icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Bloeding oog bij HeartConnection Nederland®

Oog - Bloeding

Bloeding linker oog

Alma (60) kreeg drie jaar geleden een bloeding aan haar linker oog. Het is goed afgelopen. Ze heeft een litteken en een kleine afwijking in het zicht van haar linker oog.

We kijken samen naar de betekenissen van ogen:

  • Inzicht
  • Uit het oog verliezen
  • Op iemand een oogje hebben
  • Een oogje in het zeil houden
  • Een oogje dicht doen
  • Ogen zijn een spiegel van de ziel

Vader

Alma voelt herkenning met ‘een oogje in het zeil houden’. Als kind is Alma angstig en gespannen, net als haar moeder. In het gezin is ze altijd alert: ‘er gaat iets gebeuren’. Ze vertelt over de relatie van haar ouders. Ze ervaart haar vader als dominant. Vader is gefocust op het werk en moeder blijft thuis met de kinderen en huishouden. Alma voelt als kind dat haar moeder weinig ondersteuning van haar vader krijgt. Haar vader kleineert haar moeder. Dit is pijnlijk voor Alma. Een tijd lang heeft haar vader een affaire met een andere vrouw. Na enige tijd kiest hij toch voor het gezin en voor zijn status. Volgens Alma koos hij niet voor zijn vrouw.

Niet meer in de gaten hoeven houden

Drie maanden na het overlijden van haar vader, drie jaar geleden, krijgt Alma een bloeding in het linker oog. Ze voelt dat hier het verband ligt. Haar oog vertelt dat ze haar hele leven vader in het oog hield om moeder mogelijk te moeten beschermen. Na zijn overlijden hoeft ze hem niet meer in de gaten te houden en haar oog gaat in oplossing. De conflict-opbouwmassa (stress) laat ze los. De bloeding is de epi-crisis (piek van de oplossing).

Verbinden-Versmelten-Loslaten

Alma verbindt zich met haar oog. Ze voelt direct verdriet en boosheid naar haar vader, omdat hij haar moeder kleineerde. Ze voelt zich in de steek gelaten door haar vader en ze voelt de ongelijkwaardigheid tussen haar ouders, die haar spanningen geeft. Haar lichaam wordt warm, haar handen tintelen. Ze is zich gewaar van haar lichaam en emoties. Na enige tijd wordt ze rustig. Nu wenst ook zielenrust voor haar vader. Ze wenst dat hij terug kan kijken op alle leermomenten in zijn leven. 

Dankbaar

Alma is enorm blij met haar oog-verhaal, dat ze nu eindelijk begrijpt. Dit geeft haar inzicht, bewustzijn en rust. Voor het slapen zal ze haar ogen bedanken voor het opvangen van al die jaren stress. Wat hebben haar ogen goed gewerkt voor haar!

Lees veder Macula Degeneratie

Start HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons