icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Jicht bij HeartConnection Nederland®

Jicht

Jicht en het verhaal van de voorouders

Maarten (47) heeft van zijn arts gehoord dat hij jicht heeft. De jicht is begonnen bij zijn linker grote teen, kort nadat zij moeder aan borstkanker is overleden. Hij is nog steeds heel verdrietig om het verlies van zijn moeder. Na zijn grote teen krijgt hij ook jicht in zijn voeten, ellenboog en knieën. Zijn twee ooms van moeders kant, zijn moeder en broer hebben ook jicht. Dit betekent een erfelijke aanleg via zijn DNA.

Vanuit de biologie is jicht een ontsteking en daarom en teken van de oplossingsfase. De  linker grote teen staat onder andere voor de relatie met moeder en voor ego en wil. Met je wil kun je manifesteren. Maarten voelt dat dit bij hem is geblokkeerd.

Bovendien vertelt zijn lichaam dat een familieverhaal nog niet is opgelost. Maarten volgt de HeartConnection trainingen met zijn vader. Dit is bijzonder mooi, omdat zijn vader ook in verbinding gaat met zijn proces. Vader voelt dat dit zijn zoon helpt en ondersteunt. Hier is hij heel dankbaar voor.

Het familieverhaal van Maarten

Maartens moeder en vader komen beide uit Indonesië. Maartens voorouders hebben gevochten in het Nederland leger in Indonesië (KNIL). Ze kwamen uit de Molukken, dit waren de vechters. Destijds konden de Nederlanders de Molukken goed gebruiken om zo Indonesië in bezit te houden. Na WOII werden deze mensen naar Nederland gehaald. Maarten vertelt dat zijn vader als driejarig jongetje uit Indonesië naar Nederland is gekomen. Vanuit de warmte letterlijk en figuurlijk in de kou. De beloftes van de overheid blijven uit: ze werden ontslagen, mochten niet werken, zaten in kampen en kregen alleen Nederlands eten. De familie voelt zich besodemieterd, belemmerd, opgesloten en overbodig. Maartens opa zei altijd dat de Nederlandse taal een leugenachtige taal is. Ook letterlijk kwamen ze in de kou: van altijd blote voeten moest Maartens vader voortaan schoenen dragen. Dit ervaart hij als beklemmend, onvrij. 

Onvrij, zo voelt Maarten zich ook. En hij voelt al jarenlang veel woede, boosheid en razernij in zijn lichaam. Dezelfde emoties die zijn familie ook voelde. Maarten verbindt zich met de pijn in zijn lichaam. Hoe voelt dit? ‘Vleugellam, verdriet, leeg, boos, frustratie’, zegt Maarten. Maar ook: ‘Ik kan er niet bij’. Hij voelt zich klein, eenzaam, gevangen, moeder-ziel-alleen, gekooid, bedrukt en onderdrukt. Maar hoe pijnlijk deze emoties ook zijn, hij versmelt deze en laat ze los. 

Ook de pijn die zijn moeder heeft geleden, zat letterlijk in zijn lichaam. Dit komt naar boven tijdens de Eigenwaarde-dag van Heartconnection 1. Na het verbinden-versmelten-loslaten voelt Maarten zich opeens opgelucht en licht, met warmte in zijn beleving en lichaam.

Bevrijding

Tijdens de trainingsdagen komen Maarten en zijn vader meer en meer in verbinding met hun emoties en lichaam. We nemen ook de betekenis van voeten, ellenboog en knieën door. Maarten en zijn vader waren heel gesloten en konden moeilijk bij hun gevoel. De trainingsdagen helpen hen om te verbinden, versmelten, loslaten. Om uit hun isolatie te komen en te zien dat ze niet alles alleen hoeven te doen. Ze begrijpen het verhaal. De groep ondersteunt hen. Ze volgen nu zo veel mogelijk trainingsdagen in het hele land, mooi!

Elke klacht of ziekte vertelt zijn eigen verhaal. HeartConnection leert hoe jouw biologie en programmeringen werken. Voor Maarten en zijn vader zorgde dit voor bevrijding van pijn en bevrijding van onverwerkte drama’s van de voorouders, in combinatie met bewustzijnsgroei.

Lees meer over eigenwaarde

Lees meer over alle spier- en gewrichtsklachten

Leer meer over jeugdreuma

Lees meer over fibromyalgie

Lees meer over MS-ALS

Lees meer over schouders

Lees meer over SI-klachten

Leer alles over jouw lichaam HeartConnection 1 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons