icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Herseninfarct bij HeartConnection Nederland@

Herseninfarct

In 2014 zie ik hoe Fred (54 jaar) ter plekke op de grond valt. Ik krijg hem niet meer overeind. Binnen vijftien minuten zijn we in het ziekenhuis. Er wordt een hersenscan gemaakt, de aderen worden gecontroleerd, een hartfilmpje gemaakt. Ik mag overal bij zijn. Conclusie van de artsen: er is niets te zien, we kunnen niets waarnemen. Heel bijzonder. Hier start mijn onderzoek naar de biologische oorzaak van een herseninfarct. Let op: hersenbloeding en Tia zijn andere biologische processen. Dit artikel gaat alleen over een herseninfarct.

Met uitval aan één kant van het lichaam gaat Fred naar het revalidatiecentrum om weer te leren praten, lopen en bewegen. In het revalidatiecentrum hebben ze speciale technieken om de hersenen met bepaalde spieren en lichaamsdelen opnieuw met elkaar te laten communiceren. Het is belangrijk om hier de tijd voor de te nemen, omdat in de praktijk de klachten na een herseninfarct meestal volledig herstellen. 

Thema’s herseninfarct

Als je de controle over je lichaam kwijt bent, is dat heel confronterend. Iedereen reageert daar op zijn eigen unieke manier op. De een raakt in paniek, de ander wordt boos en iemand anders gaat compleet in ontkenning zitten. Binnen HeartConnection begeleiden we de persoon in verbinden-versmelten-loslaten. Dit is essentieel in deze herstelfase. Wat is er gebeurd in je leven? Welk verhaal vertelt het herseninfarct? Welke emoties, patronen, overtuigingen zijn er? Tijdens de trainingen ontvang je de biologisch uitleg wat en nu precies in het lichaam gebeurt waardoor één kant uitvalt. Het blijkt dat er twee thema’s zijn die te maken hebben met herseninfarct:

Het is me te veel; ik kan het niet meer aan; ik voel me overweldigd.

Ik voel me besodemieterd.

 

Het verhaal van Jeannette

Jeannette is 56 jaar en krijgt opeens een herseninfarct. In deze periode voelt ze zich besodemieterd door haar collega die haar achter haar rug om een nare streek levert. Ze voelt zich afgewezen en woest. Ze heeft zo enorm haar best gedaan en ze voelt zich niet goed genoeg. Gelukkig neemt ze het voor zichzelf op. Ze gaat naar personeelszaken, maar daar doen ze er helaas niets mee. Na verloop van tijd barst haar collega in tranen uit en zegt dat het haar enorm spijt. Jeannette keurt haar actie niet goed, maar ze is enorm blij met deze spijtbetuiging. Ondertussen heeft Jeannette besloten een andere baan te nemen. Na deze twee oplossingen krijgt Jeannette een herseninfarct. 

‘Nee’

Wanneer heeft Jeannette nog meer een achterbakse situatie meegemaakt? Als elfjarige is ze verkracht door vijf of zes jongens van 18-19 jaar oud. Jeanette was met broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes aan het wandelen in het bos. De oudere jongens vallen de kleintjes lastig en ze neemt het op voor de kleintjes. Vervolgens pakken de jongens haar vast en ook haar broer wordt op de grond geduwd. Hij moest alles zien. Vreselijk. Met kapotte kleding gaat ze terug naar huis, om de kleintjes te beschermen laat ze niets merken. Thuis vertelt ze moeder het verhaal. Jeannette wil aangifte doen bij de politie, maar haar moeder zegt: “Nee, dat gaan we niet doen, het is al gebeurd en ze kunnen nu niets meer doen.” Deze ‘nee’ herhaalt zich in haar leven, zoals personeelszaken ook ‘nee’ zei. Ze heeft het gevoel dat haar goede bedoelingen steeds worden afgestraft. Ook de achterbakse situaties herhalen zich in haar leven. Haar vader gaat vreemd, haar man gaat vreemd. Haar broer moest de vreselijke situatie zien.

Verbinden-versmelten-loslaten

Jeannette kan er niets aan doen. Ze voelt zich machteloos, verdrietig en gekwetst. In haar leven voelt ze regelmatig ‘het is me te veel’. Als ze verbinding maakt met dit gevoel, voelt ze een druk op haar borst, misselijkheid in haar maag, de achterkant van haar hoofd voelt zwaar en de achterkant van haar lichaam voelt als gekriebel. Ze heeft pijn in de holtes van haar gezicht, voelt steken in haar rug en heeft moeite met ademhalen. Jeannette maakt een reis van circa tien minuten door haar lichaam met ‘het is me te veel’. Ze blijft bij haar gevoel en lichaam, alles mag er zijn. Na verloop van tijd voelt ze opeens rust. Jeannette ontvangt uitleg van haar conflicten met emoties, overtuigingen die zich herhalen bij bepaalde gebeurtenissen met leeftijden en de patronen uit haar leven. Alles is aan elkaar gekoppeld. Dit nieuwe bewustzijn geeft haar duidelijkheid. Ze begrijpt het biologisch proces dat ze juist in de tijd van rust in oplossing gaat.

 

Leer de biologische processen van jouw lichaam kennen

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons