icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Bloedarmoede bij HeartConnection Nederland®

Bloed - Bloedarmoede

Bloed is gekoppeld aan bloedband en familie. Bloed vertelt een verhaal over jouw familie. Daarbij heeft bloed vanuit de biologie te maken met een laag zelfbeeld, ofwel een actief eigenwaarde-conflict.

Het verhaal van Isa (51)

De zoon van Isa is al een langere tijd moe en ze zijn erachter gekomen dat hij bloedarmoede heeft. Isa’s zoon vertelt met zijn bloedarmoede het familieverhaal. Isa’s oma is overleden aan leukemie, er zijn dan in verhouding weinig rode bloedlichaampjes en veel witte bloedlichaampjes. Een ander woord voor leukemie is bloedkanker. Haar moeder had ook bloedarmoede. 

Troostbaby

Wat is er gebeurd in de periode dat oma leukemie kreeg? In de Tweede Wereldoorlog was oma alleen met haar vijf kinderen in Rotterdam. Ze maakte de bombardementen en hongerwinter mee en leefde in doodsangst. Haar man was op zee. Na WOII kwam man terug. Oma was niet meer alleen en kreeg leukemie. Binnen de biologie is dit de herstelfase van een eigenwaarde-conflict: ‘Het is mij gelukt om te overleven in WOII met vijf kinderen’.

Isa’s moeder was vijftien jaar toen de oorlog begon en twintig toen deze overging. Ze trouwt een zeeman en krijgt twee zoons. Regelmatig heeft ze bloedarmoede. Haar moeder overlijdt in 1966. Hier heeft ze veel verdriet van. De dokter zegt: ‘Neem nog een kind, dan gaat je verdriet en gemis over’. Moeder raakt zwanger van Isa, een troostbaby. Vanuit deze Levensblauwdruk, troostbaby, leeft Isa de rest van haar leven de overtuiging ‘De ander heeft mij nodig en zonder mij komt het niet goed’. Met alle gevolgen van dien: altijd haar best doen, haar zoon achterna zitten met huiswerk, enzovoort.

Haar oma had bloedarmoede, haar moeder had bloedarmoede, direct na de bevalling van haar zoon had Isa ook bloedarmoede (door bloedverlies) en nu heeft haar zoon bloedarmoede. Isa begrijpt, voelt, ziet de verbanden en weet dat haar zoon dit nu loslaat. Het vertrouwen van een moeder is een krachtige energie.

Weerzien met vader

Een tweede belangrijk inzicht is dat Isa vijftien jaar was toen ze na de scheiding van haar ouders haar vader niet meer zag. Op haar twintigste krijgen ze weer contact, net zoals haar moeder haar vader in WOII van haar vijftiende tot haar twintigste niet had gezien. Isa voelt en ziet de verbanden. Isa’s zoon is nu 15 jaar: Isa en Hans (haar ex-man) hebben onlangs besloten om met elkaar verder te gaan. Gefeliciteerd Isa, hiermee deprogrammeer je dit patroon. Dank je wel voor het delen en helen.

Betekenis bloedarmoede

Ik voel me alleen in de familiestam

Ik voel me geblokkeerd om iets te doen

Ik wil iemand vermoorden in de familiestam

Wie is er vermoord in de familie? Zelfmoord?

Ik hoor hier niet te zijn.

Ik moet meer ruimte geven aan mijn broer en zus.

Ik ben geen onderdeel van de familiestam.

Ik kan beter dood dan levend zijn. 

Bloedarmoede-vragen

Is er iemand in de familiestam door een familielid vermoord? 

Zelfmoord?

Was er angst om vermoord te worden?

Is er een drama in de familiestam?

Heb jij of een familielid iets verschrikkelijks of afkeurend gedaan? Bijvoorbeeld een kind ter vondeling gelegd of een ongeluk waarbij mensen zijn omgekomen. Enzovoort.

Tip

Werk aan je eigen waarde: Je bent goed zoals je bent!

Lees verder bloedziekte

 

Nieuwsgierig naar jouw verhaal? Volg HeartConnection 1

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons