icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Sleutelbeen bij HeartConnection Nederland®

Sleutelbeen

Het sleutelbeen staat voor een centraal, belangrijk thema in jouw leven. Iets dat heel belangrijk voor je is. Heb je problemen met je sleutelbeen, kijk dan waar je in je leven in je geblokkeerd bent geraakt. Heb je het gevoel dat je vastzit en niet verder komt? Je sleutelbeen is een sleutel om de deur te openen. Een sleutel dient voor het vergrendelen of ontgrendelen van een slot, een deur. Dus het is belangrijk om naar situaties te zoeken met betrekking tot deze begrippen: blokkeren, deblokkeren, vergrendelen, ontgrendelen.

Tip: ga alle blokkades onderzoeken die je in de weg zitten bij de dingen die belangrijk voor je zijn. Maak het project af dat je graag wilt doen. Volg je passie. Vind de sleutel tot materialisatie, droom erover, vraag hulp en ga over tot actie. Je kunt het!

Symbolische betekenis

  • Ik heb niet de juiste sleutel, de juiste oplossing om iets (voor elkaar) te krijgen.
  • Ik zit vast in een situatie, ik moet hier uit komen.
  • Ik voel een grote druk met betrekking het werk dat ik moet doen.
  • Een project dat je wilt doen, maar niet kunt materialiseren. Je kunt het niet neerzetten, je voelt je geblokkeerd.
  • Jouw hele ‘zijn’ voelt zich pijn gedaan, omdat je nu vastzit.
  • Je was een sleutelkind. Je beide ouders werkten en je had een sleutel om binnen te komen.
  • Je partner heeft de sleutels veranderd en je komt het huis niet meer in. 
  • Je hebt een briljant idee, maar niet de sleutel om het te manifesteren.

 

Gebroken sleutelbeen

Drie dames zijn ongeveer op hetzelfde tijdstip getrouwd. Ze komen er achter dat hun echtgenoten een 'verpleegster' willen. Een vrouw die hun verzorgt, het huishouden doet enzovoort. Na een aantal jaren gaan ze (toevallig) tegelijkertijd scheiden. De dames breken na de scheiding alle drie hun sleutelbeen. Een breuk is piek van de oplossing: epi-crisis. Vastzittende energie die door de breuk wordt losgelaten. Tijdens de trainingen HeartConnection wordt dit verder uitgelegd.

Kind met gebroken sleutelbeen

Breekt een kind een sleutelbeen? Dan zitten vaak de ouders ergens in vast. Ze willen iets bereiken, maar het lukt niet. Wellicht zitten ze vast in hun werk, familie of hun relatie. Een kind dat wordt geboren met een gebroken sleutelbeen staat voor: "Ik moet de weg naar buiten vinden."

Mijn moeder

Tineke (76 jaar), mijn moeder en gastvrouw HeartConnection in Lisse, is flink in genezing. Ze is van de laatste treden van de trap gevallen met als resultaat negen botbreuken: sleutelbeen, zes ribben en haar schouder op twee plaatsen. Alles links. Een val staat voor: je eraan overgeven, overgave. Iets opnieuw beginnen en het oude loslaten. Mijn moeder heeft een flinke last losgelaten, gefeliciteerd! Nu mag ze herstellen, rust nemen en dan zijn de botten straks sterker dan voorheen. We hebben veel gesprekken over de oorzaak van deze breuken. Elke avond gaat ze slapen met de zin: "Ik heb veel geluk". Na vier weken worden nieuwe bot-foto’s gemaakt om haar herstel te controleren - dan weten we zeker dat alles weer goed is. Het wonderbaarlijke gebeurt: alle breuken zijn in vier weken genezen. Veel artsen van het ziekenhuis komen naar haar toe om dit wonder te bekijken. Ze feliciteren haar met dit snelle herstel. Mijn moeder is enorm trots en blij. Lees verder:  spieren- en gewrichten = nieuw mesoderm.  

Kuiltje in sleutelbeen (nier 27)

Betekenis:

  • Ik voel me geblokkeerd om in functie te verhogen.
  • De ander is beter dan ik.

Voorbeeld: Een kind is geadopteerd en komt achter dat zijn biologische familie zeer rijk is, maar hij hoort hier zelf niet bij. Hij moet in de sociale rang blijven waaruit hij vandaan komt.

 

Lees meer over spier- en gewrichtsklachten algemene uitleg

Leer meer over jicht

Lees meer over jeugdreuma

Lees meer over fibromyalgie

Lees meer over MS-ALS

Lees meer over schouders

Lees meer over SI-klachten

Leer alles over jouw lichaam HeartConnection 1 

Overzicht van onze trainingen

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons