icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Endometriose - Eierstokken - HeartConnection Nederland®

Endometriose en eierstokken

Endometriose komt regelmatig voor bij vrouwen. Vanuit een cyste ontwikkelen zich dan meerdere cysten, als een soort extra eierstokken. Dit gebeurt in de genezingsfase, wanneer extra cellen worden aangemaakt en de cyste openbreekt. Dit openbreken kan spontaan gebeuren, maar kan ook worden gestimuleerd door bijvoorbeeld heftige bewegingen en extreme sport. Het nemen van een biopt kan ook ervoor zorgen dat de cyste opengaat. Verder kan cyste open gaan door een Moeder-Ziel-Alleen-conflict (dan is er sprake van een syndroom). De cellen die dan vrijkomen, gaan woekeren in de buikwand en dit worden nieuwe cystes. Tijdens de ovulatie en menstruatie kan dit leiden tot veel pijn en krampen, maar ook andere klachten kunnen zich voordoen.

Biologische uitleg

Fysiek kan endometriose dus ontstaan door een cyste die is gebroken na een biopt of die is opengescheurd door een te hoog gehalte vocht. In dat laatste geval kan er sprake van zijn dat de vrouw zich alleen voelt en er meer vocht in haar lichaam aanwezig is, zodat ze meer kans heeft om te overleven. Biologisch gezien heeft ze het gevoel dat zij haar stam is kwijtgeraakt. De nierverzamelbuisjes gaan zich dan sluiten om te overleven en de vrouw houdt meer vocht vast. Als ze haar stam weer heeft gevonden, openen de nierverzamelbuisjes zich weer en houdt ze minder vocht vast. Let op, de mens reageert biologisch zoals in de natuur. Dit leer je tijdens de trainingen Heartconnection 1 t/m 5.

Genezingsfase

De cyste is na het openbreken dus in feite in genezing. De extra cystes geven geen eicel, maar zorgen wel voor een hoger oestrogeengehalte. Biologisch wordt een vrouw daardoor vruchtbaarder. Ook gaat ze er aantrekkelijker en jonger uitzien voor haar man. Met als biologisch doel om bevrucht te worden in haar nest. Aan het einde van de biologische fase ben je sterker, net als jouw eierstok.

Waar staan eierstokken voor?

Binnen Heartconnection kijken we naar de symboliek en de functie van het lichaam. Waar zijn eierstokken voor? Hoe functioneren ze? Waar zijn ze voor nodig? Samen komen we tot de volgende antwoorden:

 • vrouwelijkheid
 • kinderen
 • thuis (nest)
 • veiligheid in het nest
 • plek van het huis
 • is er plek voor mij?
 • is er plek voor mijn toekomstig kind?
 • verhoging vruchtbaarheid om een man te vinden voor mijn nest.

Kernconflicten endometriose

 • Ik kan mijn kind niet thuis verwelkomen.
 • Mijn huis is ergens anders.
 • Herinneringen in de familiestamboom.
 • Het is beter om opgevoed te worden door een andere moeder, in een ander huis.
 • Om mijn kind een veilig leven te geven bouw ik ergens anders een nest met mensen.
 • Herinneringen aan adoptie, miskramen en abortussen.
 • Ik heb een dierbare verloren. Mijn lichaam maakt mij nu vruchtbaarder om weer een nieuw kind te krijgen. Dit biologische proces werkt altijd, ook al is de vrouw niet meer vruchtbaar. 

Elke vrouw heeft haar eigen verhaal

Omdat elke vrouw uniek is en haar eigen klachten heeft, is het belangrijk te vragen naar de symptomen en het persoonlijke verhaal te achterhalen. Vraag daarom deze vrouw of ze zich eenzaam voelt. Staat ze er alleen voor of heeft ze het gevoel alles alleen te moeten doen? Laat de vrouw praten over haar gevoelens, gemis, enzovoort. Kom ook samen met haar tot een oplossing, zodat ze zich niet meer alleen voelt.

Het verhaal van Emma

Na haar studie in Maastricht is Emma in Amsterdam komen wonen, waar ze meteen werk vindt op een groot succesvol kantoor. Maar Emma voelt zich ontheemd en alleen in Amsterdam. Door hard te werken hoeft ze haar miserabele gevoelens niet te voelen. Haar lichaam vertelt echter iets anders. Ze heeft een cyste en laat een biopt nemen. Vervolgens krijgt ze door endometriose vreselijke pijnen.

Tijdens de Heartconnection-bijeenkomst deelt ze haar emoties over deze vervelende tijd. Haar relatie is op de klippen gelopen, haar vreselijk dominante baas geeft haar het gevoel dat ze het niet goed doet en ze heeft enorme heimwee naar huis, naar haar ouders in Maastricht.

We gaan met haar emoties aan het werk om ze te voelen, te verbinden, te versmelten. Ze begrijpt de biologische reactie van haar lichaam. Ze mist een nest in Amsterdam, waarop haar lichaam een nest gaat maken. We vermoeden dat ze door de biopt extra eierstokken heeft gekregen. Dit wordt uitgelegd tijdens training Heartconnection I.

Keer op keer verbindt Emma zich met haar eierstokken. Ze bedankt haar eierstokken voor al het werk dat ze voor haar doen: haar het veilige nest geven dat ze tot nu toe niet heeft ervaren. Ze zorgt dat haar huis, haar nest, gezellig en veilig wordt. Na drie maanden zijn de extra eierstokken verdwenen en heeft ze geen last meer van haar endometriose pijnen.

Dit verhaal werkt door. Het blijkt dat haar vader Abel jong zijn moeder heeft verloren. Zijn vader Eddy ging vanaf dat moment zwerven op straat. Hij viel mensen aan, spoog op hen. Iedereen was bang voor hem, inclusief de vader van Emma, toen een jonge jongen. Eddy was een gevreesde man, die zorgde voor agressiviteit in het huis, en er moest voor de andere kinderen gezorgd worden. Een tijd van grote ellende. Abel heeft deze jeugdervaring niet verwerkt. Emma verwerkt nu het drama dat zich in haar familie heeft afgespeeld.

Alles wat je ouders en voorouders niet hebben verwerkt, komt terug in de jongere generatie. Houd er rekening mee dat je ouders ook weer erfenissen hebben van hun ouders. En dit gaat al eeuwenlang zo door. Dus we nemen niemand iets kwalijk. Er is geen schuld, geen slachtoffer, geen oordeel. Vanuit bewustzijn en begrip kijken we met Heartconnection naar onze klachten, symptomen en ziektes. Die vertellen een uniek verhaal. Dit leer je tijdens onze trainingen Heartconnection.

Symbolisch zorgden de eierstokken van Emma voor een veilig nest: ‘Dit is mijn thuis’. Zodra je je verhaal begrijpt, komt er verbinding, versmelting en kun je het loslaten. En in het geval van Emma verdwenen haar extra eierstokken, net als haar pijnlijke krampen.

Het verhaal van Lilly

Een tweede reden van endometriose is als een vrouw zwanger wil worden en haar lichaam al symbolisch vast een nest maakt, via diverse eierstokken. Lilly (22) is een jonge vrouw met endometriose. Mijn eerste vraag aan haar: “Wil je kinderen?” Met schaamrood op haar kijken zegt ze: “Ja heel graag, maar ik ben te jong, niemand verwacht dat ik nu al moeder wil worden.” Lilly woont samen met haar vriend, dus ze heeft een huis. Praktisch gezien kan ze zwanger worden. Maar in haar beleving verwacht de omgeving dat dit nog niet gebeurt. Haar moeder – die met haar mee is gekomen – was achttien jaar toen ze haar eerste kind kreeg. Ook haar oma kreeg op haar achttiende haar eerste kind. Lilly wil zelf al moeder worden vanaf haar achttiende jaar. Dit is de werking van het onderbewuste: de programmeringen die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Na het uitspreken van haar kinderwens voelt ze zich opgelucht, blij dat ze een kinderwens mag hebben. Ze begrijpt ook de familie-programmeringen die haar moedergevoelens beïnvloeden. Lilly is tevreden dat ze het verhaal van haar extra eierstokken begrijpt. Ze laat ze zitten, omdat ze er geen last van heeft en zegt tegen haar eierstokken: “Dank jullie wel dat jullie mij alvast mijn veilige nest geven en mij helpen om moeder te worden.” 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons