaties en gezondheid. Het is tijd om ze op te lossen. Hieronder een paar voorbeelden.

Seksueel

Vanuit een gedachte als ‘Ik ben het niet waard om een goede seksuele relatie te hebben’, kan iemand vanuit een minderwaardig eigenwaardeconflict zichzelf niet beschermen, Dit kan ertoe leiden dat iemand seksueel van alles meemaakt, maar ook tot klachten aan heupen, SI-gewrichten, schaambeen of stuitje.

Geld

De overtuiging ‘Ik ben het niet waard’ drukt zich in het dagelijkse leven uit in geld. Iemand werkt heel hard, maar verdient weinig. Of iemand werkt heel hard en de partner maakt het geld op. Ook bijvoorbeeld het verduisteren van geld in een zaak heeft hier mee te maken.

Besodemietering

Met een eigenwaarde-conflict kan het zijn dat je de ander meer vertrouwt dan jezelf. Je laat de ander jouw geldzaken overnemen of beheren en opeens is er geld weg. Je gelooft de mooie verhalen van een ander en de rest kun je zelf invullen. Samen met een seksueel eigenwaarde-conflict kan een tienermeisje zo in een loverboy-situatie komen. 

Relaties

Je bent onderdanig aan je partner en je partner beheerst jou. Voor de lieve vrede doe je alles voor je partner. De ander denigreert je, beledigt je klaagt over jou waar anderen bij zijn, enzovoort. Kortom: je doet niets goed. Die ander kan je partner zijn, maar ook je baas, je schoonvader, -moeder, collega, enzovoort.

Het verhaal van Cornelis (62) met acute reuma

Cornelis heeft na zijn heupoperatie opeens acute reuma. Hij vertelt over zijn gezinssituatie: zijn vader heeft diens vader jong verloren. De vader van Cornelis kleineerde hem altijd, Cornelis deed nooit iets goed. Hij is dit gaan geloven en gaan leven. Op zijn twintigste gaat hij naar het buiteland en verdient veel geld. Op verzoek van zijn vader draagt Cornelis 80% van zijn inkomen af aan zijn ouders, de verhouding is uit balans. Een vriend maakt hem wakker met de opmerking: ‘Wie verdient hier nu het geld?’. Een paar jaar later stopt Cornelis de bijdrage aan zijn ouders. Zijn vader neemt hem dit in dank af. Als Cornelis 50 jaar is, is hij gescheiden en trouwt opnieuw. Zijn tweede vrouw maakt al zijn verdiende geld op. Hij stopt dit door opnieuw te scheiden. Dit neemt zijn tweede vrouw hem niet in dank af. De geschiedenis herhaalt zich. Cornelis herkent het eigenwaarde-verhaal van zichzelf, maar ook van zijn vader. Generatie op generatie is dit doorgegeven. Het wordt tijd dat dit nu stopt. Cornelis hoeft de denigrerende opmerkingen van zijn vader niet meer te geloven en zeker niet meer te leven. Hij gaat met zijn eigenwaarde aan de slag. Dit inzicht geeft hem veel rust en opluchting. 

Het verhaal van de jeugdreuma van Saskia

Tijdens een HeartConnection Eendaagse krijgt Saskia antwoord op haar vraag. Haar dochter heeft vanaf haar tweede jaar jeugdreuma. Dit begon met een ontsteking aan haar knieën.
Op de vraag aan Saskia wat er is er gebeurd toen ze twee maanden zwanger was van haar  dochter, antwoordt ze eerst ‘Niets’. Maar opeens barst ze in tranen uit. Ze herinnert zich dat har vader toen de diagnose darmkanker kreeg. We verbinden dit gevoel. Saskia voelt enorm veel verdriet, onmacht, radeloos, ongeloof. Het gevoel 'Ik kan het niet aan, dit is niet waar, ik trek dit niet'. Twee maanden zwanger liep ze naar de keuken toen ze dit nieuws hoorde. Daar zakte ze door haar knieën en viel op haar knieën op de grond. Nu voelt ze de link met haar dochter en dit incident. Haar dochter is nu negen jaar. Saskia krijgt het uitwerkblad mee dat we samen hebben gemaakt. Ze gaat dit inzicht samen met haar man en dochter bespreken en ze vertelt haar dochter dat het verdriet, ongeloof enzovoort van mama is en dat mama door de knieën ging. ‘Dit is van mama en geef dit terug aan mama’. Geraakt, opgelucht, blij en onder de indruk gaat ze naar huis.

DNA erfenis

Kinderen vertellen het verhaal van hun ouders en voorouders. Er is geen schuld, slachtoffer en oordeel binnen HeartConnection. Generatie op generatie worden onverwerkte conflicten via DNA doorgegeven. Creëer je eigen leven en ontvang de tools om dit nu te de-programmeren.

Leer meer over jicht

Lees meer over jeugdreuma

Lees meer over fibromyalgie

Lees meer over MS-ALS

Lees meer over schouders

Lees meer over SI-klachten

Leer alles over jouw lichaam HeartConnection 1 

Overzicht van onze trainingen

 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons