icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Anorexia - Boulimia - Eetstoornissen - HeartConnection Nederland®

Anorexia, Boulimia en Eetstoornissen

Moeder-Ziel-Alleen

Toen ik net vijftien jaar was, overleed mijn vader. Ik wist dat het zou gebeuren, maar was onmachtig om het te voorkomen. Op die leeftijd voelde ik me verantwoordelijk. De jaren daarna gingen gepaard met angsten en schuldgevoel. Schuldgevoel is een grote destructieve energie in het lichaam. Ik kwam flink aan. Later, dankzij de trainingen HeartConnection, begreep ik dat deze kilo’s voortkwamen uit mijn Moeder-Ziel-Alleen conflict. Ik hield vocht vast om zo langer in leven te blijven, als een vis op het droge. Er was niets mis met mij. Deze kilo’s waren zinvol om mij biologisch in leven te houden.

Biologische reactie

Vanuit mijn moeders bezorgdheid ‘om volledig in de maatschappij geaccepteerd te worden’ was het voor haar belangrijk dat ik zou afvallen. ’s Avonds na het avondeten gooide ik het eten eruit. Dit gebeurde steeds vaker. En ja hoor, ik was iets afgevallen. Mijn moeder was trots. Dit leidde tot boulimia. Als ik iets snoepte, gooide ik het er weer uit. Mijn leven werd bepaald door eetbuien en eenzaamheid, ontkenning en stiekem gedrag. Ik moest altijd rekening houden met de mogelijkheid om het eten eruit te gooien, dus toen ik op kamers ging kon ik niet samenwonen met andere medestudenten. Uiteindelijk duurde deze eetverstoring zestien jaar. Na mijn twintigste werd het een sport om zo weinig mogelijk te eten. Periodes van anorexia en boulima wisselden elkaar af. Ik bleef mijn Moeder-Ziel-Alleen conflict leven. Leer alles over eetstoornissen, anorexia en boulimia tijdens onze trainingen.

Later als volwassene begreep ik mijn moeder. Ze was bezorgd. Mijn moeder was bang dat ik door de roedel, de stam verstoten zou worden doordat ik niet voldeed aan de uiterlijke normen en waarden. Vanuit de biologie betekent verstoten worden door je stam, dat je alleen overblijft. Daardoor heb je minder of geen kans om te overleven in de natuur. Met andere woorden: vanuit haar biologisch brein had mijn moeder angst dat ik dan dood zou gaan. 

Wat heeft jouw eetstoornis je te zeggen?

Eetstoornissen komen ergens vandaan. De eerste stap is de herkenning dat je een eetstoornis en/of verslaving hebt. De tweede stap is om er iets mee te gaan doen. Het heeft je iets te zeggen. Tijdens de trainingen HeartConnection ga je jouw verhaal onderzoeken, tezamen met jouw biologie, programmeringen en onderbewuste ga je je eigen gedrag begrijpen. Als je door hebt waar deze conflict-inslagen vandaan komen, kun je je ermee verbinden-versmelten-loslaten

DNA-erfenis

De oorzaak van elke anorexia, boulimia en eetstoornissen is uniek. Persoonlijke achtergrond, de familiesituatie en genen kunnen samen een rol spelen. In mijn familie komt anorexia en andere eetstoornissen veelvuldig voor. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer. Via HeartConnection leer je: er is niets mis met mij, deze eetstoornis vertelt mij een verhaal. 

Wat vertelt jouw Levensblauwdruk?

Dit verhaal heeft vaak de basis in jouw Levensblauwdruk: de periode van negen maanden voor de conceptie, de zwangerschap, geboorte en de eerste twaalf maanden van je leven.

 • Is in die periode een dierbare van je ouders overleden?
 • Heeft jouw moeder een postnatale depressie gehad?
 • Was er sprake van een ziekenhuis opname van jou en/of je moeder?
 • Heb je borstvoeding gehad?
 • Hoe voelde je moeder zich in deze periode van borstvoeding?
 • Zijn er trauma’s gebeurd in jouw zwangerschap?
 • Ben je geboren met een keizersnee?
 • Waren er andere complicaties bij geboorte?

Dit kan allemaal te maken hebben met latere eetstoornissen. Deze aspecten onderzoek je tijdens training HeartConnection 2 Levensblauwdruk. Als baby heb je bijvoorbeeld moeders borst nodig voor de voeding. Tegelijkertijd geeft de voeding een gevoel van veiligheid, geborgenheid, welkom zijn. Door de zuigkracht en het mechanisme in je keel en gehemelte herstelt je lichaam bovendien van de geboorte. Botjes binnen de schedel kom op de juiste plaats te staan. Wat is de natuur toch wonderlijk mooi. Met een keizersnee, complicaties bij de bevalling en flesvoeding loopt het proces anders. Maar maak je geen zorgen: liefde is het allerbelangrijkste medicijn.

Conflict-inslagen en eetstoornissen

Conflictinslagen die kunnen leiden tot een eetstoornis zijn zichtbaar op CT-scans.

Bij anorexia zijn de biologische inslagen zichtbaar van:

 • territorium ergernis met
 • schrikangst of
 • verlies angst of
 • identiteit of
 • binnen territorium markering

Bij boulimia is de inslag zichtbaar van territoriumergernis samen met angst-walging conflict.

Kennis van deze CT-scans en conflict-inslagen ontvang je tijdens training HeartConnection 1.

Lees verder diabetes en hypoglykemie

Lees verder blowverslaving (roken)

Lees verder alcoholverslaving

Creëer balans HeartConnection 1

Overzicht trainingen en workshops
Referentie Somer en Roos-Marijn trainingen HeartConnection Nederland®
"We vonden Toscane en Marokko Reis heel gezellig en heel leuk met iedereen."
Somer en Roos-Marijn
Referentie Christel trainingen HeartConnection Nederland®
"Eindelijk na vele zoektochten krijg ik inzicht in hoe alles op mij zijn werking heeft. Hierdoor overzie ik situaties in mijn leven. In de groep mag en kan ik eindelijk mezelf zijn en daardoor mijn kwetsbaarheden laten zien. "
Christel Jans
Referentie vader en dochter trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection leert je de kern te bereiken en dit is goud waard. Madelief: Ik kan mijn nek na zes jaar weer bewegen, nadat ik samen met Marjolein (20 minuten) aan mijn overtuiging 'Ik ben te dik' heb gewerkt!"
Vader Johan en dochter Madelief
Referentie Gabi trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection voelt voor mij als verbindend en verhelderend. Mijn grootste inzicht is dat alles ver terug gaat in de generaties en dit heeft een enorme impact op mijn huidige leven."
Gabi Schmitter
Referentie Arwa trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is vertrouwen, kennis en ervaring. Ik heb alle antwoorden voor mijn klachten, MS en myocarditis, ontvangen. Het is een warm bad, vertrouwd, helende energie die mij doet opleven om dieper in mijzelf te komen."
Arwa Meijer
Referentie Geertje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij veel AHA-momenten. Onze pijnen, frustraties en angsten durven VOELEN en er doorheen durven gaan, door ze te verbinden, te versmelten en los te laten. Zo kom ik bij mijn ware zelf."
Geertje Baltussen
Referentie Alexia trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is de weg terug naar mijn basis, naar mijn gevoel, waar ik altijd op kan vertrouwen. Het besef dat alle antwoorden inderdaad al in mijzelf aanwezig zijn en met wat oefening er snel uitkomen. HeartConnection Toscane en Marokko Reis overtrof alle verwachtingen die ik had, deze week voelde als een enorm mooi cadeau aan mijzelf."
Alexia Tichelman
Referentie Maartje trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij vele inzichten. Ik ben verrast door de acteurs in mijn leven, zij geven mij de uitdaging om te oefenen in neutraliteit. Elke situatie geeft mij de kans om te verbinden, smelten en los te laten. Dit gaat steeds sneller."
Maartje de la Brassine
Referentie Charlotte en Lavineke trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een fantastische ervaring, zo bijzonder dat je kunt genezen van klachten. We hebben veel getransformeerd. Lavineke: Na HC is er veel veranderd. Ik kies nu voor mijzelf en ik neem leiding over mijn eigen leven. "
Charlotte van der Poll en Lavineke van der Meulen
Referentie Simone trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een geweldige belevenis. De eenvoud die je aangedragen krijgt waarmee je conflicten kunt oplossen die gezondheid geven. Ik heb veel kennis vergaard in mijn leven, maar dit is van hele andere orde. Zo eenvoudig als je het geloofd."
Simone Nieuwenhuis
Referentie Astrid trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een verrijking aan wijsheid, het geeft mij rust, inzichten en vertrouwen in mijn leven! Toscane en Marokko Reis was op een super locatie en we bleven een hele week in een warme liefdevolle energie."
Astrid van der Linden
Referentie Birgitte trainingen HeartConnection Nederland®
"Ik heb eerlijke vredigheid ontdekt en dit geef ik door in mijn praktijk. De groep is heel bijzonder. Het programma "pleasen" dat ik leefde, hier heb ik inzicht in gekregen, waardoor mijn leven nu anders is. "
Birgitte van Groeningen
Referentie Marlies HeartConenction Nederland®
"HeartConnection is de natuurlijke weg naar een gezond leven. Door de fascinerende werking van mijn lichaam te hebben kunnen doorgronden, heb ik geen angst meer voor een eventuele kankerdiagnose. Al mijn klachten waren aan elkaar gelinkt en aan mijn voorouders én dat ik met een kort gesprek met iemand zoveel inzicht in mijn situatie heb gekregen. HC is een onvergetelijke reis naar binnen."
Marlies Dissevelt
Referentie Angelique trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is een liefdevolle familie, veilig nest en verhelderend. HC geeft mij rust, begrip in mijn lichaam en geest. Ik heb mijn vertrouwen terug."
Angelique Rigterink
Referentie Ria trainingen HeartConnection Nederland®
"Toscane en Marokko Reis was een onbeschrijflijk mooie, leerzame, harmonieuze, liefdevolle onvergetelijke week. Ik heb meer eigenwaarde en lef gekregen om trouw aan mezelf te zijn. Verbinden, versmelten en loslaten hier ben ik heel blij mee. Leven vanuit mijn gevoel is HeartConnection."
Ria Vennik
Referentie Lyda HeartConnection Nederland®
"HeartConnection is bewust worden van de gebeurtenissen in mijn lichaam, geest en dit in samenwerking oplossen. Dit geeft mij ruimte, ik ben positiever en ik voel mij veel prettiger. "
Lyda Prins
Referentie Paul trainingen HeartConnection Nederland®
"HeartConnection geeft mij snelle verheldering door inzicht. In de sfeervolle groep zijn de verhalen en ervaringen van anderen heel herkenbaar. De nieuwe levensfilosofie van HC pas ik toe in het begeleiden van jongeren."
Paul Rötsche

Volg ons