icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Pfeiffer bij HeartConnection Nederland®

Pfeiffer

Myra (52) stelt een vraag over haar zoon Nero van 18. Vanaf jongs af aan is Nero moe, zwak, ziek en misselijk. Elke klacht is onverklaarbaar. Op zijn dertiende had hij Pfeiffer en vanaf zijn viertiende zit Nero thuis.

De symbolische betekenis van Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer staat voor: “Ik ben, ik voel me alleen in de familie”. In eerste instantie herkent Myra dit niet, maar als ze haar verhaal vertelt, wordt duidelijk dat ze altijd heel alleen is geweest. Myra praat emotioneel over haar moeder. Ze heeft zeventien keer een zelfmoordpoging gedaan en was alcoholiste. Myra moest voor haar moeder zorgen en was al jong ‘volwassen’. Een zorgeloze kindertijd heeft ze niet gehad.

Hoofdpijn en kopzorgen

Nero slaapt slecht, omdat hij ’s nachts last heeft van herhalende gedachtes die hem wakker houden. Tijdens de trainingen leer je dat gedachten zinvol zijn om zo snel mogelijk het conflict op te lossen. In de nacht is de herstelfase. Moeder Myra zelf heeft vanaf jongs af aan altijd hoofdpijn. Welke ‘kopzorgen’ heeft Myra?

Als ze als kind last van hoofdpijn had, zei haar moeder: ‘Stel je niet zo aan, ik heb veel meer pijn dan jij.’ Bij haar moeder was altijd alles veel erger. Myra denkt dat ze met hoofdpijn aandacht vraagt, maar ook dat hoofdpijn haar rust geeft in haar gedachten, in wat ze ziet en hoort. Nu ze haar verhaal deelt, wordt ze begrepen, gehoord en haar hoofdpijn verdwijnt.

Moeder en kind

Dat de weg leidt naar haar moeder en kindertijd is confronterend voor Myra, dit had ze zelf nooit bedacht. Ze kan nu Verbinden-Versmelten-Loslaten. Ze voelt verdriet en woede. Ze mist een moeder die aandacht en liefde geeft en haar een onbezorgde jeugd geeft. Ze voelt onbalans en onrust in haar lichaam, ze zit vast en wil wegvluchten. Ook wil ze slaan en schoppen, zo boos is ze. Ze voelt zich gevangen en maakt hier dieper en dieper contact mee. Opeens voelt Myra rust.

Ik vraag Myra om haar zoon te bedanken. Dat hij al die jaren zo dapper en vasthoudend is om dit familieverhaal te vertellen. Myra is van jongs af aan gewend om te leven met een moeder die altijd vage klachten had. Haar zoon is hiervan het evenbeeld, hij doet precies hetzelfde omdat moeder klaarblijkelijk dit trauma nog niet heeft opgelost. De klachten van Nero vertellen moeder het verhaal dat ze nog veel onverwerkte emoties had uit haar kindertijd. Moeder heeft dit begrepen en hierdoor kan Nero zijn klachten loslaten. 

Lieve Nero, dank je wel voor je verhaal. Mama heeft jouw klachten begrepen en deze zijn nu niet meer nodig. Mama heeft zich verbonden-versmolten-losgelaten met dit verhaal en geeft jou alle dankbaarheid en liefde. Lieve Nero, wees lekker kind en geniet van het leven, leef voluit in passie, in de dingen die jij leuk vindt, in blijheid en gezondheid.

Leer jouw biologie kennen HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons