icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over het hart, hartklachten en hartfalen bij HeartConnection Nederland®

Hartklachten

Het hart is een indrukwekkend, prachtig en complex orgaan. Veel conflict-inslagen hebben te maken met het hart:

  • een gevoel van ‘het is me te veel’
  • je besodemieterd voelen
  • verlies van werk, partner, huis, geld, enzovoort
  • het gevoel dat je hart niet goed werkt
  • zorgen om je hart vanwege een erfelijke hartafwijking
  • eigenwaarde

Het hart staat ook voor liefde

Het hart staat natuurlijk ook voor liefde, geborgenheid, warmte, rood, verbinding, thuis komen, warm nest (huis), veilig nest (thuis), enzovoort. Daarom staat het hart ook symbool voor mama. Mama zorgt biologische voor veiligheid, warmte, geborgenheid, gezelligheid in het nest,  in het huis. Papa zorgt voor bescherming van het nest, buiten territorium. Dit leggen we uit tijdens de workshop Relaties, Psyche & Freud.

Het hart vertelt jouw eigen verhaal

Binnen Heartconnection kijken we naar het verhaal dat jouw hart te vertellen heeft. Tijdens de Heartconnection trainingen kom je zo zelf tot het antwoord. Dag 2 van Heartconnection III besteden we de hele dag aan het hart.

Het verhaal van John

Tijdens een lezing heeft John een vraag: vanaf zijn 20e heeft hij hartklachten. Zijn hart fladdert en slaat regelmatig op hol. Een hartoperatie heeft niets geholpen.

Op de vraag wat er rond zijn twintigste is gebeurd, vertelt John dat hij toen ging studeren en op zichzelf ging wonen. Hij was opgelucht om het ouderlijk huis te kunnen verlaten. In januari-februari 2017 heeft John voor de laatste keer in het ziekenhuis gelegen vanwege zijn hartklachten. Wat is hiervoor gebeurd? John vertelt dat hij een prachtig vernieuwd voorstel voor zijn werk had gemaakt, dat door zijn collega’s werd afgebrand. John voelde zichzelf een nul, niet gehoord, niet gezien en vooral niet thuis.

Het lukt hem zich te verbinden met zijn hart, met deze pijnlijke emoties en overtuigingen. Hij maakt verbinding met zijn hart-conflict. Er vindt in het moment een bijzondere transformatie plaats.

Enthousiast

In eerste instantie was John zeer kritisch over Heartconnection. Na zijn persoonlijke ervaring en zijn harts-verbinding echt te hebben gevoeld, is hij enorm enthousiast over deze benadering.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Karin trainingen HeartConnection Nederland®
"Gister was de dag, waar ik heen MOEST. Dat wist ik. Dingen landen. Je toewijding heb ik bijzonder gewaardeerd! Deze dag is voor mij een wedergeboorte."
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Dineke trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb de driedaagse Relaties, Psyche & Freud gevolgd en ik heb daarvan genoten! Het was heel fijn om samen met andere geïnteresseerden te kunnen luisteren naar haar uitleg en zo te kunnen begrijpen waar mijn weerstand tegen medicijnen vandaan komt. Ik vond het heel bijzonder om ziektebeelden te herkennen en die te kunnen verbinden met onaffe zaken die in mijn familie spelen. Ik wil meer weten en ga hier zeker mee door."
Dineke Bergsteijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Marion trainingen HeartConnection Nederland®
"Wow, wat waren het weer bijzondere trainingsdagen. Zulke bijzondere processen wanneer je bewust wordt van wat je eigenlijk onbewust leeft. Wat een reis, ik voel me zo licht en krachtig en ook de dagen erna. Zo mooi. De groep draagt elkaar, we huilen en lachen wat af met elkaar in een geweldige setting! "
Marion Reiling
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons