icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over migraine bij HeartConnection Nederland®

Migraine

Je ziekte of klacht vertelt je een verhaal, zodra je dit begrepen hebt verdwijnt de klacht. 

Migraine is het gevolg van een intellectueel eigenwaarde conflict in oplossing. Bloedvaten op een bepaalde plek in je hoofd verkrampen tijdens een migraine.

Diverse conflictthema’s migraine:

 • “Ik dacht dat ik het niet kon, en toch doe ik het nu”.
 • “Ik vergelijk mijzelf met anderen. Ik ben niet zo goed als hen”.
 • Relatie met vader. “Is mijn vader mijn vader?” 
 • Gevoel van schaamte ten opzichte van vader. “Vreselijk dat mijn vader mijn vader is. Ik schaam me voor hem.”
 • “Mijn ideeën zijn niet goed genoeg”. 
 • De waarheid niet onder ogen willen zien.
 • “Omdat ik geen oplossing voor mijn problemen heb, kan ik geen geluid tolereren”. Met ander woorden: “Ik wil mijn problemen niet horen”.
 • Angst om gezien te worden.
 • Niet wetende welke richting ik moet nemen. Moeite met belangrijke levenskeuzes die mijn richting gaan bepalen.

Conflict - inslagen migraine

 • Migraine in voorhoofdgebied kan te maken hebben met een plotselinge angst die je opeens ervaart ofwel een frontale angst en/of een gevoel van onmacht.
 • Misselijkheid en braken kan te maken hebben met ergernis in je omgeving thuis of op je werk en dergelijke en/of moeite hebben met je eigen identiteit.
 • Spraakmoeilijkheden tijdens een migraine aanval kunnen te maken hebben met plotselinge schrik en/of angst om iets uit je omgeving te verliezen, zoals een promotie, een partner, je huis, enzovoort.
 • Dubbel zien kan te maken hebben met angst van achteren, angst om van achteren te worden aangevallen, zoals een messteek in je rug.

 Voorbeeld Janny

Tijdens de lezing stelt Janny haar vraag en live werken we haar migraine-klacht uit. 

Vanaf 20 jaar heeft Janny last van migraine. Tijdens migraine verkrampen haar spieren, en ze kreeg pijn in haar rug en hoofd.

Wat is er gebeurd rond haar 20e? In deze periode zijn er veel dierbaren overleden, haar oom, opa, beide oma’s. In deze periode voelde ze zich alleen, eenzaam, verdrietig en depressief. Ze ervoer dat ze geen controle over haar leven had. Ze deed wat van haar verwacht werd en verder niet. Maar ook zorgen om een partner, komt er überhaupt een partner in mijn leven? Na haar 20e kreeg ze meer en meer controle over haar eigen leven en kon haar hartenwens verwezenlijken: het krijgen van een kind. Janny wordt alleenstaande moeder. Ze kiest voor zichzelf. 

Sinds twee jaar nemen de migraines toe. Wat is er twee jaar geleden gebeurd? Haar dochter moest heel hard werken op school, om toch nog op de Havo te blijven. Op één vak moest ze toch naar de Mavo in plaats van Havo. Voor Janny was dit een intensieve periode. Hetzelfde was ook in haar eigen jeugd gebeurd. Iedereen van haar vriendinnen ging naar Mavo/Havo/VWO, behalve Janny, zij ging naar LHNO. Ze haalde hoge cijfers en mocht uiteindelijk toch naar de Havo. Dit gaf haar een gevoel van bewijsdrang en eigenwaarde.

Afgelopen weekend voelt Janny migraine opzetten, ze is bij haar ouders. Ze verbindt zich met haar migraine. Ze komt tot de conclusie dat haar ouders (on)bewust weer de controle overnemen. Ze besluit eerder naar huis te gaan, zij kiest voor zichzelf. Een magisch moment omdat voor het eerst haar migraine stopt. Ze heeft haar migraine verhaal begrepen en ze weet waar ze op moet letten. Trouw blijven aan zichzelf!

Zodra het verhaal van je klacht duidelijk is, verdwijnen de klachten.

Hier wil je hier meer van weten!

Lees verder pfeiffer en hoofdpijn

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons