icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over SI, spieren en gewrichten bij HeartConnection Nederland®

SI-klachten

SI-gewrichten liggen links en rechts tussen het heiligbeen en bekken. Ze maken een verbinding tussen je wervelkolom en de botten van de benen (zie foto tussen 1 en 2). SI-gewrichten kun je aan de buitenkant zien: het zijn de twee kleine kuiltjes aan beide kanten van de rug ter hoogte van waar je je riem draagt. Ze hebben de taak om het gewicht van je bovenlichaam over te brengen op je heupen en benen. SI gewrichten worden dan ook doorlopend zwaar belast. 

Wat is het verhaal van jouw SI-gewricht?

Binnen Heartconnection Nederland® onderzoeken we via verschillende vragen het verhaal van de klacht. Welke verhalen kunnen te maken hebben met SI-klachten? Hieronder tref je verschillende mogelijkheden aan. Wellicht helpen ze je om achter het verhaal van jouw SI- klachten te komen. Uiteindelijk ben je zelf regisseur van je eigen onderbewuste. Daar liggen alle antwoorden, zoals je leert tijdens onze trainingen.

SI en geboorte

SI-gewrichten zijn heel stug, ze bewegen alleen tijdens de  geboorte of bij een ongeluk, val. Daarom kijken we naar onder andere de situaties verbonden met geboorte:

 • Ging je geboorte moeilijk?
 • Was je welkom?
 • Was het nest (thuis) veilig?
 • Moest moeder de weeën ophouden?
 • Waren er complicaties?

Kijk ook naar de geboorte van jouw kind(eren):

 • Hoe heb je de geboorte ervaren?
 • Zijn er ingrepen geweest? Zo ja, welke? Hoe voelde dit?
 • Moest je de weeën ophouden?
 • Was de geboorte op een fijne veilige plek?
 • Enzovoort.

 SI en Ik hoor er niet bij

SI-klachten kunnen ook gerelateerd zijn aan het gevoel er niet bij te horen, je een vreemde eend in de bijt voelen. Door dit gevoel van buitengesloten zijn, voel je je niet (h)erkend in wie je bent. ‘Niemand ziet wat ik allemaal doe.”

Vrouwen die zichzelf opofferen

Meestal hebben vrouwen hier last van, omdat de vrouw degene is die de meeste offers brengt, zoals zwangerschap, bevalling, verzorging voor de kinderen, huishouden, werken, enzovoort. Het kan zijn dat haar echtgenoot faalt om te zien wat deze vrouw allemaal doet na haar werkdag. Hij bekritiseert haar bijvoorbeeld wanneer hij thuiskomt, televisie kijkt en bier drinkt. Hij ziet niet dat zij voor de kinderen zorgt, huiswerk met de kinderen maakt, de maaltijden verzorgt, enzovoort. Dit kan de situatie zijn van een vrouw met SI-klachten. Let wel: het blijft haar eigen verhaal, zij zal zelf verbinding moeten maken met haar SI-verhaal. Ook haar baas, zakenpartner, ouders en/of kinderen kunnen de ‘ acteurs’ zijn die haar inzet niet zien en haar zelfs bekritiseren.

Stel jezelf vragen als:

 • Wat heb je allemaal opgeofferd voor je kinderen?
 • Ben je over je grenzen gegaan om je kinderen te verzorgen?
 • Hoe heb je zelf je bevalling(en) ervaren?
 • Ben je hierin ondersteund, begrepen of stond je er alleen voor?

SI-conflicten

 • Conflict van afwijzing: je wordt niet gekozen voor bijvoorbeeld een musicalrol in groep 8; je wordt niet aangenomen als je solliciteert naar jouw ideale baan of je wordt niet gekozen door jouw grote liefde. Of papa heeft een andere dochter als lievelingsdochter.
 • Conflict ‘Ik ben niet goed genoeg’: ergens geloof je dat je het niet verdient dat iemand voor jou kiest. Bijvoorbeeld: ‘Niemand is geïnteresseerd in mij’ of ‘Niemand kiest voor mij, omdat ik niet goed genoeg ben’.
 • Conflict van opoffering: een man accepteert bijvoorbeeld een salaris van 1500 euro terwijl hij 3000 euro waard is. Hij offert zichzelf op om gekozen te worden of aan het werk te blijven.
 • Een conflict van opoffering kan zich ook uiten als: ‘Ik zorg ervoor dat niemand teleurgesteld raakt in mij en ik ga enorm mijn best doen om ervoor te zorgen de ander overtuigd is dat hij/zij een goede keuze gemaakt heeft om voor mij te hebben gekozen’.
 • Conflict van behagen: enorm je best doen om gezien, geaccepteerd, gewaardeerd te worden door vader, moeder, partner, kinderen, baas, enzovoort.

Lees meer over eigenwaarde

Lees meer over alle spier- en gewrichtsklachten

Leer meer over jeugdreuma

Lees meer over fibromyalgie

Lees meer over jicht

Lees meer over MS-ALS

Lees meer over schouders

Leer alles over jouw lichaam HeartConnection 1 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons