icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over het hart, hartklachten en hartfalen bij HeartConnection Nederland®

Het hart

Het hart is een indrukwekkend, prachtig en complex orgaan. Veel conflict-inslagen hebben te maken met het hart:

  • een gevoel van ‘het is me te veel’
  • je besodemieterd voelen
  • verlies van werk, partner, huis, geld, enzovoort
  • het gevoel dat je hart niet goed werkt
  • zorgen om je hart vanwege een erfelijke hartafwijking
  • eigenwaarde

Het hart staat ook voor liefde

Het hart staat natuurlijk ook voor liefde, geborgenheid, warmte, rood, verbinding, thuis komen, warm nest (huis), veilig nest (thuis), enzovoort. Daarom staat het hart ook symbool voor mama. Mama zorgt biologische voor veiligheid, warmte, geborgenheid, gezelligheid in het nest,  in het huis. Papa zorgt voor bescherming van het nest, buiten territorium. Dit leggen we uit tijdens de trainingen HeartConnection.

Het hart vertelt jouw eigen verhaal

Binnen Heartconnection kijken we naar het verhaal dat jouw hart te vertellen heeft. Tijdens de Heartconnection trainingen kom je zo zelf tot het antwoord. Dag 2 van Heartconnection III besteden we de hele dag aan het hart.

Het verhaal van John

Tijdens een lezing heeft John een vraag: vanaf zijn 20e heeft hij hartklachten. Zijn hart fladdert en slaat regelmatig op hol. Een hartoperatie heeft niets geholpen.

Op de vraag wat er rond zijn twintigste is gebeurd, vertelt John dat hij toen ging studeren en op zichzelf ging wonen. Hij was opgelucht om het ouderlijk huis te kunnen verlaten. In januari-februari 2017 heeft John voor de laatste keer in het ziekenhuis gelegen vanwege zijn hartklachten. Wat is hiervoor gebeurd? John vertelt dat hij een prachtig vernieuwd voorstel voor zijn werk had gemaakt, dat door zijn collega’s werd afgebrand. John voelde zichzelf een nul, niet gehoord, niet gezien en vooral niet thuis.

Het lukt hem zich te verbinden met zijn hart, met deze pijnlijke emoties en overtuigingen. Hij maakt verbinding met zijn hart-conflict. Er vindt in het moment een bijzondere transformatie plaats.

Enthousiast

In eerste instantie was John zeer kritisch over Heartconnection. Na zijn persoonlijke ervaring en zijn harts-verbinding echt te hebben gevoeld, is hij enorm enthousiast over deze benadering.

Verhaal van Loes Dams

Ik noem mijzelf geen hartpatiënt. Nooit gedaan. Want toen ik 10 jaar geleden bijkwam uit de coma wist ik 1 ding zeker; dit was niet voor niets. Ik wist niet wat er gebeurd was en waarom, maar ik wist dat ik me nog nooit zo vol vertrouwen en in rust had gevoeld. Een paar jaar later raakte ik daar weer van af en moest ik dat vertrouwen weer herinneren. Daar begon mijn zoektocht. Dit kon niet zomaar gebeuren in de categorie u heeft pech mevrouw. Nee, dit was meer. Als iedereen zo'n zorgen had en me vol medicatie wilde stoppen, waarom voelde ik me dan geheeld? Ik snap de iedereen hoor, maar waarom voelde ik me ergens sterker en niet ziek? Waarom gaf ik meer mijn mening, begon ik meer de waarde van dingen in te zien, zag ik vooral overal mogelijkheden, volgde ik meer het ritme van mijn hart? 

Door de jaren heen kreeg ik meer en meer antwoorden en ik kom er achter dat ze voor iedereen anders zijn. Maar ze zijn er! Ik wist het toen al. Ze moesten alleen nog gevonden.

Iedere lezing en Eendaagse van HeartConnection komen er weer verhalen en iedere keer zijn er antwoorden. En of dit nou over het hart gaat, over eczeem, nieren, hoofdpijn of schildklier, autisme of hooikoorts, antwoorden zijn er. 

Eendaagse 1 april bij mij in Veldhoven is vol maar 22 maart in Rotterdam is er plek! Kan je het een dagje ervaren. Of een avond een lezing ergens, staan op de site. Wie weet zien we je daar. Leuk!

Dat gaat mijn tweede trip buiten Brabant worden sinds ik zó mijn genezingscrisis heb gehad. Zin in! Hoewel de energie nog schommelt en zoekt, gaat het steeds beter 

Loes heeft haar ervaring omgezet in talent. Ze begeleidt met HeartConnection volwassenen en kinderen in haar praktijk Hallo Hart.

Leer alles over het hart HeartConnection 1

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons