icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Het verhaal van Aimee met astma, eczeem, TBC, zonne-allergie HeartConnection Nederland®

Astma, TBC en eczeem

Aimee heeft al dertig jaar eczeem. Het begon nadat haar huwelijk niet goed ging en ze hulp zocht van een psycholoog. Nadat de sessies waren afgerond, ze was uitgehuild en gescheiden van haar man, kwam de eczeem. Aimee was toen 33 jaar oud. Door haar eczeemklachten miste Aimee de afgelopen dertig jaar veel verjaardagen van mensen die haar dierbaar zijn. Ze kon niet reizen, werd allergisch voor de zon, moest veel krabben, had te veel schilfers en ze voelde zich lelijk en vies. Hierdoor wilde ze niet onder de mensen zijn.

TBC en astma

Als klein meisje van 2,5 jaar oud moest Aimee in sanatorium Zonneveld in Harderwijk herstellen van TBC. Anderhalf jaar lang lag ze daar in haar eentje, vastgebonden aan haar bed: ze mocht absoluut geen andere kindjes of wie dan ook aanraken. Haar moeder zag ze wekelijks een uur. Haar zusje, die ook in het sanatorium lag, zag ze nooit.

Aimee vertelt dat ze vanaf haar geboorte last van haar bronchiën heeft. Sinds haar tweede jaar heeft ze ook nog eens astma. De biologische oorzaak van astma (bronchiën) is schrikangst in combinatie met angst om territorium te verliezen. Kijken we naar de biologische oorzaak, dan is TBC de herstelfase van een doodsangstconflict.

Eczeem en scheidingsconflict

Eczeem start met een scheidingsconflict. Een scheidingsconflict is voor de mens enorm pijnlijk. Om de pijn van de scheiding niet meer te hoeven voelen, wordt de huid op een bepaalde plek op het lichaam dunner en gevoelloos,. Zo brengt een scheidingsconflict ook altijd vergeetachtigheid mee: je wordt vergeetachtig, zodat je de scheidingspijn niet meer voelt. Je biologie beschermt je dus tegen de pijn.

De genezing van een scheidingsconflict begint als je weer herenigd bent met de persoon en/of situatie waarvan je gescheiden was. Op de plek waar je het scheidingsconflict hebt ervaren, komen extra cellen om de huid weer te herstellen. Eerst wordt het roodachtig en schilferig, we noemen dit eczeem. Als de huid helemaal is hersteld, stopt het genezingsproces en heb je weer een gladde mooie huid.

Hangende genezing

Bij Aimee bleven de schrikangst en de angst om territorium te verliezen zich herhalen in haar leven. Vandaar dat haar astma bleef. Maar hoe kan het dat Aimee dertig jaar lang eczeem heeft? Dat heeft te maken met wat we biologisch noemen: een hangende genezing. Elke keer dat Aimee wordt herinnerd aan haar scheidingsconflict, gaat ze weer terug naar de CA-fase (celafname). Ze voelt zich alleen, angstig, niemand om haar heen, geen hechting. Ze is gescheiden van dierbare mensen. De CA-fase en de genezingsfase (celtoename – eczeem) wisselen elkaar voortdurend af.

Allergisch voor Zon-neveld

De zonneallergie heeft ook een eigen verhaal. Aimee’s grootste scheidingsconflict was niet de scheiding van haar man, maar ontstond toen ze moederziel alleen in sanatorium Zonneveld lag. Ze heeft alleen maar nare herinneringen aan die tijd. Haar onderbewuste geeft alarmbellen af voor de zon in verband met haar vele nare herinnering aan het sanatorium Zonneveld. Zo ontstaat een zonneallergie gelinkt aan de naam Zonneveld. Haar biologie zegt: wegwezen bij die zon, dat is dikke ellende.

Angsten in Levensblauwdruk

Gedurende de zwangerschap van Aimee voelde haar moeder angsten. Langdurig heeft moeder deze angsten ervaren. Deze angsten zijn bij Aimee terecht gekomen. De continue angst van haar moeder is de programmering bij Aimee t/m vandaag. De oorzaak van haar astma ligt bij haar moeders angsten. Dit is niet van Aimee.

Nog meer scheidingsconflicten

Er speelt nog meer in de familiegeschiedenis. Aimee’s vader liep weg uit het leger tijdens WO II. Hij was in Duitsland verliefd geworden op haar moeder en samen zijn ze naar Nederland gevlucht. Beiden zijn opgepakt en gevangen gezet. Een grote schaamte waar beide ouders van gescheiden hadden willen zijn. De schaamte gaat verder in hun leven, omdat moeder Duitse is. Dit was na WO II in Nederland heel moeilijk. Als kind werd Aimee enorm gepest vanwege haar Duitse moeder, ze werd uitgescholden voor ‘lelijke mof’. Ook dit is een programmering in haar onderbewuste geworden, die ze de rest van haar leven leeft. Door de eczeem voelt ze zich vies ervaart zichzelf als lelijk. Ze schaamt zich.

Verhaal begrepen

Aimee heeft het verhaal van eczeem en astma begrepen. Ze is enorm blij, opgelucht dat de puzzelstukjes op hun plek vallen. Haar ogen beginnen te stralen en ze voelt ‘er is niets mis met mij, ik hen helemaal oké’. Na dit inzicht tijdens de lezing in Zeeland besluit Aimee de trainingen HeartConnection in Wolphaartsdijk (Zeeland) te volgen voor haarzelf, haar kinderen en kleinkinderen. Ze ervaart dat ze hen te weinig ziet en voelt zich daardoor gescheiden van haar kinderen. Door de trainingen HeartConnection gaat ze haar eigen biologie begrijpen. Ze kan nu haar overige pijn, emoties en overtuigingen opsporen om ze te verbinden- te versmelten- los te laten.

Ballast loslaten

Aimee: “Ik ga mijn ballast loslaten door de trainingen HeartConnection te volgen, zodat mijn kinderen en kleinkinderen zich ook kunnen bevrijden van al deze pijnlijke emoties, overtuigingen en patronen die van mij, ouders en voorouders zijn.”

Ik ben onder de indruk van haar innerlijke kracht, humor, liefde voor haarzelf, kinderen en kleinkinderen. Aimee, veel plezier tijdens de trainingen HeartConnection. We wensen dat je van jezelf gaat houden en gaat zien, voelen en ervaren dat je een enorm mooie, krachtige vrouw bent. Er is geen schuld, schaamte of oordeel binnen HeartConnection. Je ouders en voorouders hebben ook moeten overleven in de omstandigheden van toen, met alle emoties en overtuigingen van hun ouders. Generatie op generatie hebben we overleefd. Ballast op ballast. Nu is de tijd om ons hiervan te mogen bevrijden. 

Lees meer over eczeem

Lees meer over scheiding

Lees meer over psoriasis

 

Leer alles over jouw biologie HeartConnection 1

 

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons