icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Scheidingsconflicten - Training HeartConnection 1 dag 3

Scheiding

Onverwerkt verdriet

Onderweg naar training HeartConnection 1 zet ik muziek op van Barbara Streisand, zo'n meebrulmuziekje mocht er toch nog wat aan zitten te komen. Want dat er van alles geraakt wordt tijdens zo'n training is me wel duidelijk geworden. Sterker nog, daarvoor ging ik er juist naar toe! Maar omdat ik liever in mijn eentje verdrietig zit te wezen in plaats van in een groep van 13 mensen, leek het me goed alvast in de auto vooruit te spelen op wat misschien nog ging komen. Dan is dat er maar vast uit. En terwijl Barbara die ene gevoelige snaar bij mij raakt en ik tranen met tuiten huil, komen er ineens, zo uit het niets, beelden op van de scheiding van mijn ouders. Niet van mijn eigen scheiding 10 jaar geleden, nee, van mijn ouders 35 jaar geleden!! Dit had ik nog niet eerder meegemaakt....

Ik weet nog goed hoe ik destijds mijn vriend heb getroost en ook mijn vader. En dat ik het wel oké vond, want tja, dat mijn ouders geen lekker huwelijksleven hadden, was mij al jaren duidelijk. En nu bracht die meeslepende muziek van mevrouw Streisand me gewoon effe bij mijn gevoel! Heel bijzonder.

Toen de Marjolein vroeg of er nog iets bijzonders was gebeurd, deelde ik een beetje schuchter mijn verhaal. Reden voor haar om er dieper op in te gaan. Ik had al zo'n voorgevoel dat ik wel eens aan de beurt kon zijn die dag. Gelukkig maar.

Verbinden - Versmelten - Loslaten

Al pratend leidde Marjolein me naar het vervelende, verdichte gevoel in mijn buik en voor ik het goed en wel door had zat ik te schokken en hartverscheurend te huilen als een 16-jarige puber. Jawel lieve mensen, onverwerkt verdriet en pijn blijft gewoon in je lichaam zitten. En nemen we dag in, dag uit onbewust met ons mee. Die informatie was niet nieuw voor me, dat wist ik wel. Maar weten en voelen zijn toch twee verschillende dingen. Eindelijk was ik nu aan dat voelen toe gekomen.

Op de terugweg zette ik Barbara nog eens op. Om er uit te brullen wat er misschien nog zou kunnen zitten. Leeg. Niks. Het enige dat ik brulde waren de hoge tonen van Barbara die ik bij lange na niet kon halen.

Ervaringsverhaal van:

Angelique Damhuis
Training HeartConnection 1 - dag 3
Biologisch thema: scheidingsconflicten, bijbehorende organen en klachten

Lees meer over scheiding in artikel eczeem

 

Training HeartConnection 1

 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons