icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over overtuigingen en 'ik wil dood' bij HeartConnection Nederland®

Ik wil dood - zelfmoord

Regelmatig komt de overtuiging ‘Ik wil dood’ voor tijdens trainingen en lezingen. Bij de workshop Depressie & Verslavingen vind je een treffend voorbeeld van Johan. Zijn opa stond op zijn achttiende bij een meer om een einde aan zijn leven te maken. Zijn kleinkind, Johan, staat op zijn achttiende precies op dezelfde plek om zelfmoord te plegen. Johan heeft zich toen op laten nemen. Tijdens de training van HeartConnection heeft Johan hieraan gewerkt. Door inzicht te krijgen in zijn verhaal is hij na 36 jaar niet meer depressief.

Drieënveertig

Na de dramatische scheiding op mijn drieënveertigste kreeg ik elke nacht, vroeg in de ochtend, uren achter elkaar de gedachte ‘Ik wil dood’ met een pistool op mijn voorhoofd gericht. Hoe ik mijn best ook deed, ik kreeg deze gedachte niet weg. Afschuwelijk om dit elke nacht te hebben. Na drie jaar met het werk van HeartConnection bezig te zijn geweest kwam ik achter de oorzaak. Ik ben nummer twee in het gezin, mijn vader is ook nummer twee. Hij heeft op mijn vijftiende zelfmoord gepleegd met gas. Eerder al, op mijn twaalfde, pleegde de grote liefde van mijn moeder zelfmoord met een touw. Maar de grootste klap vond plaats in mijn Levensblauwdruk. Toen mijn moeder drie maanden zwanger van mij was, vond zij haar moeder, mijn oma dus, op de grond. Ze had te veel pillen ingenomen. Mijn moeder dacht dat ze dood was. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze haar maag leegpompten. De artsen zeiden dat oma niet meer bij zou komen en als dit toch zou gebeuren, ze hersendood zou zijn en niets meer zou kunnen. Vier maanden lang ging mijn moeder elke dag naar het ziekenhuis. Na vier maanden, mijn moeder was toen zeven maanden zwanger van mij, kwam oma uit coma, gezond en wel, en kwam bij ons thuis wonen. Mijn oma is ook nummer twee in het gezin. De conflict-inslag, het trauma met haar gedachte ‘Ik wil dood’, is in mijn brein en lichaam gekomen. 

Vijftien

De gedachte, het verlangen dood te zijn, wordt gereactiveerd op mijn vijftiende jaar door de zelfmoord van mijn vader. Jarenlang ervaar ik schuldgevoel, angst, paniekaanvallen en het gevoel dood te willen zijn. Ik deed het niet, omdat ik zelf had ervaren hoe pijnlijk het is om achter te blijven als iemand (mijn vader) zelfmoord pleegt. Na acht jaar ging het beter, maar nog wel met periodes van depressie. 

Herhaling

Op mijn drieënveertigste jaar, na een dramatische scheiding waarbij ik in één dag alles verloor, werd de gedachte en het verlangen ‘Ik wil dood’ opnieuw sterk geactiveerd. Ik voelde mij net als op mijn vijftiende: angstig, schuldig, in paniek, depressief en het dood willen zijn. Ik was net als op mijn vijftiende in shock. Maar ik had twee lieve kinderen om voor te zorgen. Zij hebben mij de kracht gegeven om door te gaan. Met het werk van HeartConnection kwam ik erachter dat in de families van mijn vader en moeder veel destructiviteit en agressiviteit zit.

Programmeringen

De nummers 3 en 4 blijven terug komen in mijn drama’s:

  • Op mijn twaalfde overlijden mijn oma (3x4) en de grote liefde van mijn moeder.
  • Op mijn drieënveertigste maak ik een dramatische scheiding mee.

Door deze inzichten en patronen wist ik opeens op mijn zesenveertigste dat de gedachte ‘Ik wil dood’ niet van mij is. Het was een erfenis van mijn oma en vader. Midden in de nacht heb ik door dit inzicht de gedachte en de dood uit mijn systeem gezet. Ik realiseerde me: deze gedachte ‘Ik wil dood’ is niet van mij, het is van mijn vader en oma. Dit laat ik nu bij hen. ‘Ik wil dood’ laat ik nu los.

Verbinden-Versmelten-Loslaten

Ik had mijn ‘Ik wil dood’-verhaal begrepen en ging me hiermee verbinden en versmelten. Het was een intense belevenis. Ik was duidelijk, direct, streng en bleef het zeggen totdat het weg was. Het is nooit meer teruggekomen.

Gouden Familiestamboom

Wetende dat zowel mijn vader als oma deze ‘Ik wil dood’-gedachte ook weer van hun (voor)ouders hebben geërfd via hun DNA, kon ik zeggen: ‘ik laat dit nu los uit mijn brein, lichaam en DNA. Deze transformatie gebeurt niet alleen bij mij, maar tegelijkertijd ook bij mijn kinderen en mijn familie’. Het is een grote schoonmaak die we de Golden-Tree, Gouden-Familiestamboom, noemen. Als je een familie-erfenis loslaat, gebeurt dit in de hele familiestamboom.

Daarom is er binnen HeartConnection geen schuld, oordeel, slachtoffer. Wij hebben de eervolle taak om deze erfenissen los te laten. 

Papa

Het is spijtig dat je zo hebt moeten lijden, jarenlang in eenzaamheid en het gevoel dat niemand je begreep. Ik was veertien jaar en ik wist dat je uit het leven wilde stappen, maar je was onbereikbaar. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan je denk. Het werk dat je niet hebt afgemaakt, heb ik gevoelsmatig als erfenis gekregen. Dit was zwaar, het was een enorme tegenkracht, die mij nu veel kracht geeft. Je geeft mij dagelijks avontuur, creativiteit, humor, gekkigheid, intelligentie, nieuwsgierigheid en vele talenten. Papa, je leeft voort in mij, je twee dochters en je zes prachtige kleinkinderen. Nu zie ik dat jouw erfenis mij en velen verlichting geeft en daarom weet ik dat alles perfect is. Iedereen is perfect. Elke situatie heeft een reden: groei in bewustzijn en een liefdevolle verbinding met jezelf creëren!

De werking van het onderbewuste, patronen, familiestamboom, nummers, deprogrammeren ontvang je tijdens HeartConnection 2 Levensblauwdruk.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons