icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Baarmoederhals bij HeartConnection Nederland®

Baarmoederhals en Schimmelinfectie

Silvie stelt haar vraag tijdens de Eendaagse in Eibergen. Twee maanden geleden is bij haar baarmoederhalskanker gediagnostiseerd met papwaarde 3B. Eerst leg ik uit welk conflict met de baarmoederhals te maken heeft: dit is seksueel frustratie conflict ofwel verlies- conflict.

Vrouwelijk territorium-verliesconflict of seksueel frustratieconflict

In de natuur zorgt de vrouw voor het nest, het binnenterritorium: kinderen, voeding, verzorging, geborgenheid, veiligheid. In het nest hoort biologisch een vruchtbare man om kinderen te krijgen, anders sterft het ras uit. De man beschermt het buitenterritorium, zodat vrouw en kinderen veilig zijn. In de biologie ontstaat stress als de vruchtbare man in het nest afwezig is. De vrouw kan in het binnenterritorium een conflict ervaren ten opzichte van haar partner en/of seksueel. Bijvoorbeeld:

 • Biologisch ‘niet gedekt worden’
 • Geen seks hebben
 • Tegen je wil seks hebben
 • Ongewenste seksuele aanraking
 • Seksueel getinte opmerking van de leerkracht, collega
 • Zich afgewezen voelen
 • Zich in de steek gelaten voelen
 • Man haalt pakje sigaretten en komt niet meer terug
 • De man gaat vreemd. (On)bewust weet de vrouw dit altijd
 • De vrouw gaat vreemd
 • Vrouw/man zijn niet elkaars alfa’s.

 

Voorbeelden van Baarmoederhals-inslagen  

 • Vrouw is afhankelijk van haar dominante, veeleisende of onverschillige partner.
 • Vrouw voelt zich buitengesloten, ze is verlaten door haar man.
 • Vrouw voelt zich buitengesloten, omdat hij een ander heeft.
 • Vrouw voelt zich buitengesloten, omdat zij tegen haar wil in intimiteit met haar man heeft.
 • Ongewenst seksueel activiteiten zoals SM moeten toepassen en/of ondergaan, een extra vrouw erbij, speeltjes die de vrouw niet wil,  enzovoort.
 • Vrouw heeft een ‘verkeerde’ seksuele partner, de man past niet bij haar, maar ze is er wel mee getrouwd. Ze voelt zich afhankelijk van hem.
 • Vrouw heeft geen gelijkwaardige relatie met haar man.
 • Vrouw ervaart verlies binnen haar territorium - iets dat wat zij als bezit ervaart - zoals een kind, man, keuken, badkamer, enzovoort.
 • Vrouw wil een nieuwe keuken, maar dit mag niet van haar man.
 • Verlies van huis.
 • Man is alcoholist en het nest (binnenterritorium) dreigt in gevaar te komen.
 • Man maakt geld op aan alcohol/verslaving, waardoor de vrouw haar kinderen niet kan voeden.
 • Man is agressief thuis en bedreigt zijn vrouw en kinderen. Hierdoor is het nest onveilig.
 • Enzovoort.

 

Direct na de conflict-inslag

Na de conflict-inslag start een biologisch proces in de baarmoederhals: celafname van de baarmoederhalsbekleding. Biologisch is dit zinvol, omdat er dan meer ruimte is om de penis van de man naar binnen te laten en zij succesvol bevrucht wordt. Denk biologisch!

De diagnose van Silvie is twee maanden geleden gesteld. Wat is er twee maanden geleden gebeurd? Silvie vertelt dat ze dit jaar bezig is met de ontwikkeling van haar vrouw-zijn, en haar vrouwelijkheid te ontwikkelen. In de relatie voelt ze stress in de intimiteit met haar man, het gevoel alsof ze een leuke, sexy, vrije, frisse bedpartner moet zijn. Ze vindt van haarzelf dat ze niet voldoet aan de wensen van haar man. Deze stress manifesteert zich in de baarmoederhals, de bekleding wordt tijdens deze stressperiode dunner. Tijdens HeartConnection 1 leer je de biologische reden.

Twee maanden geleden zei Silvie’s man dat hij graag een vrouw, een seksuele partner, erbij wil. Silvie voelt in opluchting dat ze niet meer aan de verwachting van haar man hoeft te voldoen. Direct gaat haar baarmoederhals in oplossing, de binnenbekleding wordt door schimmels weer hersteld.

Als het conflict is opgelost - Schimmelinfectie

Is het conflict opgelost, dan gaan de schimmelachtige hulpcellen de baarmoederhalsbekleding herstellen. Er ontstaat weer celtoename. Dit kan gepaard gaan met een ontstekingsachtige omgeving ofwel schimmelinfectie. In dit herstelproces kan ook een diagnose plaatsvinden zoals bij Silvie. Heb je als vrouw regelmatig schimmelinfecties? Werk aan de bovenstaande thema’s en zorg dat het huis echt jouw thuis is. Maak het gezellig, sfeervol, warm, enzovoort.

Het verhaal van Marjolein

Marjolein (55) is 25 jaar als bij haar baarmoederhalskanker wordt gediagnostiseerd. Het ziekenhuis blijft haar bellen, omdat ze zo snel mogelijk behandeld moet worden, anders gaat ze dood. Marjolein wil niet behandeld worden en laat niets van zich horen. Na verloop van jaren leert ze de biologie en patronen van haar lichaam kennen bij HeartConnection. Het nest waar Marjolein uit komt was onveilig, met een afwezige moeder en afwezige vader. Moeder ging vreemd met diverse mannen in en buiten het huis. Moeder vertelde haar dochter over deze affaires. Vader kwam erachter dat hij op mannen viel en werd verliefd op één van de minnaars van haar moeder, een complexe situatie met veel ruzie, jaloezie, enzovoort. 

 • Op haar 15e stapte vader uit het leven.
 • Op haar 25e krijgt Marjolein de diagnose baarmoederhalskanker.
 • Op haar 35e krijgt ze haar eerste kind met postnatale depressie.
 • Op haar 45e krijgt ze ondersteuning van de voedselbank nadat ze huis, kinderen, inkomen enzovoort is verloren en heeft moeten vluchten voor haar agressieve man. Ze klimt uit een diep dal en creëert stap voor stap haar eigen leven en een nieuw, veilig nest.

Door HeartConnection bewustzijn krijgt Marjolein inzicht in haar lichaam (biologie), processen en baarmoederhalskanker. Ze begrijpt haar patronen, onder andere de betekenis van 15-25-35-45 en ze werkt dit verder uit. Nu begrijpt ze dat ze op haar 25e een vriend kreeg die er voor haar was, dit was haar herstelproces. Op haar 25e heeft ze zich niet laten behandelen en ze leeft een gezond leven met een vitaal lichaam.

 

Leer jezelf kennen en start HeartConnection 1

Overzicht alle trainingen

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons