icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Psoriasis bij HeartConnection Nederland®

Psoriasis

Psoriasis: dubbel scheidingsconflict

Debora vraagt tijdens een lezing waarom ze sinds zeven jaar psoriasis heeft op haar hoofd en genitaliën. Eerst leg ik uit welk biologisch verhaal haar lichaam vertelt met psoriasis. Psoriasis is een scheidingsconflict met twee personen. Na een scheiding is er celafname op de plek waar Debora die scheiding heeft ervaren. In de genezingsfase gaat op deze plek de huid herstellen, dit is eczeem.

Pijnlijke scheiding

Het klopt dat Debora diverse scheidingen in haar leven heeft ervaren. Met 29 jaar scheidde ze van haar man. Dit was haar pijnlijkste scheiding, hij verliet haar voor een ander. Twee jaar daarvoor was ze heel gelukkig met haar, maar toen ging hij al vreemd. Ook al weet je dit bewust niet, je onderbewuste weet dit wel. Mogelijk kan er dan een biologisch proces in je lichaam gaan lopen. Bij Debora was dit haar huid.

Seksueel misbruik

Haar tweede pijnlijkste scheidingsconflict was op haar 17e, toen haar moeder Debora voor een jaar naar Australië stuurde. Ze komt in huis bij een pas getrouwd stel, de man heeft een oogje op haar en manipuleert haar. In dit jaar scheiden de vrouw en man, dit maakt Debora van dichtbij mee. Ook is ze op een avond gedrogeerd en verkracht. Helemaal alleen in Australië, deelt ze met niemand deze nare ervaring. Debora vertelt verder dat ze als zevenjarig meisje misbruikt is. Er is seksueel nogal wat gebeurd in haar leven. Hier wil ze van gescheiden zijn. Biologisch start er een proces op bij haar genitaliën. 

Scheidingsconflict van moeder

Opeens vertelt ze de verhalen van haar moeder, die nu op oude leeftijd meer begint te praten. Als jonge vrouw wilde haar moeder graag van het leven genieten, maar haar vader had andere plannen met haar. Haar vader, de opa van Debora, had een huwelijk geregeld met een goede, degelijke man. Ze trouwt, maar heeft vanaf begin ook relaties met andere mannen. In de Levensblauwdruk (de periode rondom de zwangerschap) van Debora wil moeder gescheiden zijn van haar man, maar ook van haar zwangerschap: een dubbele scheiding. Debora zit in moeders buik en voelt deze scheidings-emoties van haar moeder. Daarbij leeft ze in haar leven het patroon van haar vader: haar hele leven ontmoet ze mannen die haar bedriegen, net als haar moeder bij haar vader doet. Ondanks dat moeder gescheiden wilde zijn van haar zwangerschap, is ze heel blij met Debora en andersom.

Debora heeft zichzelf verbonden met haar scheidingsconflicten. Ze voelt haar emoties en verbindt zich ermee, om deze pijnlijke herinneringen nu eindelijk los te laten.

Lees meer over eczeem

Lees meer over scheiding

Lees meer over astma, TBC en eczeem

Overzicht onze trainingen

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons