icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Leer alles over burn-out, chronisch vermoeidheid en stress bij HeartConnection Nederland®

Burn-out

Valerie (47) heeft last van burn-out, chronisch vermoeidheid en stress

Valerie kampt al jaren met chronische vermoeidheid, stress- en burn-outklachten. Tijdens de training HeartConnection 1 vraag ik haar wat er is gebeurd toen haar moeder zwanger van haar was. Valerie gaat daarop gesprekken aan met haar moeder Ans. Moeder Ans is een verbitterde vrouw, die snel boos op anderen is. Ze heeft de slechte relatie met haar vader Kees niet verwerkt. Maar moeder Ans maakt tegelijk het beste van haar leven en heeft ook een hele lieve kant. Ze vindt het fijn om Valerie te vertellen over de familie en wat er tijdens de zwangerschap is gebeurd.

De coma van oma Elly

Kort na de geboorte van haar eerste kindje raakte moeder Ans zwanger van Valerie. Eigenlijk wilde ze nog genieten van haar eerste dochter en nog niet zwanger zijn. En als ze dan toch zwanger was, dan het liefst een jongetje. Valerie is drie maanden in de baarmoeder, als moeder Ans haar eigen moeder, oma Elly, op de grond in haar woning vindt. Ze heeft te veel tabletten ingenomen. Haar maag wordt leeggepompt en oma Elly ligt vier maanden in coma in het ziekenhuis. Elke dag gaat zwangere Ans met veel verdriet, zorgen en boosheid naar Elly. Ze is woest op haar zus Clara en zwager Bert. Die hadden een smerige brief aan Elly geschreven, waardoor die te veel tabletten heeft ingenomen. In de brief stond dat ze een slechte vrouw was, een slechte echtgenote en een slechte moeder, niets was goed. Oma Elly en opa Kees hadden een slechte relatie. Opa Kees onderdrukte zijn vrouw en deed denigrerend tegen haar. Moeder Ans heeft hier haar hele leven last van en kan haar boosheid naar vader Kees niet loslaten.

Elly en Valerie

In het ziekenhuis krijgt Ans te horen dat Elly waarschijnlijk niet uit coma zou komen of anders hersendood zal zijn en niets meer kan. Vier maanden lang is Ans elke dag aan haar bed. Ze voelt zich overweldigd, het is haar allemaal te veel. Zwanger, een klein kind, oma in coma in het ziekenhuis, een nare zus met zwager en vader Kees die nergens te bekennen is. Ans staat er helemaal alleen voor. Gelukkig komt Elly na vier maanden uit coma en Ans neemt haar moeder in huis om te verzorgen. Oma Elly is aanwezig bij de geboorte van Valerie. Valerie en oma Elly hebben een goede relatie, Valerie ligt het liefst tegen oma Elly aan. Als Valerie twaalf is, overlijdt oma Elly op 68-jarige leeftijd. Haar lichaam was op. De laatste weken ligt Valerie als een trouw hondje naast haar.

Aanpassen en pleasen

Valerie is een lief en makkelijk kind, ze past zich aan en doet alles voor haar moeder. Valerie slaapt veel, omdat ze zichzelf rustig houdt. Haar moeder Ans had tenslotte al zo veel aan haar hoofd en was overweldigd tijdens haar zwangerschap. Zichzelf rustig houden is in haar  zwangerschap geprogrammeerd. Hier komt de vermoeidheid van Valerie vandaan. Ook heeft Valerie het altijd koud, omdat moeder tijdens haar zwangerschap geen tijd en aandacht voor haar had. Valerie lag letterlijk in de kou in de baarmoeder. Valerie leeft vanaf haar zwangerschap met de overtuigingen: ‘Ik doe er niet toe’; ‘Ik ben niet belangrijk’ en ‘Ik zal alles voor de ander doen om liefde te krijgen’. Het leven van deze overtuigingen veroorzaakt pijnlijke, ongezonde relaties.

Onderbewuste programmeringen - Valerie leeft haar familiedrama

We komen er achter dat Valerie op haar derde naar de kleuterschool gaat. Ze voelt zich vreselijk eenzaam en wil niet naar school. Ze voelt zich verlaten door mama Ans.

Op haar dertiende gaat ze naar de middelbare school. Dit is een compleet drama. Van elke dag buiten spelen, moet Valerie nu achter haar bureautje huiswerk maken. Ze doet enorm haar best om goede cijfers te halen om zo liefde van haar moeder te krijgen. Valerie wordt depressief en ze wordt dik.

Op haar 23e gaat Valerie op zichzelf wonen en begint haar tweede studie. Eindelijk krijgt Valerie waardering van haar moeder Ans, omdat ze gaat studeren. Dit heeft aanzien volgens moeder Ans. Valerie valt af en krijgt een mooi figuur. Ze krijgt anorexia.

Op haar 33e heeft Valerie een relatiecrisis. Toch gaat ze door met deze relatie, omdat ze heel graag kinderen wil. Ze luistert niet naar haar gevoel. Ze voelt zich eenzaam, alleen en verdrietig.

Op haar 43e heeft ze een dramatische, agressieve scheiding. Ze vlucht met haar kinderen het huis uit.

Het feit dat er tijdens de derde maand zwangerschap iets dramatisch is gebeurd - oma Elly raakte in coma - herhaalt zich haar hele leven, met een drama op haar 3e, 13e, 23e, 33e en 43e. Na haar 43e kan Valerie niets meer, ze is compleet burn-out, enorm emotioneel en depressief. In vier jaar tijd krabbelt ze weer op en komt achter bovenstaande verhaal. Meteen krijgt ze onder haar oog een bult. Zo gaat het lichaam in genezing, omdat Valerie de waarheid onder ogen ziet. Na drie weken is deze bult weer verdwenen.

Vier jaar heeft Valerie nodig om zichzelf weer bij elkaar te rapen, nadat ze ‘alles’ heeft verloren en zwart is gemaakt door haar ex-man en -familie. Dit komt overeen met oma Elly die vier maanden in coma heeft gelegen en in een brief zwart werd gemaakt door dochter Clara en zwager Bert. Zonder dat Valerie zich hiervan bewust is, leeft ze al 47 jaar haar familiedrama. Dit is erg vermoeiend. Het altijd koud hebben en de chronische vermoeidheid vallen op hun plek.

Verbinden, versmelten en loslaten

Door de wijsheid van haar biologie, programmeringen en onderbewuste die ze tijdens de HeartConnection trainingen ontvangt, begrijpt Valerie haar verhaal, ze krijgt inzicht in haar familiedrama en gelijkenissen in haar eigen leven. Ze voelt dat het nu tijd is haar oude familiedrama los te laten en voluit haar eigen leven de leven. Ze gaat deprogrammeren door haar patronen te zien, te begrijpen en te verbinden. Dit doet ze door verbinden, versmelten en loslaten. Valerie blijft aan haarzelf werken, ze leeft haar passie, ze kiest voor haarzelf en ze voelt zich een zelfbewuste vrouw. Valerie is dankbaar voor haar dagelijkse processen die ze met een verwondering en verbinding ontmoet. 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons