icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Bedplassen en rode pukkels - HeartConnection Nederland®

Bedplassen en rode pukkels

Sander (7) kwam vandaag bij mij in de praktijk. Een vrolijk, open jongentje. Helder, alert en in contact met mij en zijn omgeving. Sander ging helemaal op in het spelen met Lucky, mijn hondje van drie jaar, dit is zijn grote vriendin. We bespraken wat hij heeft. “Ik heb rode pukkeltjes op mijn wangen vanaf dat ik een jaar was. En ik plas in bed vanaf 0 tot nu. Daarom heb ik nog een luier. Als er vriendjes zijn, vind ik dit niet fijn. Ook een luier om hebben, vind ik niet fijn.”

Werking onderbewuste

Ik leg uit dat hij in zijn buik een computer heeft (= onderbewuste) met allemaal draadjes door zijn hele lichaam heen (meridianen) die verbinding hebben met allerlei bestanden (= organen) en herinneringen die overal in het lichaam zijn opgeslagen (= emoties, trauma’s, overtuigingen). Soms is een verbinding een beetje verstopt. Als ik mijn hand er op leg, gaat het weer stromen. Dit kan een warm, koud of tintelend gevoel geven. En de lijntjes van de computer stromen dan weer goed door. 

Als ik vraag zijn lichaam te voelen, dan ervaart hij angst, zijn hart klopt sneller. We wachten totdat dit weer rustig wordt. Zijn moeder zegt dat dit klopt, dat hij snel last van angst heeft. Bijvoorbeeld met een spreekbeurt, bij intimiderende vriendjes, maar ook angst om te falen, enzovoort.

Zware bevalling

We gaan terug in de tijd en bespreken de bevalling. Moeder ervaart voor het eerst een emotie van verdriet nu het over de bevalling gaat. Ik vraag haar of de baby na de bevalling ergens anders heeft gelegen? Hij ging inderdaad naar de babykamer ‘s nachts, omdat moeder totaal was uitgeput van de zware bevalling. Zowel bij moeder als bij Sander voel ik de energie van ‘moeder-ziel-alleen’ (zie hieronder). We komen uit op bedplassen. ‘s Nachts herstelt hij van dit ‘moeder-ziel-alleen’ conflict en laat het vocht stromen (= herstel). Overdag gaat hij naar school zonder moeder, dit is stress voor het lichaam. ‘s Nachts is zijn moeder dichtbij en gaat Sander weer in oplossing door ‘vocht los te laten’. Dit uit zich in ‘bedplassen’.

Bedplassen

Het bedplassen heeft verschillende oorzaken, onder andere ook de relatie met vader en diens vader. Heeft Sanders vader zich als zoon beschermd gevoeld door zijn vader? Zodra de bescherming ontbreekt, neemt de biologie van het lichaam het over. Je gaat dan ’s nachts door urine het territorium markeren. 

Rode pukkels vanuit de biologie

De rode pukkeltjes zijn vanuit de biologie de herstelfase van een scheidingsconflict dat moeder en baby hebben ervaren tijdens de zware bevalling. Moeder ging ook bovendien al snel na Sanders geboorte full time werken.

Alles is goed

Ik vertel Sander dat alles goed is, en dat het lichaam vanzelf gaat herstellen. We hebben er samen alle vertrouwen in en we nemen de tijd hiervoor. Niets heeft haast, alles mag zijn zoals het is. Het lichaam geeft aan dat bepaalde draadjes beter mogen gaan stromen, en dit gaat weer gebeuren. Tot die tijd kan het lichaam signalen geven, zoals rode pukkeltjes, droge huid, jeuk en bedplassen. Stralend gaat Sander met zijn moeder weer naar huis. Na het begrijpen van zijn verhaal waren bij Sander de pukkeltjes binnen een paar dagen weg. 

Moeder-Ziel-Alleen-conflict

Volgens de biologische wetenschap lijken wij het meest op de wolven. Wolven leven in een kudde (roedel). Als de wolf zijn kudde kwijt is, raakt hij gedesoriënteerd. Daardoor blijft de wolf op dezelfde plek en kan de kudde hem weer vinden. In het grote bos is de kans klein dat de ‘alleen gelaten’ wolf zijn kudde weer vindt.

Wat hebben we nodig om te overleven? Water. Wat doet het lichaam als we ‘onze kudde’ kwijt zijn geraakt? De nierverzamelbuisjes gaan dicht en het lichaam houdt vocht vast. Als de wolf zijn kudde weer vindt, laat hij het vastgehouden vocht los (gaat veel plassen).

Zo werkt het bij Sander ook. ‘s Nachts is hij bij papa en mama (de kudde) en zijn lichaam gaat in oplossing (= hij laat vocht los). Overdag verlaat hij de kudde, hij gaat naar school en hij houdt vocht vast.

Bedplassen is gestopt

Na een aantal maanden is het bedplassen gestopt. Zijn ouders zijn beiden in het werk van HeartConnection gedoken om het verhaal van hun zoon te achterhalen. Diverse familieverhalen hebben ze ontmoet en besproken, confronterend en tegelijkertijd verlichtend. Ouders zitten lekkerder in hun vel, een vernieuwde relatie is ontstaan en hun zoon is gestopt met bedplassen. Prachtig hoe de biologie werkt!

 

Er zijn tientallen redenen van bedplassen dit behandelen we tijdens de workshop Kinderthema’s en Innerlijk Kind.

 

Overzicht trainingen, workshops en lezingen 

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons