icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Blowen bij HeartConnection Nederland®

Blowen

Blowen en diabetes

Thierry (22) heeft sinds zijn vijfde jaar diabetes type I. Hij is ervan overtuigd dat hij hiervan kan genezen. Ik leg het verhaal uit van de betekenis van diabetes: dia betekent gescheiden en betes betekent huis. Gescheiden van thuis. Diabetes heeft een vrouwelijk en een mannelijk conflict.

Angst-walging conflict

Het vrouwelijke conflict is angst-walging. Ik vraag Thierry waar hij van walgt en welke angsten hij heeft. Thierry walgt van de politiek. Ook walgt hij van mensen die hem niet zien en erkennen in wat hij doet. Hij walgt van moeten haasten en afwijzing, van moeten en vooral van hoe de wereld in elkaar steekt. 

Blowen

Vanaf zijn twaalfde blowt Thierry. Op de vraag wat er op zijn twaalfde is gebeurd, vertelt hij dat hij betrokken was geraakt bij met een incident. Zijn vriend had het bedacht en ze voerden het samen uit. Hiervoor werden opgepakt door de politie. Thierry was eerlijk over hoe het een en ander was gegaan. Zijn vriend die alles had bedacht was oneerlijk en vertelde niet hoe het zat. Hier baalde Thierry van. Want hij moest nu een taakstraf op school doen en zijn ouders waren boos. Vanaf dit incident blowt Thierry dagelijks. Wat ervaart Thierry tijdens het blowen? Dat de wereld van hem is, hij heeft controle over de wereld. Hij ervaart dan een vallei waar het vredig is, veel mooie vrouwen, diertjes en harmonie.

Verzet-conflict

We gaan verder met de uitleg van diabetes: het mannelijk conflict is verzet. Thierry voelt verzet bij het instituut politie. Hij voelt dat de politie tegen hem is en dat altijd wint, Thierry voelt hierbij onmacht, boosheid, geen controle. De politie kan controle over Thierry uitoefenen en dit is heel eng. 

Opa in het verzet

Opeens legt Thierry een verband met zijn opa, die in het verzet heeft gezeten. Dit wordt verzwegen in de familie. Hij voelt en begrijpt dat dit te maken heeft met zijn eigen verhaal. Dit raakt hem en geeft hem ook rust.

Tussen twee werelden

Thierry omschrijft dat hij tussen twee werelden in zit (dia van diameter, die snijdt een cirkel door tweeën), waardoor hij geen beslissing kan nemen. Dagelijks blowen maakt ook een scheiding tussen de werkelijke wereld en de wereld die Thierry creëert. 

Blowen en diabetes

Blowen brengt het hormoonsysteem in de war en zijn bloedsuiker raakt uit balans. Daarom gaat Thierry suiker eten tijdens het blowen. Interessant: hij weet dat hij kan genezen van diabetes (dit is zijn eigen overtuiging) en toch geeft blowen het tegenovergestelde resultaat van wat hij wil. Hier zat hij tussen: hij voelde verzet, maar hij was onmachtig om het om te buigen. Zijn vraag met zijn eigen antwoorden geven hem begrip, rust en vertrouwen dat hij zelf zijn eigen leven creëert. 

Tip: maak van je eigen leven het paradijs

Vul zelf in hoe jouw dagelijks paradijs eruit ziet en begin bij je huis, je gezin. De enige die het paradijs kan creëren ben jij zelf. De wijsheid, uitleg en het begrip van HeartConnection geven je hierbij vertrouwen! 

Kanttekening: HeartConnection gaat over groei in bewustzijn en niet om genezing.

Lees verder diabetes en hypoglykemie

Lees verder eetverslaving

Lees verder alcoholverslaving

 

Leer alles over jouw biologie HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons