Narcisme

Een mens die zo veel pijn heeft en zichzelf maar blijft verdedigen om die pijn niet te voelen. Daarom de ander naar beneden duwen, degenereren, zodat het lijkt dat hij de meerdere is. Hieronder zit diepe angst en onzekerheid.

Jou uitsluiten in contacten, zodat je steeds minder en minder mensen ziet. Uit angst om jou kwijt te raken, de angst om alleen achter te blijven.

Jou uitsluiten in de financiën, zodat hij een financiële macht denkt te hebben over jou. Uit angst om zelf niets meer te hebben, angst om de controle te verliezen.

De ruzies, manipulaties, dreigingen, de ander naar beneden trappen, denken dat hij gelijk heeft en tegelijkertijd is de hele wereld een bedreiging voor hem. Hij voelt zo veel angst, dat hij zichzelf overschreeuwt. Hij is zo bang om alleen te zijn en manipuleert jou.

  • Je kunt jezelf afvragen waarom jij met een narcist een relatie hebt:
  • Heb jij ook angst om alleen te zijn?
  • Heb jij ook angst voor de wereld? Vind je andere mensen ook eng?
  • Voel jij je ook bedreigd in je bestaan?
  • Is het niet zo dat jij de andere kant van de medaille bent?

Conflicten

Je trouwt je conflicten. In dit geval met een sterk Eigenwaarde-conflict, Aanvals-conflict, Verhongerings-conflict, Moeder-Ziel-Alleen, Identiteits-conflict, Territorium-ergernis en wie weet nog meer conflicten.

Acteur

Uiteindelijk is alles en iedere situatie jouw acteur, klik hier voor artikel acteur. Om onverwerkt pijn te ontmoeten en te verbinden, te versmelten en los te laten.

Ik ben……

Ook ik ben een narcistische man getrouwd geweest. Ook ik heb schaamte dat mij dit is overkomen en vooral hoe had ik dit allemaal kunnen voorkomen. Ook ik heb plaatsvervangende schaamte voor het gedrag van de ander. Zo veel gevoeld, ervaren, gezien, verweten, gehuild, gevlucht, enzovoort, om uiteindelijk met alles te Verbinden-Versmelten-Loslaten.

Neutraliteit

Een ware ontmoeting met mijzelf. Ik zeg niet dat het makkelijk was, maar het is wel mogelijk. Ik kan de ander niet veranderen, alleen mijzelf. Daarom ben ik een eeuwige student van het leven geworden en oefen elk moment de neutraliteit in mijzelf. Dit wens ik jou ook!

 

Meer weten?

Klik hier voor een eendaagse bij jou in de buurt.

Persoonlijke begeleiding

Klik hier voor de Opleiding HeartConnection.