icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over depressie en boosheid bij HeartConnection Nederland®

Depressie en boosheid

Het gaat niet lekker met Peter (4). Zijn moeder begrijpt er niets van. Haar zoontje was altijd enorm open, sociaal, creatief en ondernemend. Maar sinds hij van de peuterspeelzaal naar de kleuterschool is gegaan, is hij snel boos, teruggetrokken en depressief. Samen gaan we op onderzoek.

Geen waardering

Zo komen we erachter dat Peter op de peuterspeelzaal echt werd gewaardeerd om wie hij is, Peter kon daar zichzelf zijn. Op de kleuterschool moet hij meedraaien in het programma van de juf. Peter had er iets gemaakt van hout, waar hij heel trots op was. Een ander kindje had gezegd dat hij het had gemaakt en de juf geloofde het kindje. Andere kindjes zeiden in de kring beschuldigend dat Peter jokte en wezen naar hem. Peter was enorm verdrietig, want het mooie houtwerk kon hij nu niet mee naar huis nemen. Bovendien heeft hij het gevoel gekregen dat de juf hem niet gelooft en vertrouwt. Hij voelt zich niet gezien en gewaardeerd. 

Oplossing in creativiteit

Na de ontdekking van dit verhaal doet moeder thuis meer creatieve activiteiten met Peter. Ze spreekt haar waardering uit over zijn enthousiasme en plezier. Bijvoorbeeld: ‘Wat fijn dat je zo veel plezier hebt in het maken van deze tekening’. Er wordt ruimte op zolder gemaakt voor lego en knutselwerken, zo kan Peter zijn fantasie kwijt. Moeder begeleidt Peter als hij hulp nodig heeft in het uitvoeren van zijn ideeën, maar laat Peter het zelf doen. Peter krijgt zijn zelfvertrouwen terug, maakt vriendjes en zijn creatieve ideeën stromen. Hij is weer blij. Hierdoor gaat het ook op school beter.

Voor het slapen gaan

Voor Peter is het belangrijk om te leren zijn gevoel te uiten. Moeder en Peter nemen voor het slapen de dag door en sluiten af met het allerleukste moment. Zo oefenen ze samen om gevoelens te bespreken en te uiten.

Van depressief naar vrolijk

Door het volgen van de trainingen HeartConnection begrijpt moeder steeds meer van haarzelf en haar zoon. Zo heeft Peter in deze periode een paar dagen pijn aan zijn knie: oplossing van een eigenwaarde conflict. Ook zijn wratjes gaan ontsteken en lossen op. Hij is van vrolijk naar depressief en weer naar vrolijk gegaan. 

Conflict-inslagen zijn onverwerkte trauma's

Vele kinderthema's worden behandeld tijdens de Workshop Kinderthema's en Innerlijk Kind
 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons