icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Borstkanker bij HeartConnection Nederland®

Borstkanker

Ontbreken van een warm nest

In 2005 krijgt Leni de diagnose Borstkanker. Haar borst wordt verwijderd en ze krijgt een borstreconstructie. Het lijkt goed te gaan, totdat haar moeder in 2014 overlijdt en bij Leni in 2015 opnieuw borstkanker wordt geconstateerd, dit keer met diverse uitzaaiingen. 

Moederliefde stroomt via de borsten

De vrouwelijke organen zoals borsten, bekken, baarmoeder, eierstokken, baarmoeder hebben vanuit de biologie te maken met thema’s zoals thuis, nest, relatie met moeder, zorgen voor een dierbare en scheidingsconflicten. In bepaalde talen betekent mama ‘borsten’. De liefde van moeder stroom via haar borsten naar haar kind(eren). Op het moment dat deze liefde niet meer kan stromen, kunnen bepaalde processen tot stand komen in de borst. We zien vaker dat na het overlijden van moeder bepaalde processen omhoog komen. Soms komt iemand in een rouwproces komt vanwege het gemis aan bepaalde moederliefde. Na het overlijden van moeder wordt dan gevoeld dat iemand die liefde ook nooit meer gaat ontvangen.

Geen eigen plek

Wat is het verhaal van Leni? Als meisje van twaalf komt zij in december vanuit Indonesië met haar ouders voor drie maanden naar Nederland. Met haar sandaaltjes en zomerjurkje stapt Leni uit het vliegtuig in de sneeuw. Tot de dag van vandaag heeft ze een hekel aan de sneeuw, kou en winter. Ze komt terecht bij haar oom en tante. Haar oom is alcoholist en is lelijk tegen haar moeder, hij scheldt haar regelmatig uit. Als dit gebeurt, trekt Leni zich terug. Haar vader gaat terug naar Indonesië en Leni heeft veel zorgen en doodsangsten om haar vader. Het is daar inderdaad te gevaarlijk en hij komt na drie maanden terug. Al die tijd mist Leni een eigen plek. Een tijd later krijgt het gezin een eigen huis, maar ze kunnen niet aarden in Nederland. Een patroon dat zich herhaalt in haar leven.

Gemis doodgeboren kindje

Leni is het derde kindje dat haar moeder krijgt. Het eerstgeboren kindje is een jongen. Hij overlijdt bij de geboorte. Daarna komt een meisje en vervolgens Leni. Haar moeder is geen warme vrouw en geeft geen knuffels. Als Leni twintig is, zegt haar moeder: “Ik had liever dat jij was dood gegaan in plaats van je broertje.” Haar moeder wil vanaf Leni’s geboorte van haar gescheiden zijn. Ze wil haar doodgeboren kindje terug. Leni voelt (on)bewust dat het voor haar moeder onmogelijk om haar verdriet en gemis te verwerken. Zolang moeder dit niet verwerkt, komt het bij de kinderen en jongere generatie terecht. Vaak wordt dit patroon via het DNA al vele generaties doorgegeven. Daarom is er geen schuld, slachtoffer en oordeel binnen HeartConnection. 

Vrouwelijke thema’s aangeraakt

De vrouwelijke thema’s thuis, nest, relatie met moeder en scheidingsconflicten spelen een belangrijke rol in het leven van Leni. Tijdens het uitwerken van haar vraag stromen de emoties door haar lichaam. Ze ziet en voelt de verbanden met elkaar. Dit geeft haar rust. Ze is heel blij met haar inzichten.

Leer meer over borstkanker en vrouwelijke organen bij HeartConnection 1

 

 Overzicht trainingen en workshops

 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons