icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Overgewicht - Ik ben te dik - Lichaamsbouw uitleg bij HeartConnection Nederland®

Overgewicht - Ik ben te dik

De natuur kent geen ‘te dik’ of ‘te dun’, dat is cultureel bepaald. Binnen HeartConnection behandelen we overgewicht aan de hand van het biologisch proces van vetcellen.

Redenen van overgewicht

Overgewicht kan honderden redenen hebben. Het is onder andere een reactie op een eigenwaarde-conflict. Maar met vet ben je ook sterk en dat is belangrijk als je te maken hebt met een roofdier in de buurt. Met meer vet overleef je beter in tijden van schaarste en tekorten. En vet geeft je meer kracht om in de toekomst een vergelijkbaar conflict makkelijker aan te kunnen. Een aantal kilo's aan overgewicht kan ook een symbolische betekenis hebben. Wellicht is het al ontstaan tijdens de zwangerschap van je moeder.

Volg jouw natuur

Overgewicht vertelt jouw eigen verhaal. Ben je nieuwsgierig? Tijdens de training HeartConnection 1 leer je de biologische zinvolheid van dit proces. Je leert weer te denken in natuur en jouw biologie te volgen. Lees verder artikel Anorexia en Boulimia.


Eigenwaarde-overtuiging: ‘Ik ben te dik’

Als mens hebben we vele overtuigingen die te maken hebben met onze eigenwaarde, bijvoorbeeld:

 • Ik doe het niet goed.
 • Ik ben maar een meisje.
 • Het lukt me niet.
 • Ik ben te langzaam.
 • Ik heb onvoldoende technische kennis.
 • Ik begrijp het niet.
 • Ik kan niet voelen.
 • Ik ben te klein / te lang.
 • Ik ben lelijk.
 • Ik ben dom.
 • Ik word altijd in de steek gelaten.
 • Ik ben niet interessant.
 • Enzovoort…

Hoe werkt een eigenwaarde-inslag?

Tijdens de training HeartConnection 3 – Dag 3, Eigenwaarde deel I – ontvang je uitleg over welke biologische processen in je lichaam ontstaan vanuit je eigenwaarde-overtuigingen. Je ontdekt hoe na een eigenwaarde-inslag je karakter kan veranderen, welke overlevingsmechanismen in werking treden en welke overtuigingen waar in je lichaam kunnen gaan zitten. Kortom: je krijgt uitleg over hoe de Psyche werkt.

Verbinden-versmelten-loslaten

Een conflictinslag kun al op jonge leeftijd opdoen, zelfs al in je moeders buik, tijdens de zwangerschap. Houd er ook rekening mee dat alle overtuigingen van je moeder en vader automatisch in jouw DNA zit. Dit wordt van generatie op generatie doorgegeven. Daarom is er binnen HeartConnection geen schuld, slachtoffer of oordeel. Door verbinden, versmelten en loslaten kun je nu oeroude overtuigingen loslaten, met mogelijk hierbij een fysieke klacht. Je gaat op reis in jouw lichaam, in jouw onderbewuste. Steeds geef je antwoord op de vraag:

 • Hoe voelt dit?
 • En nog meer?
 • Voel maar. Ga er helemaal in zitten.

 
Het verhaal van Madelief - Ik ben te dik

Madelief, 22 jaar en student Voedingsleer, had de overtuiging ‘Ik ben te dik’. Welk verhaal heeft haar overtuiging te vertellen? Tijdens de training hebben we hier samen aan gewerkt.

Op de vraag hoe ‘Ik ben te dik’ voelt, antwoordt Madelief: “Dit voelt lelijk. Ik mag mijn plek niet innemen. Ik voel me uitgegumd. Leeg. Verdrietig. Druk. Ik moet mijn best doen, zodat ik er wel ben. Ik voel pijn in mijn nek. Vermoeidheid. Verdrietig. Overgave. Mijn nek zit vast. Mijn nek zit bijna altijd vast vanaf mijn 14e jaar. Ik weet het niet zo goed. Frustrerend. Alsof het wel moet. Ik voel meer pijn in mijn nek. Het liefst had ik mijn nek eraf gehaald. Ik voel me moe. Chagrijnig. Het zit er heel lang. Frustrerend. Boos. Teleurgesteld om het niet weg te krijgen. Ik krijg het niet weg. Verdriet, wanhoop, veel pijn in mijn borst. Druk erop. Mijn nek staat in vuur en vlam. Misselijk.”

Na elk gevoel, na elke waarneming, na elke overtuiging ging Madelief in haar gevoel en lichaam zitten. Wonderbaarlijk hoe zo de pijn in haar nek omhoog kwam. Ze verbond zich met de pijn in haar nek, zowel de fysieke als emotionele pijn. Na ongeveer 15 minuten voelt Madelief dat haar nek in vuur en vlam staat. Ze gaat in haar gevoel zitten, ademt naar haar nek. Totdat ze geen sensatie in haar nek meer voelt. Na 20 minuten voelt ze zich opgelucht, een stuk lichter. Ze kan haar nek weer bewegen. Ze voelt zich ontspannen. Herboren!

Madelief: “Na 6 jaar kan ik eindelijk mijn nek weer bewegen en ik vind mezelf nu veel mooier. Ik ben heel dankbaar, dit is onbetaalbaar.”

Madelief "Ik ben te dik" en ze is genezen van 6 jaar nekklachten:

Bekijk hier de video van Madelief - Ik ben te dik

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons