icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Na 19 jaar ontvangt Mirelle haar antwoord op postnatale depressie en angsten bij HeartConnection Nederland®

Postnatale depressie

Mirelle wilde heel graag kinderen samen met haar man. Ze keek ernaar uit, was enorm blij met haar eerste zwangerschap, maar 24 uur na de bevalling wilde ze haar o zo gewenste dochter niet meer. Het was alsof ze haar dochter wilde wegduwen. Een hele nare periode waarin ze de diagnose postnatale depressie en angststoornissen kreeg en die haar, negentien jaar later, nog elke dag veel verdriet doet. Ze stelt haar vraag tijdens de training van HeartConnection.

Patronen worden herhaald, tot ze worden verwerkt

Mirelle begrijpt haar gevoelens van afwijzing naar haar pasgeboren baby absoluut niet. We gaan terug naar de periode rond haar eigen conceptie, zwangerschap en bevalling. De eigen geboorte was dramatisch, net als de bevalling van haar dochter. Dit zien we vaker: patronen worden herhaald, totdat ze verwerkt worden. Dramatische bevallingen hebben een familieverhaal te vertellen. Mirelles ouders waren 19 jaar en 17 jaar toen zij geboren werd. De conceptie vond plaats tijdens de kermis. Haar moeder dronk geen alcohol, haar vader wel. Het was in die tijd een schande om voor het huwelijk zwanger te raken. Mirelles ouders moesten trouwen, in het zwart volgens de regels van de Rooms Katholieke kerk. Ook moesten ze boete doen bij de priester. Mirelles moeder had angsten om haar zwangerschap. Ze was bang dat deze jongen haar in de steek zou laten en niet met haar zou trouwen. En haar vader, die na één avondje gezellige kermis opeens moest trouwen, was bang zijn vrije leven kwijt te raken. Ze waren bang voor hun ouders en voor de gemeenschap die hen veroordeelde om hun zwangerschap. De daad konden ze niet meer terugdraaien, maar wat hadden ze graag van deze zwangerschap af gewild. Een afschuwelijk tijd. Na vier maanden zwangerschap trouwden ze en ging het jonge stel inwonen bij haar ouders. Geen ideale situatie. Tijdens workshop Depressie & Verslavingen gaan we ons verder verdiepen in depressie en haar biologische oorzaak.

Verbinden–versmelten-loslaten

Dezelfde emoties die haar ouders hebben beleefd, beleeft Mirelle ook na haar eigen bevalling. Op het moment dat ze zelf moeder is geworden, komen de ladingen onverwerkte emoties van haar ouders opeens omhoog: hun angsten en het weg willen duwen van de zwangerschap. Dit gebeurt vaker bij postnatale depressie: onverwerkte drama’s tijdens de eigen zwangerschap van de moeder komen opeens omhoog na de bevalling. Het lijkt onverklaarbaar, maar als je het werk van HeartConnection kent, ga je samen het verhaal opsporen van deze heftige emoties. Om ze vervolgens te Verbinden - te Versmelten - en Los te laten.  

Nieuwe start

Voor Mirelle was het zo logisch. Na negentien jaar kreeg ze eindelijk antwoord op haar onverklaarbare angsten en postnatale depressie. Ze gaat blij, voldaan en opgelucht naar huis om dit verhaal met haar dochter te delen. Mirelle en haar dochter kunnen nu een nieuwe start maken. 

“Lieve dochter, mijn angsten, verdriet, afwijzing, het gevoel ‘ik wil jou niet’ waren de onverwerkte emoties van mijn ouders toen ze mij kregen. Laat deze emoties bij mij, bij opa en oma. Nu we dit verhaal hebben begrepen, kunnen we het loslaten. Dit is niet van mij en niet van jou. We gaan nu in geluk verder. Lieverd, ik hou van jou!”

Achterhaal jouw verhaal

De wens van HeartConnection Nederland® is dat alle verloskundigen, kraamverzorgers, gynaecologen, huisartsen, ouders en leerkrachten deze wijsheid en kennis hebben. Zodat vrouwen na hun bevalling begrepen worden en zij het verhaal achter hun postnatale depressie kunnen achterhalen. Er is niets met deze vrouwen aan de hand, een postnatale depressie vertelt het verhaal van een onverwerkt drama van (voor)ouders dat nu verwerkt mag worden. Tijdens de HeartConnection trainingen kom je zelf tot het antwoord.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons