icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Baarmoeder bij HeartConnection Nederland®

Baarmoeder

De eileider vangt de eicel vanuit de eierstok op en leidt deze naar de baarmoeder. De belangrijkste functie van de baarmoeder is de innesteling van de bevruchte eicel (embryo) in het slijmvlies. Het is de holte waar het embryo zich ontwikkelt tot een volgroeide foetus.

Baarmoeder: een warm, veilig nest

De vrouwelijk organen staan in relatie tot huis, warmte, geborgenheid en de relatie met je moeder. In de natuur is de vrouw verantwoordelijk voor het huis (nest) en de man voor bescherming van het territorium, nest, de vrouw en kinderen. Biologisch reageren we nog steeds zo, inclusief je lichaam. We denken in cultuur, maar we reageren biologisch.

Conflict-thema’s van de baarmoeder

1. Voortplantings-verlies-conflict

Voortplanting is biologisch belangrijk. Het gaat over het overleven van de groep. Een vrouw kan op elk moment een conflictinslag krijgen wanneer onverwachts de voortplanting wordt bedreigd. Bijvoorbeeld door een miskraam, abortus of doodgeboren kind, maar ook als je geen kinderen kunt krijgen of dat jouw (klein)kinderen geen kinderen kunnen krijgen of willen hebben. Ook de diagnose van een ziekte voor de vrouw, haar man of kind, kan deze angst veroorzaken. Een vrouw die heel graag kinderen wil, maar op vrouwen valt, kan ook dit conflict lijden. In al die gevallen is er geen zekerheid dat de groep blijft voortbestaan. In de natuur kan een vrouw een dergelijk voortplantingsconflict lijden wanneer zij niet in staat is om te paren of het wordt om andere redenen onderbroken.

2. Vrouwelijkheidsconflict

Een vrouw die zich niet vrouwelijk genoeg voelt, kan lijden onder een vrouwelijkheidsconflict. Het gaat dan niet om seksualiteit. Ook een verliesconflict speelt hierin een rol, vaak grootmoeder-kleinkind, maar ook verlies van het eigen kind is mogelijk: de vrouw voelt dan dat ze gefaald heeft in haar vrouwelijkheid. Ze is niet in staat om een gezond kind te baren of ze zorgen voor een gezond kleinkind. Oma’s hebben vaak zorgen over de opvoeding van hun kleinkinderen, alsof ze weer de verantwoordelijkheid als een ouder hebben, als verwekker (bij opa’s zie prostaat).

Vrouwelijkheid kan ook worden aangetast wanneer een vrouw door een man en/of autoriteit wordt geminacht, neergehaald, beledigd, onderdrukt, seksueel misbruikt, verkracht, onteerd, gekweld, lastig gevallen of niet gerespecteerd.

Het kan ook zijn dat een vrouw een ‘mismatch’ voelt met haar partner en /of zijn familie, alsof zij zich niet kan innestelen. Andere oorzaken van een vrouwelijkheidsconflict: moeder accepteert seksleven van haar kinder(en) niet, moeder is in shock vanwege partnerkeuze van haar kind(eren), vrouw misdraagt zich ten opzichte van haar partner.

3. Rivaliteitsconflict

Bij een rivaliteitsconflict is sprake van een situatie waarbij een man en/of autoriteit domineert of de vrouw afwijst. Het gaat om een gemeen, lelijk conflict waarbij de vrouwelijke integriteit, het vrouw-zijn, wordt aangetast. Bijvoorbeeld:

 • Incest
 • Mannen mogen vreemd gaan en meisjes moeten zich netjes gedragen.
 • Mannen zijn stoer als ze ‘veel’ meisjes hebben gehad. Meisjes zijn sletten als ze veel jongen hebben gehad.
 • Vrouwen moeten maagd zijn bij het huwelijk en mannen kunnen hun gang gaan.
 • Mannen ‘lijken’ te domineren.
 • Vrouw voelt zich schuldig over een ongewenste (smerige) seksuele handeling.
 • Oma maakt zich zorgen, omdat haar kleinkind is verkracht.
 • Vrouw wil geen seks voor het huwelijk. Ze doet het toch onder dwang van haar verloofde.

Direct na de conflict-inslag

Direct na de inslag ontstaat een biologisch proces in het lichaam. De functie van de baarmoeder wordt vergroot door toename/uitbreiding van het aantal baarmoederslijmvliescellen. Er ontstaat slijmvliesverdikking: een dikkere wand ondersteunt de innesteling van de bevruchte eicel. Dit zorgt voor compensatie van het verlies. Ook kan het zijn dat de celtoename een afscheidingsbevorderende kwaliteit heeft: vorming van meer sappen om het conflict (brok) beter te kunnen verteren. Als het conflict niet wordt opgelost, dan blijft in de baarmoeder celtoename plaatvinden, dit noemen we tumorgroei in de baarmoeder.

Als het conflict is opgelost

Is het conflict opgelost, dan treedt direct een biologisch proces in het lichaam in werking. De vrouw slaapt en eet beter en neemt weer in gewicht toe. Tbc-bacteriën en/of schimmels bouwen de ‘hulpcellen’ weer af. Er ontstaat mogelijk vaginale etterige afscheiding, een sterke tbc-geur, lichte bloeding of zwelling en nachtzweet en moeheid. In de piek van de oplossing, de epi-crisis, kunnen zich koude rillingen voordoen, net als kramp en sterke bloeding.

Het verhaal van Ans

Tijdens de trainingen werkt Ans aan haar familiestamboom. Ze komt erachter dat haar moeder buiten de familie is geplaatst, een bastaardkind. Dit patroon van vrouwelijke ontkenning in haar familie herhaalt zich in het leven van Ans. Ze voelt zich vrouwelijk ontkend, omdat haar vriend haar niet ten huwelijk vraagt. De familie laat duidelijk merken dat ze een buitenstaander is en er niet bij hoort. Er ontstaat slijmvliesverdikking met een afscheidingsbevorderende kwaliteit. Dit geeft meer sappen om het conflict (brok) beter te kunnen verteren. Ans kan de brok niet verteren en haar lichaam helpt haar door de brok te doen inspeekselen, zodat deze verteerd kan worden. Na een paar jaar vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ans gaat in oplossing. Enkele maanden heeft ze een sterke maandelijkse bloeding: haar verdikte slijmvlies wordt uitgedreven. De eerste maand nadat haar vriend haar ten huwelijk heeft gevraagd, is Ans enorm moe en heeft last van nachtzweet. Ze begrijpt haar proces en dit maakt dat zij haar biologisch lichaam helemaal accepteert en zelfs blij is.

Het verhaal van Maria

Maria (57) heeft een seksueel dominante man, hij wil elke dag intimiteit. Sinds haar overgang wil ze dit niet meer. Ze klaagt over hem, maar komt niet voor zichzelf op. Haar baarmoederslijmvlies neemt toe om dit conflict (brok) te helpen verteren. Tijdens de trainingen deelt ze haar verhaal, ze wordt begrepen en liefdevol ondersteund. Ze kan haar emoties verbinden-versmelten-loslaten. Ze deelt haar ervaring met haar man en ze maken afspraken met elkaar, waarin zij elkaar beiden respecteren. Hierna heeft ze een aantal weken sterke afscheiding en nachtelijke zweten, er is een opruiming van haar baarmoederslijmvlies gaande.

Oma en kleinzoon

Oma is gek op jongste kleinzoon, haar lieveling. Hij is 18 jaar en krijgt een vriendin. Dit is een conflict-inslag voor oma, alsof zij haar kleinzoon voor zichzelf wil houden. Hij gaat met zijn vriendin samenwonen. Tijdens de trainingen gaat oma met zichzelf aan de slag. Haar emoties kan ze verbinden-versmelten-loslaten. Ze komt erachter dat haar vader haar ook afwees en deze pijn werd gespiegeld door haar lievelingskleinzoon. Oma gaat in oplossing: de weken daarna verliest ze dagelijks een klein beetje bloed. Gelukkig begrijpt oma haar verhaal en accepteert ze dat haar kleinzoon samenwoont.

Nieuwe ruimte - Verhaal van Marjolein

Opeens moet ik in één dag een andere ruimte vinden voor mijn werk. Dit levert bij diverse partijen onrust op en veroorzaakt bij mijzelf veel spanningen. De exploitanten van de nieuwe ruimte zijn erg onvriendelijk en aanvallend. Dit geeft mij het gevoel van ‘ik ben niet welkom’. Waar ken ik dit gevoel van?

Thuis niet welkom

Als kind wilde ik nooit thuis zijn. Thuis was voor mij overal, behalve in mijn eigen huis. In mijn huwelijk ervoer ik precies hetzelfde: ik voelde mij niet welkom, opgelaten en niet op mijn gemak. In mijn nieuwe huis voelde ik mij niet welkom en ik werd aangevallen door de buren. Interessant! Vanuit het werk van HeartConnection 2 weet ik dat ook mijn moeder zich nooit thuis voelde, mijn vader ook niet. Een erfenis die ik heb ontvangen via DNA. Mijn eervolle taak om -ik ben niet welkom- nu te de-programmeren.

Acteurs

Veel mensen om mij heen resoneren mee en spelen een prachtige rol in mijn huis-thema van me niet welkom en zelfs aangevallen voelen. 

Verbinden-versmelten-loslaten

Ik wil dit veranderen, ik wil dit loslaten, ik wil mij welkom voelen overal en aardige exploitanten ontmoeten in gastvrijheid. Om te verbinden-versmelten-loslaten met dit thema ga ik veel de natuur in. Ik voel niet-welkom, spanningen, aanvallen, opgelaten, benauwd, afkeuring, ik-doe-het-verkeerd, onzeker, angstig, moe, maagspanning, onrust en nog veel meer.

Ik volg de volgende stappen:

 1. Herkenning: het verhaal is mij duidelijk.
 2. Verbinden-versmelten-loslaten met emoties, patronen, overtuigingen.
 3. Denken in oplossingen: welkom zijn en voelen en blijven verbinden-versmelten-loslaten.
 4. Actie: nieuwe geschikte ruimte vinden met een onvoorwaardelijk gevoel van ‘Ik ben welkom’.

Bloeding

Direct nadat alles is opgelost, laat mijn lichaam conflict-stress los en ik heb een paar dagen bloeding. Het lichaam vertelt dat ik de thuis-stress heb losgelaten. Dit geeft mij vertrouwen. Wil jij ook jouw verhaal begrijpen? Kom naar HeartConnection 1.

Baarmoeder-vragen:

 • Kies je voor de ‘lieve vrede’ ten koste van jezelf? Zo ja, in welke situatie(s)?
 • Is er iemand die jou domineert?
 • Voel je je onbegrepen en niet ondersteunt in je relatie?
 • Heeft iemand je onverwacht verlaten? Ben je niet goed verzorgd geweest?
 • Voel je je ondergeschikt?
 • Ben je hard bezig een conflict op te lossen, maar er is geen resultaat?
 • Verlies van een naaste zoals oma of kleinkind?

 

Welk verhaal vertelt jouw lichaam? Start HeartConnection 1

Overzicht alle trainingen

Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons