icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wat te doen met paniek aanvallen? - HeartConnection Nederland®

Paniekaanvallen

Rob was de hele avond van de lezing bloednerveus. Heel dapper had hij aan het begin van de avond zijn vraag gesteld over zijn paniekaanvallen. Na 22.00 uur dacht hij al ‘Yes, ik kom niet meer aan de beurt.’ Op dat moment kwam zijn vraag aan de orde. Rob was acht jaar toen hij voor het eerst paniekaanvallen kreeg. In deze periode werd hij gepest. Zijn vader zat thuis met straatvrees en kwam niet meer buiten. En zijn zus was van huis weggelopen met foute vrienden. Een vreselijke periode. Nu is Rob 35 jaar. Sinds dit jaar zijn de paniekaanvallen teruggekomen. Het begint met een gevoel van flauwvallen en hyperventileren. Daardoor ontstaat een paniekaanval.  

Herstelpieken

Volgens de biologie zijn de paniekaanvallen pieken in de herstelfase. Nadat je tot een oplossing bent gekomen, ga je biologisch herstellen. Er ontstaat rust in je leven. 

  • Flauwvallen kan gebeuren in de herstelpiek van een scheidingsconflict.
  • Hyperventileren vindt plaats in de piek tijdens het loslaten van angsten.
  • Paniekaanvallen komen voor in de piek van de herstelfase.

Je herhaalt emotioneel wat je tijdens je conflict-inslag hebt ervaren. Je emotionele stress doorleef je om deze voorgoed los te laten. Dit is de werking van je biologie, een natuurkundige wetmatigheid.

Goed zo!

Wat zou het fijn zijn als iedereen zegt: ‘Rob je bent goed bezig! Je zit in de herstelfase. Goed zo, laat al die paniek maar gaan. Gefeliciteerd, je laat oude stress nu in één keer los.’

Dit kun je zeggen als je de biologie begrijpt. Tijdens de training Heartconnection I leer je over de werking van jouw biologie, psyche, overleving en onderbewuste.

Het zit tussen je oren

Maar wat krijgt Rob te horen van zijn psycholoog? ‘Het zit tussen je oren. Je moet doen alsof het er niet is. Je moet je paniek ontkennen.’ Rob krijgt het gevoel alsof er iets vreselijk mis is met hem. Zijn paniek wordt daardoor alleen maar groter.

Er is niets mis met Rob

Tijdens de lezing leert Rob dat er niets mis met hem is. Hij krijgt uitleg over zijn biologisch proces. Hij begrijpt dat hij het voorbeeld van zijn vader herhaalt, dit is in zijn onderbewuste geprogrammeerd geraakt. Tijd om te de-programmeren. Na vijftien minuten voelt Rob zich opgelucht en rustiger. Om nog meer begrip voor zijn proces te krijgen, gaat hij in september samen met zijn vrouw de training HeartConnection 1 volgen: Basis Biologie & Psyche.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons