icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Keizersnee en woedend - HeartConnection Nederland®

Keizersnee en woedend

Simone en Cindy zijn de gelukkige moeders van hun anderhalf jaar oude zoon Moaz. Moaz is van nature een blij en opgewekt jongetje dat absoluut de kaas niet van z’n brood laat eten. Moaz is niet gevaccineerd en wordt ook grotendeels met gezonde voeding grootgebracht. 

Moaz wil niet uit bad

Als Moaz in bad zit, vermaakt hij zich daar dik een half uur. Al sinds hij een baby was, vindt hij  het heerlijk in het warme water. Alleen eruit komen is elke keer weer een drama.

Keizersnee

Bij de lezing HeartConnection stellen Simone en Cindy de vraag waarom Moaz ‘moord en brand’ schreeuwt op het moment dat zij hem uit bad halen. Op de eerste vraag hoe Moaz geboren is, vertellen ze dat hij in de 42ste week met een uiteindelijk ‘gedwongen’ keizersnee is gehaald. Vanwege de keizersnee heeft Moaz niet zelf zijn bevalling kunnen afmaken en op zijn eigen manier het ‘baarmoedernestje’ verlaten. Hier is hij boos over (territorium ergernis conflict). In zijn beleving is hij er plotsklaps ‘uitgevist’ en in ‘onze wereld’ geplaatst. Iets wat hij blijkbaar moeilijk kon verkroppen. Het moment dat hij in bad zit herinnert hem aan zijn warme baarmoedertijd. Zodra hij uit bad wordt gehaald, komt het geboortetrauma weer boven. Het trauma van niet zelf geboren worden.

Uitleg aan Moaz

Zijn moeders hebben Moaz foto’s laten zien van mama’s dikke buik. Ze hebben hem verteld dat baby’s in Nederland ‘gehaald’ worden als de baby te lang blijft zitten.

Uit bad gaan

Vervolgens zijn ze begonnen om Moaz te vragen of hij er klaar voor is om uit bad te gaan. Meestal antwoordt hij met een blij ‘ja!’. Het gaat dan zo soepel, zijn moeders staan daar nog elke dag van te kijken. Soms antwoordt hij met ‘nee!’. Dan laten zij hem nog een paar minuutjes. Vervolgens vragen ze weer of hij er al aan toe is om het water te verlaten. En dat antwoord is nog nooit anders geweest dan een hele blije ‘ja!’.

Honderd procent verbetering

Dit is zowel voor hen als voor Moaz een honderd procent verbetering van het ochtendritueel. Simone en Cindy zijn heel dankbaar dat hun ogen zo zijn geopend: ‘Wij hadden dit zelf nooit kunnen bedenken.’

 

Bevallingen en ingrepen tijdens bevallingen behandelen we tijdens de workshop Kinderthema’s en Innerlijk Kind.

 

Overzicht trainingen, workshops en lezingen 

 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons