icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Slaapproblemen - Slaapstoornissen kom achter je verhaal bij HeartConnection Nederland®

Slaapproblemen

Slaapproblemen komen vaak voor. Als je conflict-actief bent, kun je opeens rechtop in je bed zitten en klaarwakker zijn. Ook in slaap vallen kan een probleem zijn. In beide gevallen gaat het erom dat problemen van overdag onopgelost zijn. Je biologie wil onopgeloste problemen zo snel mogelijk oplossen en hier heb je je brein voor nodig. Het onopgeloste probleem gaat spoken in je hoofd en/of je herhaalt steeds dezelfde gedachte als een grammofoonplaat. Hoe hard je ook je best doet, het lukt niet om in slaap te vallen, want je bent als het ware dag-actief. Heel irritant, want je wilt gewoon slapen. Goed nieuws: zodra de problemen zijn opgelost, kun je weer lekker slapen.

Een trauma in de nacht

Maar stel dat er ooit in de nacht een trauma is gebeurd, zoals een overlijden, een brand, een inbraak, ruzie, een ongeluk, enzovoort. Dan kan je biologie in de nacht alarm gaan slaan: pas op, er is gevaar of er dreigt gevaar! En je biologie houdt jou wakker. Tijdens Heartconnection II Levensblauwdruk kun je hiernaar gaan kijken aan de hand van vragen als: was het thuis onveilig? Konden je ouders jou voldoende beschermen? Was er sprake van incest? Hadden je ouders heftige ruzies? Is een dierbare 's nachts overleden? Of was je ’s nachts alleen thuis? Had je te maken met een vader of moeder die ’s nachts dronken thuis kwam? Ben je opgesloten geweest in een kast/kelder? Welke rampen hebben in het donker plaatsgevonden? Niet alleen bij jou, maar ook bij jouw ouders en/of voorouders? Ook dit kan doorwerken bij slaapproblemen.

Het verhaal van Vicky (1,5)

De moeder van Vicky vertelt dat haar dochtertje moeilijk in slaap valt en ’s nachts krijsend wakker wordt. Op de vraag wat er in de familie is gebeurd dat te maken kan hebben met slapen, gaat de moeder op onderzoek uit. Navraag in de familie leert dat er ooit een kindje is verdronken onder het ijs. Vicky’s overgrootvader zou op zijn zoontje passen, maar was in slaap gevallen toen het gebeurde. Het verdronken kindje is de broer van Vicky’s oma. In de familiestamboom is hij nummer twee. Vicky is ook als tweede geboren. Zij leeft het drama van de overleden broer van oma. Ook resoneert Vicky met overgrootvader die in slaap is gevallen: als je in slaap valt, kan er iemand doodgaan. Daarmee houdt het automatische geheugen van Vicky haar wakker. Haar onderbewuste maakt namelijk geen onderscheid tussen slapen en dood. Het donker boezemt haar bovendien angst in, omdat dit resoneert met het donkere water waarin het kind is verdronken.

De avond nadat dit verhaal tijdens de Heartconnectiondag naar boven is gekomen, stuurt Vicky’s moeder een bericht: Vicky heeft zelf een boekje gepakt, zei 'mama voorlezen' en viel vanzelf in slaap. Voor het eerst! 

Silvia (61)

Sinds een half jaar heeft Silvia een slaapprobleem. In die periode is het een en ander gebeurd op haar werk, waardoor ze haar talenten niet meer kan gebruiken. Ze voelt zich niet meer thuis op haar werk. Ze voelt zich angstig, geamputeerd, onprettig, alsof haar levenskracht uit haar lichaam stroomt: dit wil ik niet, ik weet het niet, ik voel me klein, help, wat gaat er gebeuren, wat overkomt mij, wie is er voor mij?. Ze voelt zich alleen. Haar lichaam voelt bij haar nek zwaar en ze voelt zich duizelig.

Opeens komt er een herinnering omhoog: ze is vier jaar oud, ligt op een brancard en wordt door een witte lange gang gereden. Ze voelt zich alleen, in de steek gelaten, heel angstig, overgeleverd. Ze heeft angst om weg te glijden, is duizelig. Nu realiseert ze dat ze werd geopereerd aan haar amandelen en ze voelt ook haar keel. Het trauma als vierjarige en haar beleving komen omhoog door de vervelende situatie op haar werk. Dit kwam onverwachts, net als haar operatie, en ze ervaart dezelfde gevoelens als toen. De angst om weg te vallen, is de reden waarom ze nu moeite heeft om in slaap te vallen. Haar biologie heeft haar beschermd om dit keer niet weg te glijden, zoals toen ze vier jaar was.

Nu ze haar verhaal heeft begrepen, zich ermee heeft verbonden, versmolten en losgelaten weet ze dat ze vanaf nu goed gaat slapen. Ze is heel blij. De volgende dag appt ze dat ze vroeger dan normaal in slaap is gevallen en de hele nacht goed heeft doorgeslapen.

Verbinden-Versmelten –Loslaten

Zodra je het verhaal hebt begrepen, gaat je je onderbewuste zich hiermee Verbinden en Versmelten en wordt de stress rondom het trauma Losgelaten. En je kunt weer heerlijk slapen!

Wat is jouw verhaal?

Slaapproblemen van jou en/of je kind vertellen jouw eigen verhaal en wat is er in de familie nog niet verwerkt is. Tijdens de HeartConnection Opleiding kom je zelf tot het antwoord.

Vele kinderthema's worden behandeld tijdens de HeartConnection Opleiding.

 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons