icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over dyslexie bij HeartConnection Nederland®

Dyslexie

Dyslexie: het verhaal van de ouders

Vroeger haalde ik de d en de p door elkaar. Interessant, dit betekent dat mijn ouders twijfelden tijdens mijn zwangerschap. Dit klopt. Zo vertelt elk kind het verhaal van zijn ouders en voorouders. Generatie op generatie worden talenten en onverwerkte drama's via DNA doorgegeven. Ook jouw ouders hebben de erfenis van hun ouders ontvangen. Daarom is er binnen HeartConnection geen schuld, oordeel of slachtoffer. Door achter het verhaal van de klacht te komen en dit te begrijpen, verdwijnt de klacht. Een eervolle taak om deze kennis en wijsheid aan jou door te geven. Ieder kind is perfect. Jij bent perfect.

Het verhaal van Lente

Lente, een meisje van 13 jaar, komt samen met haar familie om te kijken naar haar dyslexie. Haar hele lagere schoolperiode krijgt ze te horen dat ze dom is en dat haar automatisch geheugen niet goed werkt. Ze doet enorm haar best, ze wil heel goed kunnen leren, maar het lukt niet. Heel frustrerend en zeker niet goed voor haar zelfvertrouwen. Ze heeft vrijwel geen vrienden. Lente komt binnen met haar hoofd naar beneden. Ze komt enigszins depressief over. Daarbij komt ze moeilijk uit haar woorden.

Gebeurtenissen tijdens de zwangerschap

Lente zit in de brugklas (basis kader), haar leervermogen ligt op het niveau van groep 3. We gaan door de geschiedenis van haar leven. Toen haar moeder zwanger was van Lente, is de vader van lente bedrogen door zijn vader, dus door Lente’s opa. Haar vader kon zijn eigen zaak niet meer in, omdat opa de sloten had veranderd. Drie weken daarvoor had vader voor twee ton aan aandelen gekocht. In één dag waren haar ouders alles kwijt. Mama had angst-, en paniekaanvallen door deze situatie. Lente was op dat moment zeven maanden in mama's buik.

Overleven: geheugen op slot

Om te overleven heeft het onderbewuste van Lente haar geheugen ‘op slot gezet’. Zodat ze niet zoveel angst, onzekerheid en paniek hoeft te voelen. Daardoor neemt ze vanaf groep 3, als ze zeven jaar is, geen schoolkennis meer op. Dit resoneert met het drama tijdens zeven maanden zwangerschap.
Deze programmeringen in het onderbewuste leer je tijdens training HeartConnection 2.

‘Het lukt mij niet’

De ouders van Lente hadden al twee jongens en zij wilden nog heel graag een meisje. Voordat Lente wordt geboren, krijgt haar moeder vier miskramen. Bij de echo van Lente kon moeder niet geloven dat ze überhaupt zwanger was en dan ook nog van een meisje. Ik vraag aan Lente: "Hoe zal mama zich gevoeld hebben dat ze vier miskramen heeft gehad voordat jij kwam?" Lente antwoordt: "Het lukt mij niet." Mama raakt hierdoor geëmotioneerd en zegt: "Dit klopt." De hele lagere school denkt Lente met presteren: "Het lukt mij niet." Dezelfde overtuiging als mama. Door dit verhaal te begrijpen, geeft Lente deze overtuiging terug aan mama.

Biografie-tijdlijn

Ook nemen we de biografie-tijdlijn door van Lente, om patronen te ontdekken. Opeens begint ze te huilen en te trillen. Ze zegt: "Wat is er veel gebeurd in mijn leven, het is zo veel." Ik leg Lente en haar ouders uit dat ze nu al deze emoties mag teruggegeven aan papa en mama. We hebben het verhaal begrepen. Voor het slapen zegt Lente weer: "Mama, het is zo veel."

Mama zegt tegen haar dochter voor het slapen gaan:

“Lieverd, geef alles terug aan mama en papa.

Deze angsten, pijn en emoties zijn van ons.

Jij mag heerlijk kind zijn.

Je maakt ons gelukkig door helemaal Lente te zijn en plezier te hebben en een heerlijk kind te zijn.”

Van basis-kader naar mavo

Binnen een jaar tijd ontwikkelt Lente zich als een vrolijke meid die positief en heel wijs in het leven staat. Van het laagste niveau is ze in één jaar op mavoniveau gekomen. Lente is vrolijk, kijkt blij en heeft diverse vrienden. Afgelopen jaar is ze op school gevraagd om een debat te voeren. Ze kan vloeiend spreken.

Prachtig en dankbaar om Lente zich zo positief te zien ontwikkelen.

De moeder van Lente heeft HeartConnection 1, 2 en 3 gedaan en in oktober gaat ze HeartConnection 4 volgen.

 

Lente is ondertussen 16 jaar en ze zegt:

"Wat een mooi verhaal, ja het is zo. Gelukkig gaat nu alles beter, ik heb vrienden en het lukt ook goed op school. Als ik dit verhaal kan delen om andere mensen te helpen wil ik het graag delen."

Vele kinderthema's worden behandeld tijdens onze driejarige Opleiding HeartConnection.

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons