icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over incontinentie bij HeartConnection Nederland®

Incontinentie

Vijftien jaar geleden beviel Lieneke (nu 41) van haar eerste kind. Na haar bevalling heeft ze last van urineverlies bij niezen, lachen, wandelen en sporten. Het is een handicap waarmee ze leert leven. En altijd een extra onderbroek mee voor ongewenste ongelukjes.

Lieneke vertelt dat de bevalling goed is gegaan. De verloskundige was zelfs euforisch en zei ‘wat een fantastische bevalling’. Maar Lieneke denkt daar heel zelf anders over. Er moest een knip gezet worden, wat ze heeft ervaren als ‘falen’. Ze voelde zich hier niet serieus in genomen.

Geen roze wolk

Lieneke verwachtte na de bevalling een roze wolk. Die bleef uit. Ze voelde geen liefde voor haar baby en durfde dit aan niemand te vertellen. Ook hierin voelde ze zich falen en alleen. Tot overmaat van ramp voelde ze geen contact met haar man. Ze had een gezinnetje verwacht dat de dingen met zijn drieën doet, maar haar man kon niets met de baby en liet het afweten. Ze stond er alleen voor, samen met haar baby waar ze geen liefde voor voelde.

Vanuit deze pijn is ze enorm haar best gaan doen. Ze begon zo veel mogelijk haar kind en man te pleasen, omdat ze dacht dat dit liefde was. Ze cijferde zichzelf weg en gaf geen grenzen aan ten opzichte van haar man en kind.

Jaren van depressie volgen en ze besluit weg te gaan van haar man. Dit doet haar veel verdriet, omdat ze graag met zijn drieën in harmonie had willen leven en samen oud had willen worden.

Bewustzijn, inzicht en acceptatie

Tijdens de trainingen HeartConnection krijgt ze bewustzijn en inzichten in haar patronen en incontinentie. Dit zorgt voor acceptatie van hoe dingen zijn gelopen of juist niet zijn gelopen. Ze leert dat haar lichaam hierop reageert, in haar geval met urineverlies. Ze creëert een baan die bij haar past. Dit geeft haar veel plezier. Ze krijgt meer zelfvertrouwen. Ze durft meer ‘nee’ te zeggen en krijgt vriendinnen waar ze open mee durft te zijn. Ze leert wat ze leuk vindt om te doen.

Het verhaal van haar incontinentie

Door eerlijk te zijn naar haarzelf over hoe ze zich werkelijk voelt, ontstaat er rust in haar leven. Ook haar lichaam reageert hier op. Ze valt een paar kilo af en gaat sporten. Tijdens het sporten herhaalt ze haar affirmaties: “Ik ben het waard om een leuk leven te hebben. Ik ben het waard om mijn grenzen te bepalen. Ik ben het waard om gezonde urinespieren en urineleiders en blaas te hebben. Dank je wel urine, dat je me leert mijn grenzen aan te geven”. Het urineverlies wordt minder. Dit geeft Lieneke nog meer zelfvertrouwen en liefde voor haar lichaam.

Lieneke heeft haar verhaal van incontinentie begrepen en ze heeft geen last meer van incontinentie. 

Conflict-inslagen zijn onverwerkte trauma's

Lieneke komt de volgende conflict-inslagen tegen in haar verhaal: 

  • eigenwaardeconflict (verloskundige hoort Lieneke niet)
  • aanvalsconflict (knip tijdens bevalling)
  • identiteitsconflict (nieuwe rol als moeder)
  • brokconflict (ze kan de nieuwe situatie met baby en man niet verteren)
  • existentieconflict (moeder-ziel-alleen, verlaten)
  • leer alles over conflict-inslagen tijdens HeartConnection 1

De incontinentie heeft te maken met de conflictinslag Territoriummarkering buiten: de verbinding met haar man valt weg na bevalling. Hierdoor mist ze zijn bescherming.

Ook is er een conflictinslag Territoriummarkering binnen: in huis kon ze haar territorium niet markeren vanwege de dominantie van haar man, want hij werkte thuis.

Lees ook het incontinentie-verhaal van Mik bij MS-ALS.  Haar ervaring is geheel anders en daarom is elk incontinentie-verhaal uniek.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons